Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
adamtower napisał(a):Musiałem dorobić kluczyk, potrzebuję teraz zaprogramować surowego pilota ( oryginalny w kluczyku ). Immobiliser mam zaprogramowany - jak zaprogramować pilotaCzy zrobię to za pomocą VAG-COM'a ?
oczkolek napisał(a):adamtower napisał(a):Musiałem dorobić kluczyk, potrzebuję teraz zaprogramować surowego pilota ( oryginalny w kluczyku ). Immobiliser mam zaprogramowany - jak zaprogramować pilotaCzy zrobię to za pomocą VAG-COM'a ?
A czy czasem nie jest to opisane w instrukcji od alarmu?
adamtower napisał(a):...no wiesz... na to to bym wpadł raczej.
![]()
Po pierwsze nie mam alarmu, po drugie jest to pilot do centralnego oryginalny w kluczyku.
oczkolek napisał(a):adamtower napisał(a):...no wiesz... na to to bym wpadł raczej.
![]()
Po pierwsze nie mam alarmu, po drugie jest to pilot do centralnego oryginalny w kluczyku.
Tak tylko sobie głośno myślałem.
Niektóre firmy procedurę programowania opisują w swoich instrukcjach (np. chyba Langeford czy jakoś tam).
DWitek napisał(a):Jak najbardziej da się to zrobić za pomocą VAG'a, pod warunkiem, że jest to pilot oryginalny.
adamtower napisał(a):DWitek napisał(a):Jak najbardziej da się to zrobić za pomocą VAG'a, pod warunkiem, że jest to pilot oryginalny.
Oczywiście, że oryginalny. No i co dalej...?? jak to zrobić??? Pozdro
DWitek napisał(a):adamtower napisał(a):DWitek napisał(a):Jak najbardziej da się to zrobić za pomocą VAG'a, pod warunkiem, że jest to pilot oryginalny.
Adam, a nie chce ci się ELSAWIN poczytać![]()
![]()
![]()
![]()
Tam jest opisane: Step - By -Step.
Po uruchomieniu ELSAWIN, wybraniu samochodu, otwórz: Manual Workshop, następnie wybierz grupę Body, potem Body Self Diagnosis -> Self Diagnosis -> Self Diagnosis For Central Locking i w końcu: Matching Ignition Keys To Radio Wave Remote control.
Tam oczywiście jest to wszystko opisane w języku niemieckim lub angielskim. Nie chce mi się tego tłumaczyć, żeby tu naspisać to.
Pozdrowienia
Darek
adamtower napisał(a):DWitek napisał(a):adamtower napisał(a):DWitek napisał(a):Jak najbardziej da się to zrobić za pomocą VAG'a, pod warunkiem, że jest to pilot oryginalny.
Adam, a nie chce ci się ELSAWIN poczytać![]()
![]()
![]()
![]()
Tam jest opisane: Step - By -Step.
Po uruchomieniu ELSAWIN, wybraniu samochodu, otwórz: Manual Workshop, następnie wybierz grupę Body, potem Body Self Diagnosis -> Self Diagnosis -> Self Diagnosis For Central Locking i w końcu: Matching Ignition Keys To Radio Wave Remote control.
Tam oczywiście jest to wszystko opisane w języku niemieckim lub angielskim. Nie chce mi się tego tłumaczyć, żeby tu naspisać to.
Pozdrowienia
Darek
![]()
Dzięki Darek, spox, poszukam sobie, ale miałem nadzieję, że może ktoś już to robił i w miarę szybko to pójdzie. Jak sobię nie poradzę zwrócę się o dalszą pomoc
))
Pozdro.
Powrót do VAG - Techniczne Ogólne
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości