![Uśmiech krzywy ;]](./images/smilies/icon_krzywy.gif)
tu http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pel ... 6c735.html VT Bobka na 1M z podobną felgą sam się nad nią zastanawiam w 18 ale w tym sezonie chyba nie dam rady zmienić felg na korzyść innych modów
![Uśmiech krzywy ;]](./images/smilies/icon_krzywy.gif)
Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
tu całkiem sporo fajnych felghttp://izismile.com/2009/...ms_70_pics.html
Phil napisał(a):biale felgi do bialego auta?
nasirus1983 napisał(a):Niestety jazda po wrocławskich dziurach, na tych kołach jest tragiczna.
kamil-leon napisał(a):Pojeździłbyś po warszawskich zobaczył byś, co to znaczy "tragiczna"
Sammael napisał(a):Co ORI to ORI.
Marcin_TDI napisał(a):tylko że nie możesz przepompować bo środkiem Ci się zużyją. co do felg to masz rację. ale np wszystkie firmy które produkują sportowe felgi nie robią 6 ramion tylko właśnie mocne szprychy w dużej ilości speedline, enkei itp
Marcin_TDI napisał(a): ale np wszystkie firmy które produkują sportowe felgi nie robią 6 ramion tylko właśnie mocne szprychy w dużej ilości speedline, enkei itp
Staszek20VT napisał(a):Marcin_TDI napisał(a): ale np wszystkie firmy które produkują sportowe felgi nie robią 6 ramion tylko właśnie mocne szprychy w dużej ilości speedline, enkei itp
No tu bym się nie zgodził... Patrz rajdy WRC i felgi Enkel do Evo, OZ Racing do Focusa czy Speedline do Imprezy = 5 ramienne... W moim przekonaniu to kwestia doboru materiałów, a nie ilości ramion
Pozdrawiam,
Staszek
nie przechodziłem na 16. kupiłem złoma na stalówkach i dokładałem alumy. A że jeździłem po naprawdę koszmarnej drodze do pracy to wybór padł ma 16 i tak narazie zostało. Jeździ się spoko - mam 100konny samochód, nie jeżdżę ekstremalnie.ADI_ napisał(a):roosman, jakie wrażenia z jazdy po przejściu na 16"![]()
leoTDI napisał(a):Staszek20VT napisał(a):Marcin_TDI napisał(a): ale np wszystkie firmy które produkują sportowe felgi nie robią 6 ramion tylko właśnie mocne szprychy w dużej ilości speedline, enkei itp
No tu bym się nie zgodził... Patrz rajdy WRC i felgi Enkel do Evo, OZ Racing do Focusa czy Speedline do Imprezy = 5 ramienne... W moim przekonaniu to kwestia doboru materiałów, a nie ilości ramion
Pozdrawiam,
Staszek
też tak myślałem,
ale to nie jest do końca tak Zauważam jednak tendencję stosowania przed producentów aut "ramion >5" dla kół od 18" - spójrzcie na passaty i inne maści. OK, wytrzymałość materiału to jedno - ja wiem - ale drugie - to jednak ramiona. Jeśli pędzisz przykładowo 90km/h i wpadniesz nagle w dziurę (bez dohamowania) masz przy 5-ramiennej vs. 10-ramienna DWUKROTNIE mniejsze szanse na to, że uderzenie trafi akurat na wysokość ramiona. Jeśli dziura ma ostre zakończenie to wgniecenie na bank. Piszmy o normalnych samochodach i felgach za "normalne" pieniądze, a nie o sporcie wyczynowym, który rządzi się swoimi prawami.
konstant napisał(a):Enkei panowie
piotrp napisał(a):kamilsloma, jaki masz rozmiar opon na nich??
Jaki powinien być rozmiar opon na tych felgach, szukałem a nie umiałem nigdzie znaleźć, 225/45/17 czy inny jakiś??
Szczepek napisał(a):jezeli juz chcesz zakladac 215 to 215/50/17
Szczepek napisał(a):jezeli juz chcesz zakladac tomasony tn1 to tylko w 18'' bo mniejsze juz nie maja takiego efektu. mysle, ze tragedi z zamulaniem nie bedzie przy 225. a jak bedzie to zrobisz sobie program na 160PS i bedzie dobrze
Kashier napisał(a):ja mam 215/35/18
Kashier napisał(a):18 cali felga, da sie opone jakas normalna kupic ? Tj zeby nie byla taka cieniutka + odczyty byly wlasciwe ?
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 20 gości