Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
osor napisał(a):Panowie pradzcie z jaka predkościa mozna śmigać po trasie?
Gato napisał(a):A co do obrotow, to logicznie - tam, gdzie masz najwyzszy moment, czyli mniej wiecej jak w poscie wyzej (chyba, ze masz nietypowy program )
loozik napisał(a):Ja na trasie śmigam tak do 3500 i jest wszystko OK
markos01 napisał(a):a do francji jechalem z srednia predkoscia 180km/h na autobahnie i wsio okey
Phil napisał(a):markos01 napisał(a):a do francji jechalem z srednia predkoscia 180km/h na autobahnie i wsio okey
znajomemu po takiej jezdzie siadla pompa wody(leon,tdi 110km).ja na trasie smigam 140-150, i nie przekraczam zazwyczaj 3 tys. obr
iacoski napisał(a):tak pewnie jest najbezpieczniej, o ile w PL to relatywnie rozsądna prędkość to już w dojczach na autobanie nie jest tak różowo, jadąc do essen i utrzymując prędkość 160-180 byłem jednym z najwolniejszych uczestników ruchu, cały czas skrajnie prawy pas, lewym, środkiem co chwilę ktoś przelatywał z efektem bluru
wgi napisał(a):A co do temp oleju - przecież jest wskaźnik temperatury oleju - jak jest za wysoka to znaczy, że coś nie tak.
loozik napisał(a):Gato napisał(a):A co do obrotow, to logicznie - tam, gdzie masz najwyzszy moment, czyli mniej wiecej jak w poscie wyzej (chyba, ze masz nietypowy program )
Z tym się nie zgodzę... max moment mam przy 2100, więc na autostradzie polonezy i duże fiaty będą mnie wyprzedzać
Ja na trasie śmigam tak do 3500 i jest wszystko OK
M@riusz napisał(a):(na 5 biegu do 2000 bo kapelusznik, powyżej bo olej sie grzeje)
Gato napisał(a):loozik napisał(a):Gato napisał(a):A co do obrotow, to logicznie - tam, gdzie masz najwyzszy moment, czyli mniej wiecej jak w poscie wyzej (chyba, ze masz nietypowy program )
Z tym się nie zgodzę... max moment mam przy 2100, więc na autostradzie polonezy i duże fiaty będą mnie wyprzedzać
Ja na trasie śmigam tak do 3500 i jest wszystko OK
Tu chodzi o zakres obrotow i jazde ze stala predkościa, a nie "do ilu mozna krecic diesla".
wgi napisał(a):Te temp są powiązane. Nie ma możliwości żeby olej się "zagotował" a temp cieczy chłodzącej była 90st.
osor napisał(a):Wczoraj zrobiłem pierwsze testy na trasie i zauewazyłem ze przy 140km/h mam 3000 obr a przy 160- 3500 dalej nie sprawdzałem bo nie wiem z jaka prędkośćia obrotową można sie poruszac na trasie nie katując motoru.Terotycznie pewnie przy 180 jest 4000 a przy 200
(o ile pójdzie )4500.
Panowie pradzcie z jaka predkościa mozna śmigać po trasie?
Powrót do VAG - Techniczne Ogólne
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości