mm.max napisał(a):W Ryni stawiasz mi kratówkę piwa jak jest inaczej.
nie liczy sie

Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
mm.max napisał(a):W Ryni stawiasz mi kratówkę piwa jak jest inaczej.
Tonny S napisał(a):Potwierdzam - od pierwszego odbicia przez odpowietrzacz wlejesz 10 litrów.mm.max napisał(a):Od pierwszego wystrzału pistoletu równo 10l. mozesz zapakować z odpowietrzeniem.
dave napisał(a):mm.max napisał/a:
W Ryni stawiasz mi kratówkę piwa jak jest inaczej.
nie liczy sie ja to zawsze tak robilem ze najpierw lalem pod korek a pozniej dopiero bawilem sie tym dzyndzelkiem i jakos 10 nie wchodzila
mm.max napisał(a):Dalej wchodzi 10l bawiąc sie odpowietrznikiem.
kolos napisał(a):mógłbyś rozwinąć tą myśl, bo nie do końca ogarniam o co chodzi
mm.max napisał(a):A Dava sie nie słuchaj bo jemu tylko lanie wódy w głowie
mm.max napisał(a):masz taki wystający w "dzyndzelek"
nixu napisał(a):tak tak, jak podraznisz dzyndzelek to lepiej wchodzi i wiecej przy okazji
mm.max napisał(a):nixu napisał(a):tak tak, jak podraznisz dzyndzelek to lepiej wchodzi i wiecej przy okazji
Bardzo obrazowo i celnie to wytłumaczyłeś zaintresowanemu
kolos napisał(a):Dzisiaj postanowiłem się pobawić dzyndzelkiem i rzeczywiście (...) udało się jeszcze dopchać do baku od 1 wystrzału.
piotrp napisał(a):Mam taki problem z komputerem: po włączeniu i na postoju nawet po jeździe komputer pokazuje dziwne spalanie w danym momencie nawet kolo 5l. Przeważnie jest to liczba jaka miałem chwile przed zatrzymaniem i w czasie postoju nie zmienia sie wogóle. Nie wiem czemu nie zmienia sie na 0,4 czy 0,8 bo takie chyba powinno być spalanie na postoju. pomocy
Musze dodać, że spalanie średnie jest dobrze obliczane ok 0,2l różnicy od realnego.
bono napisał(a):paul78,co to ma wspólnego z tematem
BTW chyba w z budowaniem zdań wielokrotnie złożonych to nie masz problemu. Szkoda, że tak ciężko jest wyłapać sens....
paul78 napisał(a):k nie będe was dłuzej męczył bo nie wiem jak to opisać ale mniejsza z tym w ten sposób się tylko ośmieszam
Ruszasz normalnie, zwłaszcza zimą polecam - masz mniejsze prawdopodobieństwo wprowadzenia kół w poślizgpaul78 napisał(a):często ruszam samochodem zdejmując powoli nogę ze sprzegła bez dodawania gazu
a dlaczego nie przez 4 kmpaul78 napisał(a):przez ok 3 km
nie wiem jak się ma do tego spalanie, ale taka jazda jest nieefektywna i nie zdrowa dla silnik, ponieważ jedziesz w dolnym zakresie obrotów, silnik jest zimny, olej nie ma odpowiedniego ciśnienia, a silnik smarowania.paul78 napisał(a):pytanie jak się ma do tego spalanie
mistic1234 napisał(a):sprobuje zrobic 200 myslisz ze wystarczy?
bono napisał(a):Najpierw sprawdź ile ci faktycznie pali
niedzwiedz11 napisał(a):w trasie przy prędkości 90-100 km/h pokazuje mi średnie 4,2l...
Chwilowe spalanie to chwilowe spalanie - w danym momencie - jeśli masz tylko 9 litrów podczas przyspieszania to musisz bardzo delikatnie dodawać gazu, naciśnij do oporu to zobaczysz ponad 30 litrów. Nie wiem jak to prościej wytłumaczyć. Chwilowe pokaże Ci realne spalanie gdy będziesz jechał ze stałą prędkością, trzymał gaz w jednej pozycji, na równej drodze bez górek.niedzwiedz11 napisał(a):chwilowe w zależności ale w momencie przyśpieszania nawet 9l.
Powrót do Leon 1 - Techniczne Ogólne
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości