Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
TOMMI napisał(a):zeby mozna bylo otwierac klape osobno
TOMMI napisał(a):Potrzebuje kluczyk: 1H0 … AH 3 przyciski tak zeby mozna bylo otwierac klape osobno.
Poproszę o pomoc w znalezieniu samochód z 2004r.
programuje sie normalnie jak kazdy inny pilot 2 lub 3 przyciskowy. Tylko trzeba wiedziec jak taki pilot 3 przyciskowy obslugiwac, zeby odblokowanie zamka klapy bagaznika dzialalo ...belzi napisał(a):a da sie wogole tak kluczyk zaprogramowac
dudekv napisał(a):Ten pilot działa na wszystkie 3 przyciski (środkowy otwiera tylną klapę) szyby z pilota też działają.
Pilot ma numer 1J0959753DA - wcześniejsza wersja 1J0959753AH (New Beetle, bora/golf 2003+,passat b5 lift)
Szyby i środkowy przycisk nie działają w wersji pilota 1K0959753G (caddy/touran/golfV/Golf+/Passat 3C)
cyc999 napisał(a):zakupuje wlasnie kluczyk w aso
Axee napisał(a):__radmak__, tak. Nalezy zakodowac pilota do modulu komfortu. Klucz sklada sie z 3 zasadniczych czesci: grot ze wzorem klucza nalezy dociac mechanicznie, transponder immo nalezy zakodowac do zegarow, pilot nalezy zakodowac do modulu komfortu. To sa osobne procedury kodowania.
cyc999, w ASO na podstawie VIN dorabiaja mechaniczny wzor klucza, a transponder immo w kluczu zapewne jest czysty. Czy dolaczaja do klucza pin licznikow tego nie wiem. Podejrzewam ze opcja jest dodatkowo platna. Jesli masz dostep do vaga i znasz pin mozesz samemu dokodowac klucz pod warunkiem ze klucz ma nowy czysty niezalockowany transponder immo. Zeby zczytac pin potrzeba czegos mocniejszego niz vag-com czy vag-hex.
stebi napisał(a):Mam Leona z końcówki 2002 (wg. VIN jest to model 2003), czyli kupuje kluczyk HLO 1J0 959 753 DA?
stebi napisał(a):Programuje go wg. instrukcji i to już koniec, czy muszę przekładać jeszcze immo?
stebi napisał(a):Aktualnie mam w kluczyku "wpięty" alarm z funkcją domykania szyb, który się wł/wył w momencie otwierania auta pilotem. Rozumiem, że po kupnie nowego kluczyka, będzie trzeba też zakodować alarm pod ten nowy kluczyk?
jeżeli będzie fabryczny alarm to tak , jeżeli dokładany to raczej niestebi napisał(a):to alarm będzie działał bez koniczeności dodatkowego programowania go.
TOMMI napisał(a):Gdzie można dostać taką naklejkę-emblemat na scyzoryk z S? Ma ktoś może?
Czy takie emblematy pasują do scyzoryka?
http://moto.allegro.pl/item585935504_me ... _seat.html
topola napisał(a):TOMMI, nie wieże że chcesz kupić taka malutką naklejeczkę na kluczyk za prawie 50 zł :] 7,4 euro + przesyłafajnie niektórzy to już wszystko mają w aucie zrobione i wydają kasę na takie pierdoły, pozazdrościć
supple napisał(a):Ok, ale IMO jest cały czas to samo. Kluczyk składa się z 2 częsci przeciez: Grot z IMO i pilot. Ja odczepiłem starego pilota i wczepiłem nowego, a Grot i IMO po staremu. Normalnie uzywam tego kluczyka caly czas tyle ze musze otwierac drzwi samemu wkladajac kluczyk w drzwi. Kodowałem sam według instrukcji ale po 5 razach nieudanych odpusilem i pojechalem do tego gościa z kompem.
Przy okazji, jaki sczytać pin licznika ?
Gucio napisał(a):Gdzie w Warszawie zrobić najtaniej kopie kluczyka ( od zakupu po zaprogramowanie )
Gucio napisał(a):Gdzie w Warszawie zrobić najtaniej kopie kluczyka ( od zakupu po zaprogramowanie )
Przy okazji, jaki sczytać pin licznika ?
Stackburn napisał(a):Kodowanie immo - jak masz znajomego z vagiem 0zł.
belzi napisał(a):Stackburn napisał(a):Kodowanie immo - jak masz znajomego z vagiem 0zł.
pod warunkiem, ze zna sie PIN licznika
Powrót do Leon 1 - Tuning - Warsztat
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości