Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
jesteś pewny czy aby na pewno ten model? Przecież te opony tj. padaczka. Drogie w zakupie a cena wcale nie przekłada się na jakość. Nie tracą przyczepności na mokrym? Mam zupełnie inne odczucia. Polecam dużą prędkość, koleiny i woda. Wtedy człowiek czuje się jakby auto pływało a nie jechało. Są cholernie twarde aż wulkanizator zmieniając mi je narzekał, że jeszcze z taką gumą się nie spotkał, a co najgorsze jazda na tych oponach to nieustające hałas w postaci wycia. Każda obca osoba, która ze mną jeździła, a miała trochę pojęcia o autach, pytała o to samo czy aby na pewno mam w porządku łożyska, bo taki właśnie hałas wycia wydaje ta opona.tadeusz0112 napisał(a):Pirelli p6000 Powergy
skorupka napisał(a):Nie słyszałem aby Potenza Re50A były fabryczne. Chyba, że w Ferrari, Porshe lub Subaru.
skorupka napisał(a):Pirelli P 6000 to najgorsze opony jakiekiedykolwiek miałem. Miałem strach na tym jeżdzić.
predo napisał(a):W UK wersja FR z rocznikow 08 i 09 miala fabrycznie re050 (symetryczny bieznik). RE050A to nowsza wersja z asymetrycznym bieznikiem.
noktoto napisał(a):predo napisał(a):W UK wersja FR z rocznikow 08 i 09 miala fabrycznie re050 (symetryczny bieznik). RE050A to nowsza wersja z asymetrycznym bieznikiem.
Nie tylko FR, nie tylko w UK i nie tylko 08/09, generalnie RE050 zakładano do 1P z kołami 17" (możliwe że również z większymi). Tragicznie ząbkowały, po jednym sezonie (20 tyś. km) wyły jak głupie. RE050A mimo że to "ta sama rodzina" to zupełnie inna opona z bieżnikiem asymetrycznym, w przeciwieństwie do RE050 zbierająca praktycznie same dobre opinie.
predo napisał(a):Dzieki za wyjasnienie - jesli chodzi o zabkowanie to jesli dobrze to rozumiem to czesciowo geometria zawiesznia jest winna, przynajmniej tak gdzies przeczytalem kiedys.
predo napisał(a):U mnie RE050 faktycznie wytrzymaly 20tys na przodze
macko napisał(a):ja fabryczne 17'' miałem Pirelli PZero Rosso dla mnie opona mistrz na suchym i na mokrym, przednie jakoś długo nie wytrzymały (ok 12tyś km) i cena zakupu dość nie ciekawa, później zamieniłem (przednie) na Falkien ZIEX ZE 912 cena normalna i również je polecam
pkonrad napisał(a):Mnie 18" Pirelli P Zero Rosso z przodu wytrzymały ok. 25k km. Tył muszę powiedzieć, że się trzyma, jest ok 7 mm bieżnik
macko napisał(a):przednich prawie nie ma,a tylne tak huczą że nie można wytrzymać
noktoto napisał(a):Chłopaki rotacja opon nawet w instrukcji jest zalecana.
Sjk napisał(a):czy jest sens i możliwość zamontować oponę o szerokości 205 zamiast 195 na ori felgę, bedą jakieś zyski?
Troll napisał(a):Ale jak nie jeździ po autostradach rocznie 20k , nie rozwija kosmicznych prędkości
Pytał się czy warto, więc aby być uczciwym to trzeba odpowiedzieć tak - jak tanio to bierz.
tatian napisał(a):W związku z tym teraz przymierzam się do zakupu Dynaxera HP3, aczkolwiek jeszcze do końca nie wiem
mój znajomy śmiga od 1,5 roku na nich i jest zadowolony. Więc i ja zakupiłem te oponki w takim rozmiarze na ten sezon. Zobaczymy jak się sprawdzą.d_adam napisał(a):Czy ma ktoś już jakieś opinie nt GOODYEAR Excellence
gt28r napisał(a):Falkena 452
gt28r napisał(a):tak zeby mocna ośka mogła w miare swobodnie szybko wystartować
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 15 gości