Reklama

Zapraszamy do polubienia naszego nowego fanpage na Facebook'u.

Chiptuning

Wszystko pozostałe co techniczne + inne mody np. xenon, zawias, ...

Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior

Re: Chiptuning

Postprzez IroN_87 » 26 kwietnia 2011, 15:50

adam1.9TDI, Usterki przy złym programie? nic takiego. Najwyżej wykończysz szybciej sprzęgło, dwumas ewentualnie może Ci wysadzić w kosmos turbinę, silnik.
Był Leon 4x4 194KM & 423 NM by COMPsport
Jest... A4 B7 Quattro 2.0 TFSI 264KM & 394NM by COMPsport

Obrazek
IroN_87
Sympatyk LeonClub

Auto: A4 B7
Silnik: benzyna 2.0 turbo

Reklama

Postprzez bart99 » 26 kwietnia 2011, 23:16

IroN_87 napisał(a):Najwyżej wykończysz szybciej sprzęgło, dwumas ewentualnie może Ci wysadzić w kosmos turbinę, silnik.

to na prawdę nic takiego :tuptup:
bart99
Sport
Sport

Auto: Leon SPORT

Postprzez Bart111 » 27 kwietnia 2011, 09:58

adam1.9TDI napisał(a):Koledzy jakie mogą wystąpić wady, niedociągnięcia, usterki lub co się może okazać po chipie w firmie nie tak profesjonalnej jak np wyżej polecane przez was??? Chce zrobić chip u kolesia, który ogarnia temat i daje gwarancję, ze wszystko będzie dobrze zrobione. Czy warto ryzykować czy jest łatwo coś popsuć takim nie umiejętnym chipem????

Powiem Ci tak - ja zawsze trzymałem się z daleka od domorosłych chip-masterów ;] , choć nie mówię że nie zdarza się coś spieprzyć nawet doświadczonym firmom tuningowym, ale u nich przynajmniej masz gwarancję. Zaoszczędzisz na chipie/mapowaniu ale w ewentualną naprawę z powodu źle wgranego softu zapłacisz kilka razy więcej - czy to oszczędność???
Podpis niezgodny z regulaminem /usunięto Admin
Bart111
Sport
Sport

Auto: Toledo
Silnik: TDI pompowtryski PD

Postprzez Marcin_TDI » 27 kwietnia 2011, 10:07

Bart111 napisał(a):ale u nich przynajmniej masz gwarancję.

myślisz że jak wystrzeli ci suszarka to na gwarancji wymienią Ci w firmie tuningowej ?
http://WWW.SERCE-HELI.PL - zbieramy pieniążki na operację serduszka dla mojej Córki
Marcin_TDI
Cupra R
Cupra R

Auto: pozyczone

Postprzez Bart111 » 27 kwietnia 2011, 10:17

Marcin_TDI napisał(a):
Bart111 napisał(a):ale u nich przynajmniej masz gwarancję.

myślisz że jak wystrzeli ci suszarka to na gwarancji wymienią Ci w firmie tuningowej ?

Akurat o suszarce nie pomyślałem ;) . Ten element czy to u doświadczonego tunera czy u "pana Henia" byłby potraktowany tak samo - krótko mówiąc - mieli by to w dupie. Ale ktoś kto nie ma dużego doświadczenia w mapowaniu programów i robi to od czasu do czasu może łatwiej spowodować awarię tego elementu niż człowiek który zajmuje się tym na co dzień i robi dokładne testy tego co udało mu się wycudować - chyba że się mylę?
Bart111
Sport
Sport

Postprzez Marcin_TDI » 27 kwietnia 2011, 10:40

częściowo masz rację. to jeszcze wszystko zależy od auta i silnika, EDC15 i 16 jest już mocno znanym sterownikiem aczkolwiek niewłaściwe go potraktowanie potrafi rozsadzić silnik, trzeba wiedzieć co się robi.

