Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
Marcin_TDI napisał(a):ja bym nigdy nie kupil oleju z allegro taki moje zdanie, mozecie sie ze mna nie zgadzac ale zaloze sie ze polowa z Was a nawet i wiekszosc nie odrozni lotosa CITY od motula xcess. a ja juz nie bede mowil jakie sztuki sie robi z olejami a wiem cos o tym nawiasem mowiac, dzieje sie tak rowniez w duzych hurtowniach... odradzam zakup na allegro dobrego oleju
Jakie 1.9 tdiKajtus napisał(a):Panowie posiadam Leonka 1.9 TDI
Domyslam sie że Leo II i silnik PD wiec oleje spelniajace norme 505.01 np. Motul Specyfic 505.01Kajtus napisał(a):przejechałem niem niecałe1000km i po 5000km będe robił pierwszy przegląd
A skad wiesz jaki zalali ci olej w fabryce bo na 100% to nie ten ktory przywolujesz co najwyzej teraz moga ci taki zalac. Jesli chodzi o 2 czesc pytania to kolega juz ci wytlumaczyl do czego ten olej sie nadajeKajtus napisał(a):moje pytanie brzmi czy olej który zalali mi na początku Shell Hellix jest olejem dobrym.
Olej musi spelniac norme 505.01 a jakiej marki sobie kupisz to juz twoja sprawa my polecamy Motul, Valvoline i oryginalny Mobil (o co ciezko w naszym pieknym pelnym oszustow kraju)Kajtus napisał(a):Czy może lepiej zmienić na Mobil 1 ?
Kajtus napisał(a):ile potrzebuje kupić oleju 4 litry czy 5 litrów
jaki do tego kupić filtr oleju
black_margo napisał(a):używanie szukajki nie boli
Lepsza penetracja silnika - mozliwosc wycieku na laczeniach tam gdzie uszczelka mogla juz powiedziec pa pa a polsyntetyk odkladajac sie mogl to uszczelic.RosenG napisał(a):Ale rozjaśniło mi się, a mozna wiedzieć jakie są objawy ubocznych skutków przejscia na inny olej tak na wszelki wypadek. Dzięki
michał kozak napisał(a):Dziś byłem wymienić olej w samochodzie . Nie mieli Motula Specyfic 505.01 i zaproponowano mi olej Mobil SYNT S Specjal V 5W - 40 , czy mogę zamiennie nalać tego oleju czy czekać na Motula .
Olej jest przeznaczony konkretnie do silników VW PD i spełnia normę 505.01
Oto link do opisu tego oleju :
http://www.ekonaft.com.pl/mobil_last/sa ... _5w-40.htm
michał kozak napisał(a):... był nalany jakiś mobil 505.01
Galad napisał(a):hmm to sie tak zapytam w tym wątku
w związku z tym że nie namierzyłem gdzie w lublinie można kupić Motul 8100x-cess
(w intercars jest tylko jakiś OLEJ MOTUL 300V POWER)
a pare osób pisało że nie powinno sie kupować olejów przez allegro,
to może jest jakaś sprawdzona osoba od której można kupić ten olej?
Lucas napisał(a):A ja sie zastanawiam czemu np byl testy "wszystkich" olejow w auto swiecie np a nie bylo motula czemu nigdzie nie mozna znalezc testy z roznymi olejami tylko sluchac ludzi a jak wiadomo ile ludzi tyle opini ja uzwyam od roku czasu
MOTUL 300V 15 W 50 100% SYNTESSE macie jakeis informacjei jak to sie ma do tych olejow np motula ktore wymienialiscie wczesniej ? Bo z tego co slsyzalem to ten olej jest super extra do 1.8 t a jak sie tak zaglebiam w temat to niezupelnie...
Lucas napisał(a):A ja sie zastanawiam czemu np byl testy "wszystkich" olejow w auto swiecie np a nie bylo motula czemu nigdzie nie mozna znalezc testy z roznymi olejami
Lucas napisał(a):co do tego castrola wiem chyba o jaka firme ci chodzi i moge tylko potwierdzic to co napisales
300VLucas napisał(a):jaki byscie olej polecali do mojego auta 1.8 t ++ ?
To powinieneś wiedzieć najlepiej co jest co i z czym się to jeLucas napisał(a):wiem mniej wiecej jak to wyglada bo pracuje w shellu (jesli mozna to tak ujac to wlasnie w dziale z olejami )
Innej odpowiedzi sie nie spodziewajMarcin_TDI napisał(a):motul
Tonny S napisał(a):Innej odpowiedzi sie nie spodziewajMarcin_TDI napisał(a):motul
Tomek_Glw napisał(a):Jake normy olejowe przewiduje producent w nowej Cuprze?
Pozdrawiam!
Castrol ma b. dobry dział marketingu oleje już nieiceman73 napisał(a):a ma ktoś doświadczenia z tym reklamowanym Castrolem Edge ?
To samo co 2.0TFSi, GTi -Tomek_Glw napisał(a):Jake normy olejowe przewiduje producent w nowej Cuprze?
krz_p napisał(a):503.00 lub 504.00
Powrót do VAG - Techniczne Ogólne
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości