Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
Ojciec napisał(a):No to w takim układzie jeśli oryginalna felga ma 7,5" et 50 i jest schowana ok 6mm, to felga o szerokości 8" jakie musi mieć et żeby była schowana lub na równo z błotnikiem??
tyłu nie sprawdzałem ale z tego co się orientuję to powinna wejść na styk.
Ojciec napisał(a):Co do grubości dystansu z pierścieniem centrującym to wszystko zależy jaki masz otwórz w feldze. Jeśli felgi są z grupy VW czyli 57,1 nikt nie zrobi Ci dystansu o grubości 10mm (przód) gdyż ten pierścień na który wsadza się koło odstaje na 12mm przez co dystans musi mieć więcej niż 12mm minimum 3mm więcej, z tyłu jest ta sama historia tylko że tam ten element odstaje na 15 mm i minimalna grubość dystansu to 18mm
Ojciec napisał(a):czy H&R lub Eibach robią pierścień którzy wsadzasz na piastę 57,1 i z drugiej strony masz też 57,1
Ojciec napisał(a):Jednak jeśli chodzi o dystanse z 57,1 na 57,1 to 10 i 12 mm na 99% nie da się wykonać.
Ojciec napisał(a):Jutro jak będę miał czas zrobię szybki rysunek o co dokładnie chodzi z tymi wymiarami
AdamTower napisał(a):ale IMO będzie średnio
zwirek75 napisał(a):7,5" x 18" ET 53
zwirek75 napisał(a):wyszło trochę ostrożniej
adamek55 napisał(a):Panowie
a felga 17"/7,5" ET35 z oponą 215/45 będzie dobrze?
zawieszenie standard (model stylance)
Ojciec napisał(a):Ja mam 7,5" et 51 + dystans 15mm czyli et 36 i wszystko jest schowane jeszcze ok 2-3 mm
Ojciec napisał(a):Tutaj już mam dystanse http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pel ... 7a3bd.html przód 15 mm tył 18mm.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości