Kupiłem do Toledo II alusy od Golfa IV i nie wiem czy mam do tego szukać jakiś innych śrub czy też spokojnie podejdą te które mam teraz przy stalowych ?
Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
wgi napisał(a):do stalówek stosowałem ori śruby od ori felg ts'owych i nie było problemu
peter174 napisał(a):czyli długosc sruby w przypadku ori alu i ori stali jest tak sama ?
mtz napisał(a):a sruby do stalowek i sruby do alu nie roznia sie przypadkiem glowka?
W przypadku leona 1M sruby do stalowek sa takie same jak do wszystkich ori alu M14x1,5x27, sa to sruby z lebkiem sferycznym (kulowym). W przypadku nieorginalnych alu zazwyczaj wystepuja sruby z lebkiem stozkowym.mtz napisał(a):a sruby do stalowek i sruby do alu nie roznia sie przypadkiem glowka? jak zmienialem na zimowki rok temu powiedzieli ze mam zle sruby, bo sa do alu a nie do stali...
peter174 napisał(a):nie mam dystansów ...wgi napisał(a):do stalówek stosowałem ori śruby od ori felg ts'owych i nie było problemu
czyli długosc sruby w przypadku ori alu i ori stali jest tak sama ?
PiterEL napisał(a):Chciałbym się tylko upewnić czy do felg aluminiowych nieoryginalnych mam kupić śruby z łbem stożkowym M14 x 1,5 x 30mm długość ?
PiterEL napisał(a):A czy zabezpieczające mogą być M14 x 1,5 x 28mm oczywiście łeb stożek?
eip napisał(a):PiterEL napisał(a):Chciałbym się tylko upewnić czy do felg aluminiowych nieoryginalnych mam kupić śruby z łbem stożkowym M14 x 1,5 x 30mm długość ?
Zgadza się! na tej stronie jest to fajnie rozpisane. http://srubydofelg.pl/modele-samochodow ... t_200.html Tylko zorientuj się czy ta felga Twoja nowa nie jest oryginalną felgą np do Audi czy innego z grupy VAG. Sprawdź w tej feldze jakie jest gniazdo, kuliste czy stożkowe.PiterEL napisał(a):A czy zabezpieczające mogą być M14 x 1,5 x 28mm oczywiście łeb stożek?
Niby 2 mm, ale jednak się nie wypowiadam, uważam, że lepiej mieć te 30mm... ja tydzień tmeu kupiłem śruby zabezpieczające o długości 30mm.
PiterEL napisał(a):Masz jakis link jakie kupiles ?
konstant napisał(a):Mozna je zalozyc czy jednak lepiej kupic swiezsze sruby? Ew. moze da sie je jakos odpicowac? (Piaskowanie? albo jakas domowa metoda?)
eip napisał(a):konstant napisał(a):Mozna je zalozyc czy jednak lepiej kupic swiezsze sruby? Ew. moze da sie je jakos odpicowac? (Piaskowanie? albo jakas domowa metoda?)
Osobiście uważam, że koszt nowych śrub jest na tyle niski, że lepiej zainwestować, tym bardziej, że widać, że te śruby są stare... Jak nie chcesz to możesz je w coca coli zanurzyć, będą lepiej wyglądać
Tylko jeśli śruby są bardzo skorodowane to powinno się je wymienić.
konstant napisał(a):1 szt. nowej sruby w ASO to 10zł. Wychodzi z tego 200zł. Niestety nie mam mozliwosci wydania takiej kasy na sruby. Na allegro sa 2zl/szt. ale uzywki, niewiele ladniejsze od moich.
Sammael napisał(a):w aso
songo74 napisał(a):witam czy ktos wie gdzie mozna kupic klucz tego typu do kol???
http://imageshack.us/photo/my-images/71 ... 283br.jpg/
songo74 napisał(a):uwierzcie mi nie tak latwo jest ta nasadke kupic
songo74 napisał(a):na jednym ze zdjec jest styropian z kolem zapasowym gdzie jak widac kolo klucza jest miejsce oryginalne na taka przejsciowke a w seacie tez oczy postawili w slup
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 23 gości