Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
PIotrek425 napisał(a):Czy do silnika ARL moge bez oporu lac zwykle ON?? Jakich stacji w okolicy unkac??
kamil_n napisał(a):W żadnym wypadku, czy to Ultimate czy Verva, paliwo nie jest czystsze. Jest to ten sam diesel tylko dodano do niego dodatek uszlachetniający.
PIotrek425 napisał(a):Czy do silnika ARL moge bez oporu lac zwykle ON??
kamil-leon napisał(a):Możesz, ale nie lepiej dołożyć te kilkanaście groszy i tankować dobre paliwko, które wpływa napewno o wiele lepiej i korzystniej na motor niż zwykła ropa
PIotrek425 napisał(a):Tak wlasnie jest ze jedni pisza ze zalali ultimate czy verve i ze kop niesamowity a inni ze im auto zmulilo:)
bono napisał(a):Ja smigam na zwykłym ON z Shella, BP i jak już kiedyś napisałem nie ma żadnej różnicy w osiągach auta.
bono napisał(a):Można jedynie co jakis czas wlać ulepszone paliwo, bo ona ma po prostu więcej srodków czyszczących układ.
antoś napisał(a):jakie masz dowody na to, że te wszystkie super paliwa w jakikolwiek sposób dobrze wpływają na silnik?
antoś napisał(a):Chyba nie hasła reklamowe którymi teraz rzucasz?
DOC napisał(a):Czyli to, co pisze np Shell (o czystszym paliwie itd.) mozna miedzy bajki wlozyc?
kto zlecał te testy??kamil-leon napisał(a):Czytałem o testach tych paliw w których porównywali samochód jeżdżący na zwykłej ON i drugi na ulepszonym
kamil-leon napisał(a):A co sugerujesz? Że zlecały to koncerny paliwowe?
kamil_n napisał(a):Pierwszy raz o czymś takim słyszysz?
z tym neste to różnie bywa - nie spotkałem jeszcze nikogo kto by wiedział skąd to bierze paliwa.DOC napisał(a):Tankowalem dlugi czas na Neste zwykly ON
z tymi wzmocnionymi paliwami to jest tak że każde toworzone jest z tego samego, ale każda sieć ma swoje uszlachetniacze i finalnie paliwa się różnią.DOC napisał(a):potem 2-3 tankowania na BP Ultimate Diesel (gdzie spalanie bylo ok 7,5 przy umiarkowanej jezdzie) a teraz 2 tankowania na Shellu: V-Power Diesel i przy naprawde ostrej jezdzie 6,91
Liczne badania laboratoryjne potwierdziły skuteczność DieselGold w zasilaniu najnowocześniejszych silników Diesla, wyposażonych w precyzyjnie działające układy wtryskowe paliwa typu Common Rail. Niezależne testy wykazały, że DieselGold doskonale sprawdza się również w silnikach starszych generacji, poprawiając ich ogólną kondycję i jakość spalania paliwa.
Marcin_TDI napisał(a):grabarz18, dzwonić do neste
bono napisał(a):Matey, tylko Shell nie bierze paliwa z polskich rafinerii, przynajmniej na 10000% Vpower.
kamil_n napisał(a):bono, nie do końca się zgodzę. Shell również bierze paliwo z polskich rafinerii, dokładnie z PKN Orlen
Powrót do VAG - Techniczne Ogólne
Użytkownicy przeglądający ten dział: Bing [Bot] i 1 gość