Ja póki co nie miałem żadnego unfalla a klienci jeżdżą zadowoleni. nowszych sterowników nie robię jak na razie bo nie mam na kim potestować :D
http://WWW.SERCE-HELI.PL - zbieramy pieniążki na operację serduszka dla mojej Córki
Marcin_TDI
Cupra R
Cupra R

Postprzez Bart111 » 27 kwietnia 2011, 10:49

Marcin_TDI napisał(a):częściowo masz rację. to jeszcze wszystko zależy od auta i silnika, EDC15 i 16 jest już mocno znanym sterownikiem aczkolwiek niewłaściwe go potraktowanie potrafi rozsadzić silnik, trzeba wiedzieć co się robi.

Ja póki co nie miałem żadnego unfalla a klienci jeżdżą zadowoleni. nowszych sterowników nie robię jak na razie bo nie mam na kim potestować :D

Pisząc to powyżej nie myślałem wcale o Tobie. Opinie o Twoich modyfikacjach znają wszyscy i w 100% są pozytywne ;]
Bart111
Sport
Sport

Postprzez Marcin_TDI » 27 kwietnia 2011, 11:08

a ja nie przypiąłem sobie tej opinii do Siebie tylko tak ogólnie piszę :D
auta z tymi sterownikami (szczególnie EDC15) nie stanowią już problemów gdyż jest pełno sprzętu do tego jest i sporo wiedzy, także nie ma problemu. bezpieczne wartości graniczne map paliwa i doładowania są znane i wiadomo ile silnik zniesie. Problem pojawia się jak ktoś nie wie jak podejść do tematu a mimo tego bierze się za robotę i potem kwiatki w postaci wypalonych tłoków i strzelających suszarek wychodzą.
Marcin_TDI
Cupra R
Cupra R

Postprzez adam1.9TDI » 27 kwietnia 2011, 18:13

dokladnie MarcinTDI prawi najmądrzej. Fakt, troche poczytalem i popytalem. EDC15 jest juz dosc znany i lubiany ;) Nawet pan Heniek sobie juz z nim radzi po kilku poradach zaczerpnietych z internetu. Wiec ja bezwachania zdecyduje sie nba chip'a u takiego Henka :yes: Wrzucę logi i sami ocenicie. w razie jakichś nieprawidłowości przywracam ustawienia fabryczne.
adam1.9TDI
Sport
Sport

Auto: leon asv+
Silnik: ASV 1.9

Postprzez Wyplosz » 27 kwietnia 2011, 18:29

adam1.9TDI, a jest sens pchać pieniądze w błoto jak wyjdzie kijowo, nie lepiej doskładać kasę i wybrać się na grupówkę do Ecu Project albo właśnie do Marcina_TDI i będziesz miał pewność dobrze napisanego programu :yes:
Moc to uzależnienie czy choroba?
jak uzależnienie to jestem narkomanem, a jeśli choroba to niewyleczalna !!!
Wyplosz
Sport
Sport

Auto: Seat Toledo II

Postprzez jędrek » 27 kwietnia 2011, 18:36

Ja osobiście wolałbym dozbierać kasy i zrobić cos pożądnego
SZEFUNCIO
Był CZRNY LEON ASV
CompSport 143,5KM/303Nm
Jest
Alfa Romeo 159
Tune Up 185 KM/393NM
jędrek
FR
FR

Auto: Alfa Romeo 159
Silnik: CJXA 2.0

Postprzez adam1.9TDI » 27 kwietnia 2011, 19:22

a jaki jest procent niepowodzenia w zrobienia chipa w nieprofesjonalnej firmie(bez mega praktyki)??? Raczej nieduży. Doliczę dojazd do Warszawy ok 200zl + chip 900zl(?) a 30km dalej będę miał takiego chip'a za 500-600zl wiec opłaca się zaryzykowac bo wedlug mnie ryzyko nie jest duze.
adam1.9TDI
Sport
Sport

Postprzez Wyplosz » 27 kwietnia 2011, 19:45

ja bym nie ryzykował napewno , a teraz pytanie z innej beczki masz u siebie oryginalne wtryski czy coś już modzone miałeś ?
Wyplosz
Sport
Sport

Postprzez adam1.9TDI » 27 kwietnia 2011, 20:00

mam wszystko ori z ALH tylko lekko mam zmieniona mapkę turbiny. Szybciej i więcej ląduje
adam1.9TDI
Sport
Sport

Postprzez Wyplosz » 27 kwietnia 2011, 20:36

a nie lepiej dołożyć wtryski 216 i wyciągnąć z niego 140 km za niewielka kasę a różnica jest naprawdę bardzo zauważalna, bo w miarę jedzenia apetyt rośnie i za jakiś czas będzie mało te 115 KM które uda CI sie wyciągnąć na tych wtryskach, taka mała moja sugestia :okulary:
Wyplosz
Sport
Sport

Postprzez blachy » 27 kwietnia 2011, 20:38

adam1.9TDI, ryzyko jak sama definicja wskazuje to jakieś niebezpieczeństwo, zagrożenie. Najczęściej tani i egzotyczni tunerzy nie posiadają hamowni a programy piszą im inni, tutaj jeszcze OK jeżeli taki program pisze np. znany wszystkim goodhope. Pomimo tego że człowieka nie znam osobiście i auta u niego nie robiłem to czytając jego wypowiedzi na innych forach oraz słuchając opinii o nim od znajomych wiem że jest to osoba, od której programu nie bałbym się wrzucać nawet bez hamowania samochodu. Jednak jeżeli stać Cię na program za 600zl to raczej i dasz radę dozbierać te 200-300 i zrobić porządnie z pomiarem serii, diagnostyką silnika i programem pisanym pod Twoje realne oczekiwania... Tak zrobiłem z golfem i na programie robionym przez Sebastiana z Łodzi (g-lab) przejeździłem bez problemów przez 4 lata robiąc przy tym kilkadziesiąt tysięcy km. Teraz też nie mam zamiaru oszczędzać.
blachy
Signo
Signo

Auto: Leon 1M TS

Postprzez adam1.9TDI » 27 kwietnia 2011, 21:08

Fakt racji w tym co piszecie jest duzo a nawet wiekszosc. Ja mieszkam w takim miejscu ze wszedzie mam daleko :zniesmaczony: Głównie męczy mnie ten dojazd. Chciałbym bardzo zrobić to profesjonalnie, te 216 tez mnie kuszą niesamowicie, lubię jak auto fajnie przyspiesza.
Jak nie wiadomo o co chodzi to chodzi o kasę a w dobie dzisiejszych cen ON każde zł się liczą. Teraz to bardziej stawiałbym na profesje. O a moze kupić taki soft na odległość i wgrać go tylko??? :mruga: Cos takiego by wypalilo i bylo by lepsza opcja niz robic to w firmie u Heńka???
adam1.9TDI
Sport
Sport

Postprzez blachy » 27 kwietnia 2011, 21:19

adam1.9TDI, specem nie jestem, ale w ALH chyba trzeba się bawić w lutowanie, programowanie kości itp. Czyli nic łatwego, przynajmniej dla mnie. Dodatkowo jak nie ma hamowni to potrzebne są dokładne logi przed i po aby ocenić działanie programu i to jak reagują na niego podzespoły silnika. Ja też jestem z Zamościa, jak chcesz dam Ci kontakt do kolegi z Biłgoraja który zna się na TDI i wrzuca programy od goodhope'a. Ale rozważyłbym wyjazd do W-wy do mr motors zapisując się na grupowy chiptuning, gdzie za 900zł masz full wypas. 150zł musisz wydać na ON - moim zdaniem warto.
blachy
Signo
Signo

