![Uśmiech krzywy ;]](./images/smilies/icon_krzywy.gif)
Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
KoLoS napisał(a):Patrox napisał(a):Orzeł napisał(a):Pewnie będzie to samo co z grundlerami założą kilka sztuk i po jakimś czasie sie będą wykruszać te wałki...........
Tak tylko ostatnie wałki Grundlera dodawały niecałe 4 ps. I kosztowały ponad 2 tyś! CZekam na info a swoja drogą to wcale bym się nie zdiwił gdyby Grabowski robił dla nich te wałki.
Chyba w przypadku zmiany wałka posługiwanie się samymi cyferkami nie jest miarodajne, wałek przecież ma za zadanie poprawić przebieg krzywych w wyższych zakresach pracy silnika a nie bezpośrednio podnieść maksymalne wartości... reasumując cyferki maxymalne mogą sie nie zmienić ale jak moment mi się będzie utrzymywał do 4000rpm to wałek da sporą poprawe dynamiki
Orzeł napisał(a):Niech dają gwarancje na 3 lata i 100 kkm to można sie zastanowić
KoLoS napisał(a):Orzeł napisał(a):Niech dają gwarancje na 3 lata i 100 kkm to można sie zastanowić
dokładnie, bez info o warunkach gwarancji nie ma się co pchać w takie mody.
lec napisał(a):uuuuu, zakladam ze bedzie to jakos objawiac inna praca silnika w trakcie jak bedzie postepowac.... bo teraz to mnie troche nastraszyliscie
Aligator napisał(a):Nie wiem jak będzie wyglądała sprawa wałka w PD, ale kultura pracy wałka do VP który jest zamontowany w leca jest dla mnie poniżej progu akceptowalności.
Rogalotti napisał(a):tech ma wałki ponoć z Hiszpanii. Jeszcze w tym tygodniu będę taki montował do 1.9 PD którego zrobiłem na ok 218PS i 420Nm. Z pracy silnika i otrzymanych przyrostów skrobnę coś na forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość