Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
antoś napisał(a):stefdeath, auto śmierdzi jak stary cap (ursus) i mocniej dymi. Pamiętaj o tym. W wielu stacjach przy przeglądzie technicznym nie sprawdzają emisji spalin. Ale nietrudno się zorientować, że auto nie ma katalizatora.
peter250 napisał(a):A czy można wstawić jakiś mały tłumiczek zamiast katalizatora?
paramedic71 napisał(a):w poniadzialek podejme temat z gosciem i wtedy moze zrobimy jakis grupowy zakup
smoky7 napisał(a):mam takie pytanie gdzieś czytałem że wycięcie kata w VP powoduje gorsze przyspieszanie w górnych partiach obrotów czy to prawda
zielo napisał(a):2m bieżące rurek 2,5" (110zł) i 3 kolanka 90zł czyli razem 200zł
lec napisał(a):bez downpipe'a to imo jedynie taki zabieg kosmetyczny (mimo ze rozumiem dlaczego go nie robiles). Te 4KM roznicy to wynik pomijalny.... (temperatura, paliwo itp daja podobne rezultaty).
Wszystko by bylo fajnie gdyby nie korek ktory masz na samym poczatku tuz za turbo...wiecej niz srednica downpipu i tak nie dmuchnie, za to ma troszke latwiej przez to ze tlumiki przelotowe.
Innymi słowy masz fabryczny silencer
lec napisał(a):przy 2.5" najlepiej zrobic downpipe 3", ale to tez zalezy od tego jakie sie ma turbo, ja mam wydech 2.75" , downpipe 3" przy dużym turbo. Duzy downpipe pozwala szybciej sie turbinie wkrecic. Zrobienie 3" np dla GT17 to imo jednak bedzie przeginka
stefdeath napisał(a):chciałbym mieć już wydech gotowy pod big turbo
Powrót do Leon 1 - Tuning - Warsztat
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość