Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
2 problem polega na tym ze po wcisnieciu przycisku od wlewu paliwa na srodkowej konsoli klapke trzeba czyms podwazac tak byc powinno czy cos jest nie tak z tym:>:>??
morenowe napisał(a):Nie znalazlem na ten temat nic ciekawego..
roosman napisał(a):tam jest silniczek który wypycha, lub jakiś zameczek elektromagnetyczny - tak czy owak cos elektrycznego co powoduje otwarcie klapki ( u mie słychac takie bzyknięcie jak wcisne przycisk i klapka odskakuje) - na chłopski rozum - trzeba się do tego dostać i :
1 sprawdzic czy to cos działa podłączając na chwilke bezpośrednio 12 V - czy się dzieje cos czy nie Jak nie to juz masz przyczynę jeżeli tak to
2 Miernik i sprawdzic czy przewody od włącznika i do silnicza łącą, oraz od włącznika do bezpieczników
3 Jak przewody łączą to sprawdz miernikiem czy dochodzi do niego prąd, jak nie to zamów na allegro włącznik
Ale zacznij od sprawdzenia czy klapka się nie zacina, psiuknij w zawiaske WD40 lub coś w tym stylu.. (Ja bym tak robił ale nie miałem takiego problemu nigdy)
A czy przed nacisnieciem przycisku otwierania wlewu paliwa wyciagnales kluczyk ze stacyjki, lub przekreciles kluczyk do pozycji calkiem w lewo? Otwieranie dziala przy pozycji kluczyka calkiem w lewo (gotowy do wyciagniecia), jak rowniez przy wyciagnietym kluczyku. W przypadku gdy zgasimy silnik i przekrecimy kluczyk spowrotem w pozycje zaplon (kontrolki sie swieca), lub zgasimy silnik i przekrecimy kluczyk nie calkiem w lewo (kontrolki sie nie swieca, kluczyka nie da sie wyciagnac) otwieranie wlewu paliwa nie dziala.Maximus_89 napisał(a):Zdazyla mi sie woczraj taka sytuacja. Podjechalem na stacje benzynowa w celu zatankowania i strasznie sie zdziwilem kiedy po nacisnieciu przycisku nie otworzyl mi sie wlew paliwa
mtz napisał(a):przy zgaszonym silniku a nie przy wyciagnietym kluczyku
Axee napisał(a):posta poprawilem, ale mtz to co piszesz tez jest "nie do konca" ... przed chwila sprawdzilem manualnie, mozesz zgasic silnik i nie otworzyc wlewu ... Po prostu trzeba kluczyk przekrecic do konca calkiem w lewo, w pozycje gotowy do wyciagniecia lub wyciagnac kluczyk ze stacyjki, dopiero wtedy nacisniecie przycisku otwierania powoduje otwarcie klapki wlewu paliwa.
Maximus_89 napisał(a):Czyli nie wiecie co nalezy wymienic? Probowac na chybil trafil?
pyziu napisał(a):Maximus_89 napisał(a):Czyli nie wiecie co nalezy wymienic? Probowac na chybil trafil?
Maximus_89 opisz jak możesz jak manualnie otwarłeś wlew paliwa, bo też zdarzyło mi się kiedyś mieć problem z otwarciem na szczęście po 10 minutach puściło.
Phil napisał(a):Staszek20VT, podrzuc numer schematu to sobie znjade na swojej etce
Powrót do Leon 1 - Tuning - Warsztat
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości