Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
pinecone85 napisał(a):Jeszcze jedno pytanie, czy wersja 170 konna nie jest czasem mniej awaryjna od tej 140tki?
Pozdrawiam.
Misiek_t, ten silnik - BMM o ktorym piszesz jest montowany od ktorego roku?
pinecone85 napisał(a):Jeszcze jedno pytanie, czy wersja 170 konna nie jest czasem mniej awaryjna od tej 140tki?
bubolak napisał(a):Przede wszystkim wersja 170KM to FR, czyli ładniejszy body-kit, zawias, hamulce, wnętrze, no i co za tym idzie cena...
misiek_t napisał(a):BMM z tego co kojarzę to produkowany od ok połowy 2006 roku. BMM jest z PDF (filtr cząsteczek stałych) seryjnie ma w papierach ok 136 PS
misiek_t napisał(a):jeśli chodzi o pompowtryski to w 170 konnej są inne niż w 140 konnej. Które lepsze nie wiem.
gajdar napisał(a):piezo w 170 są siemensa
gajdar napisał(a):misiek_t napisał(a):BMM z tego co kojarzę to produkowany od ok połowy 2006 roku. BMM jest z PDF (filtr cząsteczek stałych) seryjnie ma w papierach ok 136 PS
jest od 2006 , i ma DPF ,ale ma 140KM. 136 mają AZVmisiek_t napisał(a):jeśli chodzi o pompowtryski to w 170 konnej są inne niż w 140 konnej. Które lepsze nie wiem.
piezo w 170 są siemensa (w 140 Boscha) , i z tego co mi wiadomo ,jeśli siądzie ,to nie ma szans na jakiekolwiek regeneracje tylko wymiana
Corso napisał(a): BMM montowany jest w Audi od 2005 roku,nie wiem jak jest to w seacie
djjachu napisał(a):14tys km
grabarz18 napisał(a):Taki przelot w 3 lata, niemożliwe, zakładam, że pomyliłeś sie podając ten przebieg...
zajkos10 napisał(a):Witam. Ostatnio rozglądam się z kupnem autka i oglądałem audi a3 (2005-2006 r) 2.0 tdi(140ps). odradzono mi go ze względu na awaryjność. Póżniej myśli poszła na 1.9 tdi audi no ale ceny rzedu około 40 tys za "golasa" i 105ps troche nie bardzo, nie chce po prostu kupic samochodu ktory nie będzie mnie cieszył. Myśl poszła na Leona II FR 2.0 Tdi 170. Panowie co myślicie o nim ,poczytalem na forum ale tu jest raczej ogolnie o 2.0 a ja chcialbym zapytac konkretnie o fr`ke .Warto kupicPytam tych co mieli styczność z tym silnikiem ,autem a nie ,ze kolega mial ,znajomy mial ,ktos slyszal gdzies
. Pozdrawiam i z góry dzięki.
czyżby? Seba nie pamiętasz sytuacji z Chorwacją? Ja bym miał w nosie auto którym bałbym się gdzieś dalej wybraćwillhaven napisał(a):Jesli cofnąlbym sie do 2007 roku to bym ponownie go kupil,nie zaluje tego zakupu.
transit_master napisał(a):czyżby? Seba nie pamiętasz sytuacji z Chorwacją? Ja bym miał w nosie auto którym bałbym się gdzieś dalej wybraćwillhaven napisał(a):Jesli cofnąlbym sie do 2007 roku to bym ponownie go kupil,nie zaluje tego zakupu.
mnie tego nie musisz mówić. Ja mam ARLmarcink79 napisał(a):Nie ma co się bać
willhaven napisał(a):Jesli cofnąlbym sie do 2007 roku to bym ponownie go kupil,nie zaluje tego zakupu.
klauspolo napisał(a):miasto 7.5-9L/100km przy 200PS
transit_master napisał(a):czyżby? Seba nie pamiętasz sytuacji z Chorwacją? Ja bym miał w nosie auto którym bałbym się gdzieś dalej wybraćwillhaven napisał(a):Jesli cofnąlbym sie do 2007 roku to bym ponownie go kupil,nie zaluje tego zakupu.
wejść na aledrogo i tego typu podobne aukcje. Znaleźć najdroższy egzemplarz i dołożyć do niego 1/3 cenyzajkos10 napisał(a):akich pieniadzach kreca sie Fr`ki (2007-2008r) z dobrym wyposazeniem
KiloMike napisał(a):2.0TDI 170KM rok produkcji 2006
noktoto napisał(a):mają poprawioną głowice
noktoto napisał(a): niestety też padające, trudno mi powiedzieć czy rzadziej niż w BMR.
noktoto napisał(a): Passatach
noktoto napisał(a): takie Leony FR to przeważnie oczka w głowie ich właścicieli, natomiast Golfy i szczególnie Passaty to często flotowe "mięso armatnie".
noktoto napisał(a):Passaty to często flotowe "mięso armatnie"
Sammael napisał(a):teraz to urban legend wymyśliłeś
KiloMike napisał(a):I co z tego wynika?
Sammael napisał(a):Jakiś dowód?
klauspolo napisał(a):Ja również polecam auto, jeżdzę juz 4 rok i auto jest bezawaryjne. Żadnych kłopotów ani z piezowtryskami, ani głowicą czy filtrem cząstek stałych. Tylko "oczywistą oczywistością" jest kupienie normalnego egzemplarza, a nie takiego z allegro za 40tyś zł... Do tego małe spalanie trasa od 5.7-6.5 i miasto 7.5-9L/100km przy 200PS uważam za satysfakcjonujące przy obecnych cenach paliw zwłaszcza
I co z tego wnika? W większości dużych firm pracownik może takie auto wykupić, co nie zmienia faktu że i tak ma to auto w dupie bo nie wykłada na jego serwis i wszelkie naprawy.KiloMike napisał(a):W porządnych firmach użytkownik może kupić taki samochód za dobrą cenę, więc o niego dba
I co z tego? i tak wszelkie naprawy i koszty ponosi firma a nie pracownik, co nie skłania go do lekkiego obchodzenia się z autem.KiloMike napisał(a):Jeśli nie dba, to może to skutkować wytłuczonym zawieszeniem, zniszczonym wnętrzem, czy też koniecznością wykonania napraw blacharsko-lakierniczych
Tym gorzej dla aut, bo nie ma to jak dobrze przegrzany diesel na trasie, a jak wiadomo nie ma nikogo szybszego na trasach od "handlowców". Do tego tak jak napisał noktoto, zero rozgrzewania, studzenia po ostrej jeżdzie bo to by bylo wbrew zasadzie "time is money"... Nie twierdze że ty akurat o swoje auto nie dbałeś, a mimo to spotkały cie przykre niespodzianki, ale regułą jest w całej Europie to, że handlowcy są katami i dobrymi testerami kresu wtrzymałości wszystkich autKiloMike napisał(a):Passatem nie śmiga sprzedawca chipsów odpowiedzialny za Wolę czy Górny Mokotów. To są zwykle samochody robiące długie trasy, zawsze serwisowane w ASO co 15 tys. km
mm.max napisał(a):Silniki BKD nie są złe ale pękające głowice niestety walą po kieszeni i nie da sie z tym nic zrobic bo mitem jest ze w roku XXXX czy YYYY to poprawili te głowice i już nie pękają.
mm.max napisał(a):Ponadto w samochodach z silnikami BKD po roku produkcji 2007 problem nie został wyeliminowany tylko zminimalizowany w stosunku do silników produkowanych w latach 2005-2007.
noktoto napisał(a):mm.max napisał(a):Silniki BKD nie są złe ale pękające głowice niestety walą po kieszeni i nie da sie z tym nic zrobic bo mitem jest ze w roku XXXX czy YYYY to poprawili te głowice i już nie pękają.
Pozwolę sobie zacytować z innego tematu (viewtopic.php?f=38&t=20217):mm.max napisał(a):Ponadto w samochodach z silnikami BKD po roku produkcji 2007 problem nie został wyeliminowany tylko zminimalizowany w stosunku do silników produkowanych w latach 2005-2007.
Czyli ryzyko wystąpienia problemu zminimalizowano w jakiś inny sposób niż poprawiając głowicę?
Powrót do Leon 2 - Techniczne Diesel
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość