Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
woojt napisał(a):Ja mam inne pytanie. Za parę dni będę miał wypolerowane auto przez lakiernika, w związku z tym moje poprzednie rozważania na temat środków polerujących są nieaktualne.
Jakim woskiem zabezpieczyć tak wypolerowany lakier? Nie mam możliwości, żeby co 2 tygodnie, ani nawet co miesiąc woskować samochód (powiedzmy ze 4 razy w okresie od wiosny do zimy), ale chciałbym, żeby lakier miał jednak głębię koloru, czy efekt lustra. Co wybrać?
vti81 napisał(a):Przed położeniem wosku, zastosuj cleaner + odżywkę.
krz_p napisał(a):odpuść odżywkę, skraca trwałość wosku
woojt napisał(a):To co piszecie to w moim przypadku za dużo... Nie jestem aż taki maniakiem. Potrzebuję jeden środek do zabezpieczenia i który da jakiś dodatkowy efekt, który będzie w miarę trwały. Kiedy lakier znowu się porysuje, czy zmatowi, to wtedy dokupię coś do polerowania.
Więc faktycznie najlepiej wybrać FinishKare? FinishKare 2685 jest na allegro za około 80zł. To jest moja górna granica ceny, którą chcę przeznaczyć.
bubolak napisał(a):vti81, tydzień przy Colli, Megsie to żadna różnica, ale przy czymś bardziej naturalnym (DJ) to prawie połowa życia wosku
to dobrzelaska1193 napisał(a):Temat śledzę od początku.
to przeczytaj ze zrozumieniem temat jeszcze raz. Informacje podaje kilka osób które sprawdziły środki na swoich samochodach. Wiec nie rozumiem czego jeszcze oczekujesz??laska1193 napisał(a):Interesują mnie produkty sprawdzone i dające efekt.
misiu_tdi napisał(a):Co polecicie do plastików w środku? Czarne są
bubolak napisał(a):PP to bardziej cleaner. Własności ściernych ma jak na lekarstwo. Szczególnie przy pracy ręcznej.
bubolak napisał(a):jamallorock, wg mnie kupowanie Swirla i Scratcha razem jest bez sensu. Swirl to następca scracha, więc agresywność będą miały podobną. Lepiej kup Ultimate Compound. To jest już mocno ścierna pasta, ale nadaje się do pracy ręcznej. Wszystko zależy od stanu lakieru. Generalnie ja bym zaczął od UC, który zajmie się dużymi swirlami, a potem wykończyć Swirlem. Chyba, że lakier masz w bardzo dobrym stanie i tylko delikatne ryski, to kup sam Swirl.
PS.: Jeśli chcesz robić korektę ręcznie, to przygotuj się na godziny mozolnej pracy.
noktoto napisał(a):Czy na świeżo polakierowane felgi mogę położyć bezpośrednio Coli 476?
Czy na świeżo polakierowane felgi mogę położyć bezpośrednio Coli 476?
evotuning napisał(a):Jaka technologia malowania ?
konstant napisał(a):bo osoby niesiedzace w temacie nic sie niestety nie dowiedza z tego watku
konstant napisał(a): A co do wosków, które podałeś, to jaki to przedział cenowy? Sonax kosztuje 35zł, a duraglos i megs 45-50zł.
jamallorock napisał(a):jakies 3h mi zajeło polerowanie reczne zarysowanych elementów. kupilem zwykły pad meguiarsa. maszyną przelece w kwietniu. przynajmniej biceps sie dotlenił hehehehe
konstant napisał(a):jamallorock napisał(a):jakies 3h mi zajeło polerowanie reczne zarysowanych elementów. kupilem zwykły pad meguiarsa. maszyną przelece w kwietniu. przynajmniej biceps sie dotlenił hehehehe
Taki pad to jest konieczny czy microfibra badz inna scierka tez mozna dobrze zrobic ?
Powrót do Detailing - auto kosmetyka
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości