co może być przyczyną takiej sytuacji
Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
To bląd bo czynnik smaruje uklad i kazdy najmniejszy ubytek nie jest zdrowy dla ukladu dodatkowo im mniej czynnika tym uklad jest bardziej obciazony w celu wytworzenia zarzadanych warunków klimatycznych w kabinie.Klima jeszcze nigdy nie była nabijana. Kiedyś będąc w ASO poprosiłem, aby sprawdzili mi klimę. Tylko ją odgrzybili, bo dmuchała zimnem i nie trzeba było uzupełniać czynnika.
leon_2003 napisał(a):lima jeszcze nigdy nie była nabijana. Kiedyś będąc w ASO poprosiłem, aby sprawdzili mi klimę. Tylko ją odgrzybili, bo dmuchała zimnem i nie trzeba było uzupełniać czynnika.
Tonny S napisał(a):Na twoim miejscu sprawdzil bym stan czynnika, stary wypompowal i zapodal nowy tam chyba ok 700g powinno byc albo 750g
tam chyba ok 700g powinno byc albo 750g
grzybek, na przednim pasie w leonie jest napisane że 750 g
michał kozak napisał(a):sprawdz filtr przeciwpyłkowy czy nie jest zasyfiony
TEGUSS napisał(a):PS gdzie szukaćtego czujnika temp do klimy
leon_2003 napisał(a):Tzn dmucha zimnem, ale nie zawsze. Czasami w upał nie dmucha zimnem. Nie wiem co jest tego powodem, że nie załącza się sprężarka. Jakiś czujnik Question
Na początku pracy dmucha lekkim chłodem, później coś się otwiera w nawiewach i już zapierdziela niezłym chłodem, ale zdarzyło mi się już dwukrotnie, że klima dmuchała ciepłem, czyli nie można było załączyć sprężarki pomimo iz na wyswietlaczu climatronic była śnieżynka.
michalm napisał(a):marcin_kielce, zadzwon do Maran'a - co roku maja promocje za 200 zl - czyszczenie, odgrzybianie i napelnianie jakos w wiosenno/letnim okresie(w tym roku tez niedawno widzialem taka ulotke)
daredevil87 napisał(a):Jakie sa wasze opinie ?
pawel_zbik napisał(a):ciągnąc wątek klimy.
Od jakiegoś czasu zaobserwowałem ze zdarza mi się rozłączanie klimy. tzn. mam śnieżynkę, klima chłodzi i nagle śnieżynka znika a ja nie mogę ponownie załączyć klimyno i pocę sie
MenIB napisał(a):pawel_zbik napisał(a):ciągnąc wątek klimy.
Od jakiegoś czasu zaobserwowałem ze zdarza mi się rozłączanie klimy. tzn. mam śnieżynkę, klima chłodzi i nagle śnieżynka znika a ja nie mogę ponownie załączyć klimyno i pocę sie
G89 albo G17 , jak bys poczytal to bys sam sobie zdiagnozowal.
pawel_zbik napisał(a):Co musze zatem zrobic
MenIB napisał(a):pawel_zbik napisał(a):Co musze zatem zrobic
Czytac forum , zdobywac wiedze , rozwiazywac samemu problemy, czywiscie jest inne wyjscie , latwe i nie skomplikowane , jechac do serwisu i wywalic kasiorke.
Czytaj , czytaj , pisalem otym wszystkim jak i co i gdzie sprawdzac , przejrzyj moje posty, dasz rade , wierze w ciebie
Wiec moze cos jednak doradzisz Fajny wazonik w zamian oferuje
janek napisał(a):zy jeśli przy włączonej klimie przekrecę pokretło od temperatury np pół na pół zimne z ciepłym, to znaczy że klima działa na 100% a tylko nagrzewnica wyrównuje temperature w góre?
janek napisał(a):jak to się ma do spalania?
Powrót do VAG - Techniczne Ogólne
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość