Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
Rick Dangerous napisał(a):Na szczęście dzięki pomocy szwagra z klubu Audi dowiedziałem się że w ASO Audi jest dostępny zestaw naprawczy tylnej wycieraczki
Numer zestawu: 8L0 998 711, kosztował mnie 137 zł.
Rick Dangerous napisał(a):Zestaw zawiera wszystko co potrzebne nawet smar i nową dyszę.
przemco napisał(a):.... i jak narazie pozbyłem sie cienknięcia....
cebulka napisał(a):tylko czego tam szukać
Sammael napisał(a):denko od samego mechanizmu możesz nawet odkręcić bez zdejmowania całego tego sprzętu z klapy - z tego co pamiętam. Więc obciążenie będzie..
Ja rzeźbiłem,użyłem kawałka anteny teleskopowej w miejsce tej felernej rurki i wszystko działa już 2 lata.colin23 napisał(a):Ja chyba kupię bo taka rzeźba to może się okazać nietrwała.
lasotek napisał(a):Ja myślałem że płyn ma spryskiwać na całej szybie tak jak pracuje wycieraczka i wtedy jest to skuteczne...
A z tego co wyczytałem to jeśli spryskuje szybę łącznie z ruchem wycieraczki toi jest źle...
Proszę niech mnie ktoś oświeci bo widzę ciemność i nie wiem jak z niej wybrnąć
colin23 napisał(a):pytanko: przestał mi działaś tylky spriskiwacz. Musiał gdzieś wyskoczyć wężyk. Możecie mi napisać którędy biegnie rurka i gdzie są ewentualnie jakieś złączki. Na tylnej klapie sucho więc chyba przy silniczku jest ok. Wycieraczka się kręci i ubywa płynu.
andrew12 napisał(a):Złączka jest też pod kierownicą pod tym plastikiem. Mi się właśnie tam rozłączyła i płyn lał się na podstopnicę.
colin23 napisał(a):Tu pod plastikiem podszybia gdzie są przednie wycieraczki? Czy gdzieś w środku?
tatian napisał(a):colin23, włacz najlepiej sprysk i zobaczysz gdzie poleci. Ja tak zrobiłem i poleciało w bagażniku. U mnie rozłączyło się w miejscu gdzie jest światełko w bagażniku, Musisz je wyjąć, odkręcić ten plastikowy boczek i tam jest złączka.
colin23 napisał(a):tatian napisał(a):colin23, włacz najlepiej sprysk i zobaczysz gdzie poleci. Ja tak zrobiłem i poleciało w bagażniku. U mnie rozłączyło się w miejscu gdzie jest światełko w bagażniku, Musisz je wyjąć, odkręcić ten plastikowy boczek i tam jest złączka.
odkryłem przeciek. Mam mokro po lewej stronie bagażnika, całe boczne poszycie, mokra podłoga bagażnika po lewej i w rogu przy wlocie pod zderzakiem 2cm płynuCzyli gdzieś tam musi być przeciek. Teraz pytanie jak się zabrać do rozbierania pokrycia bocznego bagażnika? Bo odciągnąłem od dołu boczek i doszedłem do lampki ale wężyka tam nigdzie nie widzę.
slawo80 napisał(a):użyj "szukajki" było juz o tym obszernie na forum, np.
viewtopic.php?t=15471&highlight=spryskiwacz+wycieraczki[/URL]
Powrót do Leon 1 - Tuning - Warsztat
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość