Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
fufcik napisał(a):witam,
Ja mam pytanko gdzie w TDI jest umieszczony czujnik temperatury,poniewaz moja wskazowka od temperatury szaleje, raz pokazuje 90 stop a za 20 sekund 70st zaraz 90 pozniej 60 itd
Podejrzewam ze cos nie łaczy w czujniku, lub zasniedzialy styki!!Co wy na to??
silver_leon napisał(a):Panie - co ma temperatura w dolocie do tego ? ? ? ?
Streat napisał(a):na postoju mam w dolocie 31 C
Czujnik do wymiany - mialem kiedys podobnie.fufcik napisał(a):Podejrzewam ze cos nie łaczy w czujniku, lub zasniedzialy styki!!Co wy na to??
Tonny S napisał(a):Czujnik do wymiany - mialem kiedys podobnie.fufcik napisał(a):Podejrzewam ze cos nie łaczy w czujniku, lub zasniedzialy styki!!Co wy na to??
bacardi napisał(a):najlepiej kup fabryczny na allegro cena ok 30pln
jaro4444 napisał(a):bacardi napisał(a):najlepiej kup fabryczny na allegro cena ok 30pln
Można w Skodzie kupić - kosztuje 2-3 razy mniej jak w Seacie
fufcik napisał(a):jaro4444 napisał(a):bacardi napisał(a):najlepiej kup fabryczny na allegro cena ok 30pln
Można w Skodzie kupić - kosztuje 2-3 razy mniej jak w Seacie
No to fajnie ale jakiś nr.fabryczny by sie przydał, jeżeli ktoś ma. Dzięki
Pozdrawiam
Marcin ASZ/ARL ma ten sam czujnik temperaturydo ARL'a jest taki sam numer ?
Marcin_TDI napisał(a):ja to chyba ten czujnik tez musze wymienic bo mi temp spada momentalnie jak postoje i dam ogrzewanie... do ARL'a jest taki sam numer ?
rutek-wat napisał(a):bono, ten czujnik 059919501A jest do wszystkich diesli??
rutek-wat napisał(a):Byłem dzisiaj w ASO i "pan serwisant" przyprawiał mnie o wqw nieziemski....nie potrafił znaleźć termostatu w etce a potem nie wiedział który jest do mojego ASV- w sumie mu się nie dziwię- nie było napisane![]()
![]()
Matryx napisał(a):Więc pytanie, co ma czujnik G62 do spadku mocy?
Matryx napisał(a):Dodam, żę temperatura na wskaźniku deski rozdzielczej była idealna, żadnych zmian czy wahań.
Matryx napisał(a):do spadku mocy?
Matryx napisał(a):17965 - Charge Pressure Control: Positive Deviation
DAMiANO napisał(a):078 919 501C
DAMiANO napisał(a):059 919 501A
DAMiANO napisał(a):Co z tym fantem zrobic ?
Sammael napisał(a):Nic, cieszyć się
Poprobi napisał(a):Czy zawór G62 ma wpływ na spalanie? Bo wydaje mi się, że Leon więcej pali, a na Vagu wyskoczył mi tylko błąd 17664 - Engine Coolant Temp Sensor (G62): Open or Short to Plus .
Najprawdopodobniej tak, wymien czujnik i oring, i bedzie dobrze.arconada napisał(a):Czy ta nieszczelnosć to jest problem oringa pod czujnikiem?
Jutro spróbuje kupic czujnik (niebieski kwadratowy) razem z oringiem i wymienic.
Powrót do Leon 1 - Techniczne Diesel
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości