Reklama

Zapraszamy do polubienia naszego nowego fanpage na Facebook'u.

POWER BOX PSI MOTORSPORT

Wszystko pozostałe co techniczne + inne mody np. xenon, zawias, ...

Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior

POWER BOX PSI MOTORSPORT

Postprzez koci » 22 maja 2007, 23:07

Witam.Jak w temacie posiadam Power Box Motorsport do silnika wysokopreznego.Moje pytanie dotyczy tego czy taki "chip"mozna podlaczyc bez komputera tzn czy po zamontowaniu trzeba zmienic/ustawic jakies parametry w komuterze auta czy samo podlaczenie moze spowodowac zaklucenia w pracy silnika?Po drugie chcialbym sie dowiedziec co sadzicie o takim power boxie,czy dobra firma i czy warto bawic sie w podlaczanie tego czy moze lepiej zainwestowac w konkretny program?(moje autko to leon 1,9tdi 110KM- PSI mialoby go wzmocnic do 135KM wedlug katalogu).Z gory dziekuje za kazda wypowiedz na ten temat.
koci
Stella
Stella

Auto: leon 1,9Tdi

Reklama

Re: POWER BOX PSI MOTORSPORT

Postprzez Kozak » 22 maja 2007, 23:10

koci napisał(a):Po drugie chcialbym sie dowiedziec co sadzicie o takim power boxie

każdy Ci tu powie że BOX=ZŁO , jak chcesz podnieśc moc to dołóż parę $$$$$$ i zrób prawdziwy program u jakiegoś dobrego tunera a nie niszcz silnika takim badziewiem .

Szukasz ubezpieczenia ?? Oferta każdego TU

- Ubezpieczenia Komunikacyjne Majątkowe Firmowe
- Ubezpieczenia Ochrony Prawnej - D.A.S.
- Ubezpieczenia Na Życie NNW

Zapraszam na PW
Kozak
Sympatyk LeonClub

Auto: Sportline 4x4
Silnik: CJXA 2.0

Postprzez Streat » 22 maja 2007, 23:14

koci, dokładnie poszukaj na forum albo popatrz na forum master`s tam były opisywane przypadki aut jeżdżących na box`ach. Box nie modyfikuje map a jedynie oszukuje jakby komputer to nie jest dobre rozwiązanie :roll:
Leon ASV TS look powered by UNITRONIC ;-) Obrazek
Streat
Cupra
Cupra

Auto: Leon 1.9 TDi+

Postprzez Marcin_TDI » 22 maja 2007, 23:27

koci, ogolnie nikt na forum nie poleci Ci tego. jezeli odpowiedzi sa wyczerpujace to ja przeniose temat do kosza bo o tym jest juz mnostwo na forum...
http://WWW.SERCE-HELI.PL - zbieramy pieniążki na operację serduszka dla mojej Córki
Marcin_TDI
Cupra R
Cupra R

Auto: pozyczone

Postprzez Tonny S » 23 maja 2007, 06:53

Marcin_TDI napisał(a):ogolnie nikt na forum nie poleci Ci tego.
A ja mam do was pytanie widzieliście to kiedys ?? jeżdziliście na tym konkretnym modelu ?? Nie ?? nop ja go potestowałem jakieś 20 tkm, A.P. tez go potestował na hamowni i wyszło że to jeden z lepszych breloczków.

koci napisał(a):Moje pytanie dotyczy tego czy taki "chip"mozna podlaczyc bez komputera tzn czy po zamontowaniu trzeba zmienic/ustawic jakies parametry w komuterze auta czy samo podlaczenie moze spowodowac zaklucenia w pracy silnika?
Nie chip a box - po co zmieniać nazwe czemuś co już ją posiada ;-) rozpinasz jedną wtyczkę, podpinasz boxa i po robocie - zadnych zakłuceń chyba ze na odpalonym bedziesz się wpinał ;-)

koci napisał(a):Po drugie chcialbym sie dowiedziec co sadzicie o takim power boxie,czy dobra firma i czy warto bawic sie w podlaczanie tego czy moze lepiej zainwestowac w konkretny program?(moje autko to leon 1,9tdi 110KM- PSI mialoby go wzmocnic do 135KM wedlug katalogu)
Jeśli już coś takiego posiadasz to nie ma większych zastrzeżeń do tego konkretnego box-a ale jeśli masz zamiar to kupić to zdecydowanie lepszym rozwiązaniem jest zrobienie softu. To co podaje katalog to prawda u mnie było 136 KM i 286 Nm na tym boxie.