Auto: Leon 1M TS

Postprzez Wyplosz » 27 kwietnia 2011, 21:31

adam1.9TDI, to zrób najpierw wtryski i już będzie odczuwalna znaczna różnica bez programu a później doskładaj kasę na program i zrób tak jak należy bo "pan Heniu" bez hamowni CI tego nie zrobi, lepiej poczekać trochę ale mieć profi robotę, ja też swojego modzę pomału ale już niewiele zostało żeby osiągnąć cel ale chce mieć wszystko zrobione konkretnie żeby pojeździć trochę dłużej samochodem
Wyplosz
Sport
Sport

Postprzez adam1.9TDI » 27 kwietnia 2011, 21:34

Warto warto nie mowie ze nie tylko grosza to tez wiele jest. Ten Twoj kolega z Biłgo to za ile to robi? Jak coś to dawaj na PW. Na taki chip z wypadem do wawy to dopiero bym mogl sobie pozwolić we wrześniu... Teraz musze dozbierac troche info na ten temat zeby tępo nie zadawac pytan typu: "Panie a bedzie wiecej palil i silnik mi nie wybuchnie????"
PS. w ALH nic nie trzeba lutować i doczepiać, wszystko przez OBD
Wyplosz gdzie to wszystko robisz??? Masz coś w okolicy?
adam1.9TDI
Sport
Sport

Postprzez Wyplosz » 27 kwietnia 2011, 21:56

a śpieszy Ci sie tak bardzo żeby potem dokładać wtryski i robić korekte softu i płacić 2 razy za co mógł byś mieć za jednym razem, ja swojego zacząłem modzić w lutym (216) w tym tygodniu jade po gt1749VB, IC będzie za miesiąc może półtorej, później strojenie i cieszenie się z mocy auta, pomyśl dobrze nad tym, ale najpierw poczytaj dobrze na ten temat na forach żeby się zorientować w temacie a nie napalać na samego softa bo będzie mało napewno :yes:
a jeśli chodzi o sterownik to były takie co trzeba lutować i takie co idzie po złączu
Wyplosz
Sport
Sport

Postprzez konstant » 27 kwietnia 2011, 22:16

adam1.9TDI, mozesz polowac na uzywane wtryski od ASV (np. od cowboya z forum vwgolf.pl).

Przy sofcie wyjdzie ci podobnie co z 0.216, a koszt o wiele mniejszy.
Obrazek
konstant
TopSport
TopSport

Auto: Żęh

Postprzez Marcin_TDI » 28 kwietnia 2011, 00:10

tylko sprostuje - Pan Heniek nie zrobi czipa na pewno ale w miarę ogarnięta osoba tak. nie polecam osób które nie robiły już takich zabiegów (można obejrzeć wyniki ich pracy oraz przeprowadzić wywiad środowiskowy) - często gęsto można wypytać z jakiego sprzętu korzystają i jakie limitery będą zmieniane - jeżeli gość otworzy oczy to radziłbym spindalać.

co znaczy że masz już lekko zmienioną mape doładowania ? a co z resztą ? nie można sobie ot tak zmienić samej mapy - coś mi tu śmierdzi
Marcin_TDI
Cupra R
Cupra R

Postprzez adam1.9TDI » 28 kwietnia 2011, 18:12

MarcinTDI nie wiem dokladnie o co chodzi z tą turbiną. Gosc co mi robil diagnoze dynamiczna powiedzial ze turbina wczesniej wstaje i wiecej laduje i cos bylo grzebane przy jej sterowaniu.... tak powiedzial ja powtarzam.
adam1.9TDI
Sport
Sport

Postprzez bono » 28 kwietnia 2011, 19:46

adam1.9TDI, hmmmm .... gruche wyreguluj... wrzuc logi, bo nikt telepatycznie Ci auta nie zdiagnozuje
I znowu Leon :D

Pozdrawiam
Blazej (Bono)
Obrazek
bono
Sympatyk LeonClub

Region: zagranica
Auto: Skoda Superb

Postprzez adam1.9TDI » 28 kwietnia 2011, 19:50

grucha na fabrycznych plombach jeszcze jest.... Wycinałem katalizator miesiąc temu, wiec pewnie trzeba wyregulować gruchę. Zrobie logi dynamiczne i je wrzucę ale to gdzieś na weekendzie dopiero...
adam1.9TDI
Sport
Sport

Postprzez ardi84 » 29 kwietnia 2011, 08:45

wtrącę się nieco:)

powiedzcie mi proszę jaki wychodzi koszt wymiany wtrysków na lepsze? (soft między 900-1200) czyli łącznie...???
ardi84
Signo
Signo

Auto: Seat Leon

Postprzez Maly_P_kow » 29 kwietnia 2011, 09:00

Cześć. Chłopaki można podkręcić/zmienić w silniku benzynowym 1.8 bez turbo?
Maly_P_kow
Stella +
Stella +

Auto: Leon II
Silnik: BMN 2.0

Postprzez tkoczi » 29 kwietnia 2011, 10:37

ardi84, tutaj masz ceny wtryskiwaczy: viewtopic.php?t=26511

Maly_P_kow, można, ale jest to raczej nieopłacalne.
Leon 1m ASZ++; viewtopic.php?f=32&t=28668 - GTB20, nowy wydech, KW v2, Tomasony, FMIC, soft
tkoczi
Signo
Signo

Postprzez lisciofcb » 4 czerwca 2011, 15:25

Panowie mam pytanko.
Jako, iz w przyszlym tygodniu bede chyba w Gdansku to zastanawiam sie nad skorzystaniem z uslug Tune-up, o ile w ogole mam po co jechac :)

Jako iz autko to 1,6 benzynka 105 KM dodatkowo zagazowane, nie chodzi mi o podnoszenie mocy KM bo wiem ze i tak sie pewnie nie da, chodzi mi jednak o Nm.

Generalnie cel wizyty jest tez taki, zeby sprawdzic w ogole czy silnik jest jak to sie mowi "zdrowy" i ewentualnie wlasnie jakies skonfigurowanie autka (o ile to mozliwe) na gazie, aby bylo dynamiczne do granic mozliwosci (bo niestety gazownik nie ma hamowni i nie ma mozliwosci pewnie takiego ustawienia parametrow, aby auto szlo optymalnie).

I teraz moje pytanie.

Czy w benzynach i to tych slabszych, mozna jakos podkrecic Nm? Bo nie zalezy mi na osiagach V-max, tylko bardziej przyspieszeniu i dynamicznym zbieraniu sie czy to z nizszych biegow, czy nawet z 4 biegu.

Dzieki z gory za odpowiedz.
lisciofcb
Sport
Sport

Auto: Seat Leon 1M

Postprzez Klikoś » 4 czerwca 2011, 15:53

ciężka sprawa i duże koszta... można zrobić wydech, przesunąć odcinkę, pokombinować z wtryskami, większą przepustnicę, kolektor ssący i wydechowy, krótko mówiąc mały przyrost dużo $$$
Klikoś
Sport
Sport

Auto: O3 + CTR FK2

Postprzez lisciofcb » 4 czerwca 2011, 16:05

A jest np mozliwosc tego ze np cos jest zle ustawione, skonfigurowane, ze autko jezdzi gorzej niz fabryka na to pozwala ? Bo wlasnie glownie pod tym katem poczatkowo chcialem isc na hamownie, bo slyszalem ze na hamowni wyreguluje taka kwestie lepiej niz u gazownika.
V-max tez w sumie jakos tak malo zadowalajaco, bo bez jakiegos duzego obciazenia, jadac sam, predkosc doszla do niecalych 180 km/h na benzynie, aczkolwiek nie wiem czy moze za slabo go bujalem na niskich biegach cz teren szedl moze troche pod gorke.
lisciofcb
Sport
Sport

Postprzez Klikoś » 4 czerwca 2011, 17:04

a jaki masz przelot w aucie? to jest BCB? generalnie jeśli chodzi o te motory to Seat itp. nie ma się czym szczycić... bierze olej? 180km/h to słabo, moje ex 1.4 6L bujałem do 200...
Klikoś
Sport
Sport

Postprzez lisciofcb » 4 czerwca 2011, 19:09

Tak, BCB, problemo z ubytkiem oleju nie mam, auto wlasciwie kupione 4 miesiace temu ale na stacji diagnostycznej facet mowil ze naprawde zadbana sztuka pod kazdym wzgledem, ze silnik takze zadbany. Mowie, nie wiem czy ta v-max nie byla zalezna od jakichs moich niedociagniec, aczkolwiek ta hamownie rozwazalem wlasnie zeby sprawdzic czy wszystkie parametry sa dobrze ustawione i czy ustawienia pozwalaja wyciagnac wszystko z tego silnika.
lisciofcb
Sport
Sport

Postprzez d_adam » 4 czerwca 2011, 23:28

Klikoś napisał(a):moje ex 1.4 6L bujałem do 200...

Chyba z przepaści :hahaha:

lisciofcb, jakie masz tam kółka ?
Był: ASV+ Sport 134KM / 301nm by ECUProject
Był: BAM+ CupraR 252KM / 326nm by CompSport
Jest: BHZ Audi S3 Quattro 8P 353KM / 447nm by CompSport
d_adam
Sport
Sport

Auto: Audi S3 Quattro 8P

Postprzez lisciofcb » 5 czerwca 2011, 08:31

W sensie wielkość ? Siedzą 15 cali Pirelli, czyli to co seria dała.
lisciofcb
Sport
Sport

Postprzez Wyplosz » 5 czerwca 2011, 09:58

gra niewarta świeczki, lepiej sprzedać i kupić TDI albo coś mocniejszego
Wyplosz
Sport
Sport

Postprzez jędrek » 5 czerwca 2011, 10:31

Klikoś to gratuluje bo Ja swojego ASV max 205 i nic wiecej a Ty 1.4 do 200 hmm :o
SZEFUNCIO
Był CZRNY LEON ASV
CompSport 143,5KM/303Nm
Jest
Alfa Romeo 159
Tune Up 185 KM/393NM
jędrek
FR
FR

Auto: Alfa Romeo 159

Postprzez lisciofcb » 5 czerwca 2011, 12:08

Panowie mi nie chodzi o to, ze chce miec duzo wiecej mocy, tylko zeby moc ktora daje obecny silnik, byla ze tak powiem wykorzystana na maxa, a czy tak jest wlasnie nie wiem bo nie mam jak sprawdzic, ewentualnie tez chodzi mi o to, aby wlasciwosci jezdne na gazie wlasnie ustawic poprzez hamownie, aby ta roznica miedzy gazem a benzyna nie byla odczuwalna, bo czasem to czuje na niekorzysc gazu a z paroma osobami, z ktorymi rozmawialem nie czuja tej roznicy.

Podsumowujac, rozumiem iz na hamowni nie podkrece swoich parametrow, wiec chodzi mi wylacznie o wydobycie maksimum z tego co mam, poprzez wlasnie chyba hamownie, bo innej mozliwosci regulacji nie widze.
lisciofcb
Sport
Sport

Postprzez Klikoś » 5 czerwca 2011, 12:53

d_adam napisał(a):

:hahaha: weź mnie nie roźsmieszaj, tym 1.4 to takie seryjne ASV objeżdzałem jak ten Twój :hahaha:

jędrek napisał(a):Klikoś to gratuluje bo Ja swojego ASV max 205 i nic wiecej a Ty 1.4 do 200 hmm :o

tak się składa że zamiast seryjnych 75km, było 107km + potem cały wydech 2", więc podejrzewam że było koło 110 może z małym +, ale lepiej zgrywać znawcę i pindolić głupoty o przepaści... :hahaha:
Klikoś
Sport
Sport

Postprzez Staszek20VT » 5 czerwca 2011, 13:04

Panowie, może dość OT...?!
Jest powered by ECUProject
315 KM i 666Nm :D
Był - powered by Aligator
285 KM i 546 Nm :(
Był - powered by ECUProject
220 KM i 433 Nm :(

Obrazek
Staszek20VT
Sympatyk LeonClub

Auto: Audi A5

Postprzez d_adam » 5 czerwca 2011, 13:06

Tu była mowa o serii...

Swoją drogą, zrobiłeś ciekawe porównanie. Trza było zrobić z niego 160KM i pisać oo co tak słabo, przecież mam tylko 1.4 a ty 1.6...
d_adam
Sport
Sport

Auto: Audi S3 Quattro 8P

Postprzez Wyplosz » 5 czerwca 2011, 13:10

Klikoś napisał(a):
d_adam napisał(a):

:hahaha: weź mnie nie roźsmieszaj, tym 1.4 to takie seryjne ASV objeżdzałem jak ten Twój

akurat nie bardzo chce mi się wierzyć, zdrowe asv ma 120km i wyższy moment, jakie masz oponki u siebie bo to tez jest ważne ??
Wyplosz
Sport
Sport

Postprzez Klikoś » 5 czerwca 2011, 13:24

d_adam napisał(a):Tu była mowa o serii...

Swoją drogą, zrobiłeś ciekawe porównanie. Trza było zrobić z niego 160KM i pisać oo co tak słabo, przecież mam tylko 1.4 a ty 1.6...

no mogłem tylko po co? dłubanie N/A to nie jest prosta i tania zabawa, mogłem założyć 4 przepustnice i mieć jakieś 130-140km... a gdzie mowa o serii była? kolega lisciofcb ma serie...

Wyplosz napisał(a):akurat nie bardzo chce mi się wierzyć, zdrowe asv ma 120km i wyższy moment, jakie masz oponki u siebie bo to tez jest ważne ??

nie musisz mi wierzyć. opony były 205/40R17 a potem 215/35R18 - wtedy już nie chodził tak jak wcześniej bo wjechała ciężka felga od LCRa

Staszek20VT napisał(a):Panowie, może dość OT...?!

Amen
Klikoś
Sport
Sport

Postprzez CORN » 20 czerwca 2011, 22:37

A ja mam pytanie 1.9 TDI 110 KM - jak się z tego wyciśnie te popularne 145 KM i 300 Nm czipem to jakie to ma wtedy osiągi? 0-100, v max licznikowy, czas na 1/4 mili?
CORN
Stella +
Stella +

Auto: Seat Leon 1.9 TDI

Postprzez ardi84 » 22 czerwca 2011, 07:49

Mam do was pytanko o jakiekolwiek opinie o tym tunerze: http://www.adt-tuning.pl/

W lipcu chcę się zawirusować (w grę wchodzi w zasadzie tylko wrocław)

Cena kusząca bo ok.: 800zł

Będę bardzo wdzięczny za każdą opinię...
ardi84
Signo
Signo

Postprzez piwoman » 22 czerwca 2011, 08:14

W Grupówce - ECU Project - sprawdzona firma, a za 700 pln zawirusujesz ASV ;)
piwoman
Signo
Signo

Auto: Leon '02 150 km

Postprzez Marcin_TDI » 22 czerwca 2011, 08:15

a nie lepiej pojechac do kogoś sprawdzonego i nie kombinowac później i rok wgrywać korekty ?? zapisz się na jakieś grupowe chipowanie u chłopaków z ECU project i cenę będziesz miał podobną - http://www.ecuproject.pl/kontakt.html
Marcin_TDI
Cupra R
Cupra R

Postprzez ardi84 » 22 czerwca 2011, 08:36

no to jeszcze jakby ktoś wrzucił link do grupówki :)
ardi84
Signo
Signo

Postprzez d_adam » 22 czerwca 2011, 08:38

d_adam
Sport