Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
Sciagnac boczek, wyprowadzic wiazke za blache, podlaczyc zapasowy zamek do wiazki, pozamykac auto wg instrukcji i krecic w miejscu wkladki zapasowego zamka od srodka samochodubono napisał(a):Co jak nie masz zamka w drzwiach
W ten sposob programowalem szybe z automatem w ranault megane '04.leonZawodowiec napisał(a):U mnie po odłączeniu akumulatora wystarczyło wciśnięcie i przytrzymanie przełącznika aż szyba zjedzie do samego dołu następnie wciśnięcie i przytrzymanie przełącznika aż szyba dojedzie do samej góry i wszystko działa.
Dlatego, bo poniewaz. Jest to tak skonstuowane.loozik napisał(a):Jak się może coś rozprogramować w module komfortu po odpięciu akuma???? To nie jest pamięć ulotna.
Axee napisał(a):Sciagnac boczek, wyprowadzic wiazke za blache, podlaczyc zapasowy zamek do wiazki, pozamykac auto wg instrukcji i krecic w miejscu wkladki zapasowego zamka od srodka samochodu ewentualnie wpiac sie do wiazki samymi mikroswitchami (4 do 6 jest w zamku) i symulowac zamykanie i otwieranie zamka. O programowaniu VAGiem tego tematu nic mi nie wiadomo.
colin23 napisał(a):ale nie zawsze odpięcie aku powoduje takie skutki. ja miałem ostatnio wypinany i szybki działaja bezproblemowo
Axee napisał(a):Dlatego, bo poniewaz. Jest to tak skonstuowane.
krzysiek290785 napisał(a):JA mam z kolei taki problem ...
Tak skrotowo: Rozebrac boczek (2 sruby pod uchwytem, 2 sruby na dole, zatrzaski po bokach), wypiac wiazke elektryczna z panela przelacznika, wykrecic od spodu 3 male srubki (torx), wyjac panel z przelacznikami od spodu. Odkrecic kilka malych srubek (torx) w panelu, jedna jest pod naklejka, odczasnac zatrzaski i rozpolowic panel. W srodku jest guma ze stykami, oczyscic izopropanolem lub spirytusem styki na gumce i na plytce. Cos ala naprawa pilota od tv. Moze sie zdarzyc ze poodpaladaly elementy smd na plytce lub maja mikropekniecia lutow, przelutowac punkty lutownicze elementow. Poskladac w odwrotnej kolejnosci.krzysiek290785 napisał(a): Czy jest ten przycisk rozbieralny aby oczyścić styki? Jesli tak, to jak>?
Powrót do VAG - Techniczne Ogólne
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 8 gości