Sie panowie uwzieli na box-y ;-) hahaha
Nie ma litosci dla http://dziecineo.prv.pl/
Tonny S
Sympatyk LeonClub

Auto: Harley-Davidson

Postprzez AdamTower » 23 maja 2007, 06:54

Skromnie mówiąc mamy (klubowicze) bardzo duże doświadczenie nt podnoszenia mocy w TDI. Poszukaj, naprawdę szkoda auta jeśli chcesz założyć box'a.
AdamTower
Sympatyk LeonClub

Auto: AUDI A5 2.0TFSI+
Silnik: benzyna 2.0 turbo

Postprzez piosurf » 23 maja 2007, 15:59

Rowniez sporo (25tkm) jezdzilem na takim samym box-ie i nie nazekalem, Leos byl zdecydowanie zwawszy (oryginalnie 110KM) a przy wyprzedzaniu zalety sa momentalnie widoczne. Teraz zmienilem turbine i wgralem nowy soft - wrazenia sa zupelnie bez porownania. Softem mozesz ladnie ulozyc moc i moment, przy box-ie sie tego nie da. Tak wiec jesli ktos nie ma $$ lub po prostu nie chce jej wydawac to spokojnie moge polecic Boxy a jesli myslimy o powazniejszych zmianach to nie ma co tracic czasu na Boxa.
Leon 1.9 TDI 110 -> Turbo + program i mamy 143KM - co dalej???
piosurf
Stella +
Stella +

Auto: Leon 1.9TDI 110->

Postprzez koci » 23 maja 2007, 19:25

ok,juz wszystko jasne DZIEKUJE wszystkim, a tak przy okazji czy macie jakies namiary na kogos DOBREGO w Poznaniu lub okolicach zeby zrobic taki program,ile to +/-kosztuje?
koci
Stella
Stella

Auto: leon 1,9Tdi

Postprzez AdamTower » 24 maja 2007, 10:49

piosurf napisał(a):Rowniez sporo (25tkm)

piosurf napisał(a):spokojnie moge polecic Boxy

hmmm...... :x :x :x :roll: :roll:

sorry za OT
AdamTower
Sympatyk LeonClub

Auto: AUDI A5 2.0TFSI+

Postprzez Gaspar » 24 maja 2007, 20:55

koci, w poznaniu to możesz se iść na targi :roll: poświęć się i umów z CompSportem, a nie pożałujesz... ja jechałem ponad 400 km w jedną stronę i opłacało się :-D
Pozdrawiam,
Gaspar

Był Dzikusek :mrgreen: ASV 137,9 KM @ 301,0 Nm by CompSport.
Jest emerycka Toyota Avensis Wagon 2.0 D-4D Prestige
Obrazek
Obrazek
Kto misiowi urwał ucho?
Gaspar
Sympatyk LeonClub

Auto: Ex Leon - Avensis

Postprzez bono » 24 maja 2007, 21:04

Gaspar napisał(a):umów z CompSportem, a nie pożałujesz... ja jechałem ponad 400 km w jedną stronę i opłacało się Very Happy

Ha ha ja rowniez bo mnie to az z Olsztyna do Compsportu zaciaglo i nie zaluje :-D :-D
I znowu Leon :D

Pozdrawiam
Blazej (Bono)
Obrazek
bono
Sympatyk LeonClub

Region: zagranica
Auto: Skoda Superb

Postprzez Marcin_TDI » 28 maja 2007, 21:27

piosurf napisał(a):Tak wiec jesli ktos nie ma $$ lub po prostu nie chce jej wydawac to spokojnie moge polecic Boxy

nie zgadzam sie z tym i polecam nikomu boxa. znajdz sobie posty klubowicza Jazwes i zobacz co u Niego sie dziala (fotki) a box wlasnie do tego prowadzi...
http://WWW.SERCE-HELI.PL - zbieramy pieniążki na operację serduszka dla mojej Córki
Marcin_TDI
Cupra R
Cupra R

Auto: pozyczone

Powrót do Leon 1 - Tuning - Warsztat