Poczwórna moc magnesów!

Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
Kozak napisał(a):fido70, kup cztery a najlepiej dwanaście i załóż po klika na jeden przewód , na pewno przestanie w ogóle spalać paliwo i kup jeszcze jeden na zapas jakby się któryś popsuł i nie chcieli na gwarancji wymienić bo często się psują
Sammael napisał(a):jak idą 4 wężyki to polecam na wszystkich czterech.
Poczwórna moc magnesów!
fido70 napisał(a):Przecież wszyscy dobrze wiedzą że tak to nie działa.
Sammael napisał(a):na filtrze paliwa są strzałki
fido70 napisał(a):A poza tym nie dziwię się tym, którzy montując takie coś PRZED filtrem paliwa twierdzą że "nie dziala"...
fido70 napisał(a):2. Nie chcąc wgłębiać się w zawiły temat wpływu pola magnetycznego na ciecze - po prostu szybko jest tracone uporządkowanie (polem magnetycznym) łańcuchów węglowodorów, dlatego skuteczność i celowość jest szczególnie widoczna gdy poddajemy takiemu zabiegowi paliwo tuz przed podaniem do cylindra
Kozak napisał(a):taktiken, moje BKD też zżera wyrażnie więcej niż 1,9 ASV+ ,
masz większą pojemność i więcej zaworów to z kąś KM muszą sie brać
roosman napisał(a):Psychika spłatała Ci figla.
roosman napisał(a):7,5 to sporo..
szel ostatnio strasznie odwala z cenami.. PB też..wgi napisał(a):A propos shella to ostatnio im całkiem odbiło
4,18PLN za v-power diesel gdzie 100m dalej bp ultimate diesel kosztował 4PLN![]()
I ostatnio tym sposobem zostałem przekonany całkowicie do bp ultimate diesel
Dobre paliwko.
jak naczytałem się kiedyś metod oszczędnej jazdy to jadąc z Warszawy do Sopotu wyszło mi 5,5 i jechałem normalnie.. 90-110.. no przecież ropniaki takie oszczędneSammael napisał(a):roosman napisał(a):7,5 to sporo..![]()
roosman napisał(a):jechałem normalnie
roosman napisał(a): no przecież ropniaki takie oszczędne
Normalnie to znaczy - nie tak jak Ty. Ja poza położeniami gazu 0 i 1 mam jeszcze pełen zakresSammael napisał(a):roosman napisał(a):jechałem normalnie
what does it mean "normalnie"?
a w tym cos pewnie jest, ale jak czasem patrze po podpisach niektórych użytkowników na spalania, to mi benzyna wychodzi taniej (fakt - u nich jest szybciej)..Sammael napisał(a):Każde auto spali ile mu się wleje i ile kierownik zechce. Co nie zmienia faktu, że przy butowaniu jest dużo oszczędniejsze niż benzyna
Bono, ciesze sie ze to napisales bo juz mialem dosc ludzi ktorzy mowili ze cos musze miec nie tak z silnikiembono napisał(a):Jak niektórzy piszą, że ASV im pali około 4 czy 5 l/100 km to trzeba jeździć naprawdę PSJ.
DOC napisał(a):bono napisał(a):
Jak niektórzy piszą, że ASV im pali około 4 czy 5 l/100 km to trzeba jeździć naprawdę PSJ.
Bono, ciesze sie ze to napisales bo juz mialem dosc ludzi ktorzy mowili ze cos musze miec nie tak z silnikiem
bono napisał(a):Jak niektórzy piszą, że ASV im pali około 4 czy 5 l/100 km to trzeba jeździć naprawdę PSJ.
gadula007 napisał(a):Toldek 1.6 8V AKL + gaz -12 litrów (w sumie gazu i benzyny) - raczej tylko miasto, odcinki 4 razy dziennie po około 15km.
gadula007 napisał(a):marcinkosky,
no pali ciut za dużo jak na osiągi, które reprezentuje. Kiedyś tam, jak jeszcze jeździłem w nim w trasy, to przy prędkościach 110-120km/h + klima palił 10-10,5 litra gazu.
Ty chociaż masz 25 kucy więcej.
gadula007 napisał(a):marcinkosky,
no pali ciut za dużo jak na osiągi, które reprezentuje. Kiedyś tam, jak jeszcze jeździłem w nim w trasy, to przy prędkościach 110-120km/h + klima palił 10-10,5 litra gazu.
Ty chociaż masz 25 kucy więcej.
kichuw napisał(a):mi po programnie na 142 KM palił średnio 5.2 - 5,6 L/100 NAJMNIEJ 4.2 l/100 MIASTO 5.8.
teraz mam 159 KM pali 6.3-7.2 miasto 7,6-9
Powrót do VAG - Techniczne Ogólne
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość