Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
Sober napisał(a):Do mnie dotarły właśnie Falkeny od Camskill. W kwietniu dam znać co to warte. Wyszło 1490 za komplet 18tek.
krz_p napisał(a):Sober napisał(a):Do mnie dotarły właśnie Falkeny od Camskill. W kwietniu dam znać co to warte. Wyszło 1490 za komplet 18tek.
za tyle kupiłem komplet nowych bridgestonów S001, też 18
bubolak napisał(a):rufu, cokolwiek chcesz z nimi zrobić nie rób tego. Jeśli masz okazje tanio kupić - nie kupuj. Jeśli już masz, sprzedaj. Jeśli potrzebujesz DUŻO trakcji to kup r888. Balon większy niż w 205/55/16. Opory toczenia, aquaplaning itd.
Ojciec napisał(a):Zbliża się czas zakupu nowych opon na lato. Na razie dostałem dwie propozycje :
Bridgestone Potenza S001 - podobno stosunkowo wolno się ścierają
Goodyear Eagle F1 Asymmetric 2
Cenowo bardzo zbliżone do siebie. Znajomy powiedział mi że F1 zetrze się dużo szybciej niż S001.
Czy ktoś słyszał już jakieś opinie na temat tych dwóch opon mógłby którąś polecić i ewentualnie dla czego ona jest lepsza od tej drugiej
Ojciec napisał(a):co do opon Continental to też podobno bardzo miękka mieszanka i przy mocniejszym obniżeniu auta szybko się będę wycierać
hugo00 napisał(a):lukass5 jak polatasz troche powiedz jak sie spisuja sport contacty 5... zastanawialem sie nad nimi ale akurat 3-ki trafilem w dobrej cenie. no i 5-ki z tego co wiem sa inne na przod inne na tyl tak? czy takie rozgraniczenie jest tylko w jakims ich specjalnym typie?
toka napisał(a):Hej, po jednym sezonie używania opon Bridgestone Turanza ER300 mam je zdarte praktycznie do zera , nie mam pojęcia dlaczego, nigdy guma nie była palona, żadnych pisków spod świateł i td. Zdarte są opony które były na przodzie, z tyłu opony prawie jak nówki, i teraz nie wiem czy kupić dwie oponki Bridgestone Turanza ER 300 czy może jakiś inny model na przód? Lepiej cały komplet wymienić czy mogą być tylko dwie? Rozmiar 205/55/ R16.
Proszę ewentualnie o podanie jakiegoś sprawdzonego sprzedawcy.
Thx
lukass5 napisał(a):Masz ER300, czy ER300 Ecopia ?
lukass5 napisał(a):Jaki masz indeks prędkości i nośności.
lukass5 napisał(a): Ile km na nich zrobiłeś, bo 1 sezon to żadna miara
toka napisał(a):ok 20 tys. km
hugo00 napisał(a): Noo to 3-ki wrzucam na tyl i katuje ventusy na przodzie zeby na przyszly sezon dac 5-ki![]()
PeterSC napisał(a): TOYO PROXES T1R(na suchym super, troche deszczu i jest tragedia)
PeterSC napisał(a): Vredestein Ultrac Sessanta
PeterSC napisał(a):BRIDGESTONE Potenza S001(podobno bez zastrzezen)
PeterSC napisał(a): MICHELIN PILOT SPORT 3 (podobno najlepsze) ,
PeterSC napisał(a):CONTINENTAL SPORTCONTACT 3 ...
bubolak napisał(a):lukass5, na używanych Rainsportach 1, ~7mm (miękka guma) przelatałem 2 sezony (ok 40k km) przy setupach 140KM,175KM i 204KM i nie zmieniałem opon stronami ani nic takiego. Nie słyszałem żeby ktokolwiek robił rotacje kół przy zmianie oleju co 10k km.
toka, 18"
PeterSC napisał(a):witam.
wiosna!
A w zwiazku z tym, jakiej marki opony 225/40 R18 najlepiej wybracCzy moze konkretny model
![]()
Z typow przegladanych na necie : MICHELIN PILOT SPORT 3 (podobno najlepsze) , Vredestein Ultrac Sessanta (pierwszy raz sie spotykam), TOYO PROXES T1R(na suchym super, troche deszczu i jest tragedia) , BRIDGESTONE Potenza S001(podobno strasznie twarde i ciezko je nagrzac tak jak poprzedniki RE050) , CONTINENTAL SPORTCONTACT 3 ...
Cos innego jeszcze ? A ktore wybrac z tych ?
pozdrawiam
jak i wszystkich opon kierunkowych (opinia fachowców od opon) ja mam pirelli pzero rosso i nie są wg mnie głośne no i jest to opona asymetrycznaericcsson napisał(a):Ogolnie nie polecam - zabkowanie to zmora tych opon.
PeterSC napisał(a):witam
ponawiam pytanie o opony Vredestein Ultrac Sessanta 225/40 18
uzywal ktos
z tego co czytam na necie to same pochwaly zbieraja ze najcichsze z wszystkich jakie sa na rynku, i swietne prowadzenie
bubolak napisał(a): O Firestonach czytałem b.dobre opinie.
bubolak napisał(a):Nie ma co takich gum porównywać do P0, PS3, CSC2/3/5.
bubolak napisał(a):777maciek, jeśli falkeny to fk452. O Firestonach czytałem b.dobre opinie. Oczywiście w klasie budżetowej. Nie ma co takich gum porównywać do P0, PS3, CSC2/3/5.
Wg mnie tak.lukass5 napisał(a):Pytanie tylko czy w tym rozmiarze oszczedność rzędu 70-100zł na sztuce jest warta kompromisu?
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 19 gości