Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
Axee napisał(a):Kluczyk w stacyjce, pozycja zaplon. VAG-COM lub VCDS, modul komfortu 46, adaptacja 10, kanal 000, odczyt, zapis, potwierdz, powrot, adaptacja 10, kanal 001, odczyt, wpisz liczbe posiadanych pilotow, testuj, zapisz, potwierdz, w ciagu 15 sekund nacisnij unlock w kazdym z pilotow.
I w ten sposob masz dokodowane do auta wszystkie posiadane piloty. Taki scyzoryk z niepasujacym grotem mozesz doczepic do zwyklego kluczyka i uzywac jako bryloczek-pilot.
1. Nalezy uzyc dwuch kluczy, tradycyjnego oraz klucza ze zdalnym sterowaniem
2. Cala operacja synchronizacji musi byc przeprowadzona w ciagu 30sekund.
3. Przed rozpoczeciem procedury sprawdz czy wszystkie zamki sa otwarte.
4. Kluczem tradycyjnym nalezy uruchomic silnik.
5. Kluczem ze zdalnym sterowaniem nalezy recznie zamknac zamek w drzwiach kierowcy.
6. Nastepnie nalezy recznie otworzyc i zamknac zamek w drzwiach kierowcy kluczem ze zdalnym sterowaniem przytrzymujac caly czas przycisk otwierania samochodu na pilocie.
7. Wyjac kluczyk ze stacyjki.
wit3k napisał(a):Axee da rade?
jest taka mozliwosc, niemniej jednakwit3k napisał(a):zmienić na pilot z 3ma lub 2ma przyciskami (tzw scyzoryk),jest taka możliwość czy nie bardzo?
ani jeden, ani drugi nie pasuje do Twojego auta :\wit3k napisał(a):1>kupuje pilot http://allegro.pl/item1170240010.html lub http://allegro.pl/item1180877938.html
Axee napisał(a):ani jeden, ani drugi nie pasuje do Twojego auta :\
są nawet allegrowicz podany w linkach je ja. Nie tyle dostępność a cena zabija. Bono pisał wcześniej jakie kluczyki pasują, jednak trzerba wybulić ok. 400 zł + reszta zabawy, a więc trzeba na całą zabawę mieć ok. 500 zł, więc ja odpuściłem temat i kupiłem działający oryginał.RaDeK86 napisał(a):ciezko dorwac do niego scyzoryk :/
RaDeK86 napisał(a):wit3k a ty nie masz czasem czestotliwosci 433 Mhz? Tez mam signo z sierpnia 2000 r. i mam 433, ciezko dorwac do niego scyzoryk :/
Control Module Part Number: 1C0 959 799 E
Component and/or Version: 2U Komfortgerát HLO 0003
Software Coding: 00067
Work Shop Code: WSC 06402
Additional Info: 1C1959801A 2U Tőrsteuer.FS KLO 0004
Additional Info: 1C1959802A 2U Tőrsteuer.BF KLO 0004
3 Faults Found:
01179 - Incorrect Key Programming
35-00 - -
01044 - Control Module Incorrectly Coded
35-00 - -
00928 - Locking Module for Central Locking: Front Driver Side (F220)
27-00 - Implausible Signal
pilot po rozebraniu miał 2 baterie 2016 z metalową przekładką (wymienione). Z tego co wyczytałem ten pilot powinien mieć jedną baterię. W takim razie po co by w nim była metalowa przekładka między bateriami?
pbgalaxy napisał(a):jednak dwie baterie 2016 jedna na drugiej dają dokładnie to samo
A zaraz się okaże, że osoby które miały słaby zasięg w pilotach miały jedną baterię zamiast dwóch
PiterEL napisał(a):Witam
Przeczytałem cały temat i już sam nie wiem jaki pownieniem kupić kluczyk. Autko to rok 2002 i moduł komfortu ma numery 1C0 959 799 F oraz numer oryginalnego kluczyka 2 przyciskowego 5FA 007 680 na 433MHz. Z tego co wyczytałem to na 100% zaprogramuje kluczyk scyzoryk 3 przyciskowy o numerach 1J0959753DA i on chyba jest na 434MHz. A jaki moge zaprogramować kluczyk 2 przyciskowy ? Proszę o numery... Bo szukam na allegro i znajduje takie jak oryginał ale mają 434MHz czy taki zaprogramuje ? U mnie chyba odpada ten co podałem 3 przyciskowy ze wzgledu ze mam nie fabryczny alarm i gdybym otworzył klape to nie wiem czy rozbroi sie wtedy alarm a jesli tak to po zamknieciu pewnie nie uzbroi sie ponownie. Tak mi sie wydaje. I myśląc tak to złodziej otwierajac mi klape wejdzie do auta bo wtedy rozbroi się alarm... Dobrze myślę ? Proszę mnie poprawić i o pomoc w doborze kluczyka 2 przyciskowego...
syrop166666 napisał(a):PiterEL napisał(a):Witam
Przeczytałem cały temat i już sam nie wiem jaki pownieniem kupić kluczyk. Autko to rok 2002 i moduł komfortu ma numery 1C0 959 799 F oraz numer oryginalnego kluczyka 2 przyciskowego 5FA 007 680 na 433MHz. Z tego co wyczytałem to na 100% zaprogramuje kluczyk scyzoryk 3 przyciskowy o numerach 1J0959753DA i on chyba jest na 434MHz. A jaki moge zaprogramować kluczyk 2 przyciskowy ? Proszę o numery... Bo szukam na allegro i znajduje takie jak oryginał ale mają 434MHz czy taki zaprogramuje ? U mnie chyba odpada ten co podałem 3 przyciskowy ze wzgledu ze mam nie fabryczny alarm i gdybym otworzył klape to nie wiem czy rozbroi sie wtedy alarm a jesli tak to po zamknieciu pewnie nie uzbroi sie ponownie. Tak mi sie wydaje. I myśląc tak to złodziej otwierajac mi klape wejdzie do auta bo wtedy rozbroi się alarm... Dobrze myślę ? Proszę mnie poprawić i o pomoc w doborze kluczyka 2 przyciskowego...
ja do swojego mam kluczyk o numerach : 1J0 959 753 CT, auto tez z 2002 roku i oryginal byl na 433MHz a ten jest na 434Mhz i dziala. Jest 2 przyciskowy
PiterEL napisał(a):U mnie chyba odpada ten co podałem 3 przyciskowy ze wzgledu ze mam nie fabryczny alarm i gdybym otworzył klape to nie wiem czy rozbroi sie wtedy alarm a jesli tak to po zamknieciu pewnie nie uzbroi sie ponownie. Tak mi sie wydaje. I myśląc tak to złodziej otwierajac mi klape wejdzie do auta bo wtedy rozbroi się alarm... Dobrze myślę ? Proszę mnie poprawić i o pomoc w doborze kluczyka 2 przyciskowego...
Piotrek1983 napisał(a):PiterEL napisał(a):U mnie chyba odpada ten co podałem 3 przyciskowy ze wzgledu ze mam nie fabryczny alarm i gdybym otworzył klape to nie wiem czy rozbroi sie wtedy alarm a jesli tak to po zamknieciu pewnie nie uzbroi sie ponownie. Tak mi sie wydaje. I myśląc tak to złodziej otwierajac mi klape wejdzie do auta bo wtedy rozbroi się alarm... Dobrze myślę ? Proszę mnie poprawić i o pomoc w doborze kluczyka 2 przyciskowego...
Będzie dobrze, byłem w takiej sytuacji jak Ty i kupiłem kluczyk 3 przyciskowy. Otwarcie bagażnika rozbraja fabryczny alarm i otwiera zamek klapy, ale jeżeli nie otworzysz drzwi (które i tak są zamknięte) to po ok 30 sekundach alarm się zazbroi ponownie.
Jedyny minus to fakt, że jak zatrzaśniesz klapę po zazbrojeniu alarmu to będzie wył...ale w sumie to samo dzieje się przy użyciu przycisku do otwierania drzwi. Bierz kluczyk 3 przyciskowy, bo o ile pamiętam był sporo tańszy od "dwójki".
PiterEL napisał(a):Autko to rok 2002 i moduł komfortu ma numery 1C0 959 799 F oraz numer oryginalnego kluczyka 2 przyciskowego 5FA 007 680 na 433MHz.
tatian napisał(a): Możesz na początek go spróbować przelutować to wiele nie kosztuje.
quasimodo napisał(a):Ktoś wie w jaki sposób sprawdzić jaki transponder mam w oryginalnym kluczyku?
Oznaczenie na grocie- W3.
Moduł komfortu- 1J0 959 799 AH.
odgórne dzięki za pomoc.
Może jeszcze wytłumaczę o co mi chodzi- wiem już jaki kluczyk-scyzoryk kupić żeby działał z moim centralnym ale nie wiem czy immo będzie współgrało (w kluczyku co mam zamiar kupić jest czysta pastylka crypto 48)
Pozdr.
Powrót do Leon 1 - Tuning - Warsztat
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości