Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
TOMMI napisał(a):panowie a jakie klocki polecacie do zimermana
belzi napisał(a):TOMMI, do zimmermanna ida miekkie klocki, Mintex (powoli jest wycofywany z naszego rynku) i Saxid
TOMMI napisał(a):a co lepsze: zimerman czy ate?
a gdzie szukac klockow do zimermana i jaka cena?
ferodo sie nadaja?
janek napisał(a):Lucjan napisał(a):
z tego co wiem te tarcze wchodzą na rynek Polski wiec ciężko sie wypowiedziec ogólnie wolałbym ATE lub Brembo
ponadto widziałem wykonanie Ferodo i ja ich bym nie zamontował do swojego samochodu
Z tego co piszą koledzy wyżej to Brembo podobno piszczą ?
TheDOC napisał(a):Ostrzeżenie!
Jeżeli jeździcie na 280mm i musicie wymienić tarcze (chciałem 312mm ale graty + 2 kpl. felg + 2 kpl. opon to troche za duże łączne koszty) to broń Bożenie dajcie się namówić na Textar. Po co przepłacać za ATE, weź pan Textar, przecież robią dobre tarcze, do BMW je montują fabrycznie... Normalnie
![]()
Zamontowane profesjonalnie u mechanika, wszystko cacy, nowe klocki również Textara, grzecznie dotarte. Potem unikałem jak ognia myjki po dłuższej jeździe żeby czasem biedactw rozgrzanych nie polać zimną wodą, po każdym dłuższym hamowaniu od razu puszczałem hamulec i zaciągałem ręczny, unikałem większych kałuż itd. Zrobilem na nich jakieś 15-20k i co?
WIELKIE G.....![]()
![]()
Nic to moje chuchanie i dmuchanie nie pomogło -biją po kierownicy! Przecież to sie pochlastać można...
Jednej rzeczy sie przynajmniej nauczyłem-SŁUCHAJ MĄDRZEJSZYCH od siebie![]()
Jest jakiś zestaw który gwarantuje że przy tych [piii...] 280mm przez dłuższy czas nie wypaczą się tarcze?
Cheers
No nie jest wartTOMMI napisał(a):mialbym ladny komplet wizualny chociaz pewnie tyl nie wart tej kasy
sleeper napisał(a):To mu powiedziałem że Ferodo Premier a on do mnie że te tarcze do tych klocków kompletnie się nie nadają. Że klocki na tych tarczach nie przejeżdżą 1000km Coś tam zaczął się wymądrzać jeszcze
do jedynki starczyl 1L a do 1P nie dam sobie glowy uciac ale tez chyba tyle styknie
kucol napisał(a):Konkluzja - chyba dodatkowo trzeba mieć jeszcze sporo szczęścia przy zakupie tarcz, bo moim skromnym zdaniem ich jakość spadła ostatnio bardzo mocno.
kucol napisał(a):chyba dodatkowo trzeba mieć jeszcze sporo szczęścia
sielu napisał(a):czy tarcze 288 do seata toledo II 1M ASV, podejdą bez przeróbki ja mam tarcze 280
nitas napisał(a):Właśnie przymierzam się do zmian tarcz hamulcowych w swoim Leonie 02 r., 1.9 TDI 110 KM. Wybór padła na ATE Powerdisc. Co sądzicie o tych tarczach?? Jakie rozmiar hamulców znajduje się tam w serii 280 mm czy 288 mm?? Czy ewentualnie mógłbym założyć 288 mm?? Sprawa dość pilna do już dziś muszę dokonać zakupu
nitas napisał(a):Wybór padła na ATE Powerdisc.
nitas napisał(a):Co sądzicie o tych tarczach??
nitas napisał(a):Jakie rozmiar hamulców znajduje się tam w serii 280 mm czy 288 mm??
nitas napisał(a):280 mm
nitas napisał(a):Czy ewentualnie mógłbym założyć 288 mm??
nitas napisał(a):Szukajka powiedziała prawde co do tarcz,ale mam jeszcze jedna wątpliwość otóż czy fakt,że w brifie mam wpisane,że wersja auta to "sport" świadczy o tym,że będą pasowały 280 mm?? Bo Pan z servisu nie był do końca pewnien :/
II. Zasady zachowania się na forum
1. Przy rejestracji na forum należy wypełnić bezwzględnie wszystkie pola formularza, a w szczególności należy używać Nicków nie utrudniających identyfikację użytkownika lub niezgodnego z zasadami etykiety. W profilu użytkownika bezwzględnie dopisz miasto swojego pochodzenia (lub przynajmniej region zamieszkania) – brak tego wpisu traktowany jest na równi z podawaniem fałszywych danych i będzie podlegał banicji.
Powrót do VAG - Techniczne Ogólne
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość