Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
Neyson napisał(a):Witam. Wpadłem niedawno na magiczny pomysł ! Chcę kupić sobie polerkę i wypolerować lakier na moim LeonieCzy ktoś z was ma jakieś doświadczenie z tym związane
Zastanawiam się nad 2 wariantami :
1. allegro.pl/polerka-szlifierka-samochodowa-2450w-germany-i1590806076.html
2. allegro.pl/polerka-1400w-power-up-gratis-nakladka-i-tarcza-i1583325565.html
Nie mam pojęcia czy brać mocniejszą czy troszkę słabsząJeśli temat jest nie tu gdzie trzeba to proszę o przeniesienie ! Pozdrawiam i czekam z niecierpliwością na odpowiedzi
wafel napisał(a):__radmak__, Lepiej podzielić, w przypadku jak Ci upadnie na ziemie, to nie wyrzucisz całej, tylko ten kawałek.
Tasaq napisał(a):Jedni polecą system 3M, inni np. Menzerna.
Staszek20VT napisał(a):a z chemii leciało na zmianę: Farecla 3G (regular grade), Scratch X 2.0 Meguaiers, Paint Renowator Autoglyma.
vti81 napisał(a):ScratchX i APR się uzupełniają.
cztery stopnie i cztery pady.
Mati1906 napisał(a):panowie ja mam takie pytanko do was wiem pewnie gdzies wczesniej na forum odpowiedz jest ale pytam teraz potrzebuje jakis dobry niewiem płyn czy paste na usuwanie rysek potrzebuje pilnie??:P a pozniej jakis dobry wosk by to ładnie wygladało co polecacie?:) z góry dzieki poprostu nieznam sie:)
Mati1906 napisał(a):hmm a glinke jaka??
bubolak napisał(a):Ostatnio jak robiłem auto, to zauważyłem, że bardzo szybko się zapychają i w czasie polerki musiałem kilka razy je czyścić, co 1,2 elementy. To normalne?
Staszek20VT napisał(a):Do osiągnięcia takiego wyniku użyłem:
- polerka DAS-6 Pro + pady Sonus;
- pasty polerskie Sonus, Farecla G3, Autoglym Paint Renowator, Meguiar's Scratch X 2.0, Meguiar's Swirl X;
- Poorboys Blackhole;
- Meguiar's NXT Tech Wax 2.0;
- Autoglym Extra Gloss Protection;
- P21S Carnauba Wax.
Plus w cholerę czasu
bubolak napisał(a):Czym oświetlałaś pracę?
bubolak napisał(a):Zdjęcia robione lodówką?
vti81 napisał(a):Strasznie dużo używałeś środków ściernych nie wiem jaki miałeś w tym cel ?
adam1.9TDI napisał(a):Polera zrobionaEfekt świetny!!! W odbiciu na masce zauważyłem, podczas polerki, ze źle się ogoliłem pod nosem
neostar napisał(a):Ile próbek UC potrzeba na średnio zadbane Toledo 1m? Planuję trochę odświeżyć auto i przy okazji spróbować co tak właściwie można detalingiem uzyskać więc póki co planuję zaopatrzyć się w testery. Glinkę BH Soft, Megsa UC, Dodo LP, FINISH KARE 303 PAD GLAZE, FINISH KARE 1000P.
vti81 napisał(a):Ojciec, nałóż dwie warstwy raczej na całość.
Ojciec napisał(a):Teraz mam jeszcze jedno pytanie, po skończonym myciu woskowaniu itd jak umyć/wyczyścić : aplikatory i rękawice z meguiarsa oraz jak wyczyścić mikrofibrę po wypolerowaniu wosku.
Staszek20VT napisał(a):Płatki mydlane i w pralce można wyprać, bez żadnych innych środków chemicznych. Temperatura może być spokojnie powyżej 60st.
Powrót do Detailing - auto kosmetyka
Użytkownicy przeglądający ten dział: Bing [Bot] i 0 gości