dziś dałem do znajomego żeby odkręcił pokrywkę i sprawdził czy przypadkiem ni ma innych pompowtryskiwaczy i poprosiłem aby sprawdził przy okazji wałek oraz hydro popychacze... zobaczymy co z tego wyniknie, napewno napisze na forum
[ Dodano: Nie 22 Paź, 2006 ]Jak się dowiedziałem w piątek, okazało się ze jest uszkodzony wałek rozrządu z krzywkami oraz 4 hydropopychacze, tak więc myślę że jak to zrobie leonik odżyje

, przy okazji wymienie jeszcze raz pasek z napinaczami do rorządu bo dziwnym cudem jeden z napinaczy jest zardzwiały a z paska zaczynają wychodzić nitki "po 30 tys km

". Mam nadzieje że pozostałe podzespoły będą ok. Przy okazji zapytam, czy macie może jakiś dobry kontakt na tani olej z motul'a 505.01 ?
[ Dodano: Sro 15 Lis, 2006 ]Witam kolegów po dłuższej przerwie,
Wymieniłem wałek rozrządu na nowy oraz dałem nowe hydropopychacze. Dodatkowo wymieniłem pasek i napinacze do rozrządu.
Auto jakby lepiej się wkręca na obroty ale nadal to nie to co powinno być. Po powyższej wymianie wałka rozrządu i tych hydropopychaczy wydaje mi się że auto więcej mi pali. W mieśce 12 litrów ON

, poza miastem 8,5 litra - 9, 5 litra ON, na postoju mam 1.3l / h a wcześniej miałem 0,6 l/h. Sprawdzali mi rozrząd tym przyżądem czy się nie przeskoczył o ząbek ale jest ponoć wszystko ok. Czy macie jakieś sugestie co może jeszcze być z tym autem nie tak? W sobotę jadę na hamownie i sprawdzę ile jest PS'ów po tej naprawie, wcześniej 107 na seyyjne 150
[ Dodano: Wto 12 Gru, 2006 ]Witam po dłużeszj przerwie. Leon juz zrobiony:) problemem był wałek rozrządu, hydropopychacze oraz pompowtryskiwacze. Mechanik mówił że poprzedni właściciel załatwił auto złym olejem. Prawdopodobnie nie wlewał 505.01 lub może nawet jakiś g..ny Lotos lub jakiś mineralny bo cała głowica jest zasyfiona. Teraz musze po 2000 tys. wymienić ponownie olej. Wlałem MOTULa 505.01. mam nadzieje ze ten olej jest OK i ma dobre właściwości czyszczące i że wymyje mi ta głowice. Auto na tych pompkach dostało nowego ducha

aż chce się jeżdzić... . Dziękuję za pomoc w szukaniu usterki.