Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
polecane też na forum A4-klub.ina napisał(a):Vredestein Ultrac Sessanta
całkiem niezła guma, ale z tego co wiem miękka i szybko "wyjdzie"ina napisał(a):Falkeny FK452
prezes323 napisał(a):fakt ze to sa opony z rocznika 2006/2007 ale niby nowe
prezes323 napisał(a):opłaca się kupić taką gumę czy nie bardzo
Kołek napisał(a):Ojciec, 215/45 troszeczkę lepiej wypełni nadkole ale bedzie licznik przekłamywał tzn zaniżał prędkość... przy większej średnicy koła a dokładnie promieniu tocznym końcowe przełożenie układu napędowego będzie inne przez co nie zyskasz na dynamice tylko stracisz... spalanie powinno delikatnie spaść ze względu na mniejsze opory... A tak ogólnie co do spalania i dynamiki to przede wszystkim winna jest masa kół. przechodząc ze standardowych 205/55/16 na 225/40/18 opór toczenia zwiększa się o około 10% co odbija się na spalaniu i trochę na osiągach. Ale na osiągach przede wszystkim odbija sie ta dodatkowa masa nieuresorowana którą trzeba rozpędzić w ruchu obrotowym i postepowym.
Sorry za taki wywody ale to moje zboczenie zawodowe...
Troll napisał(a):Panowie planuję zakup opon na obecny sezon. Mam kilka typów,proszę o radę i pomoc w wyborze.
1.Toyo Proxes T1-R 225/40 R18 92 Y
2.Continental ContiSportContact 5 225/40 R18 92 Y XL, FR
3.Pirelli P Zero Nero 225/40 R18 92 Y XL
4.Yokohama S.drive AS01 225/40 R18 92 Y XL
Cenowo chciałbym się zmieścić w kwocie 600/sztuka. Pozdrawiam
Mirczas napisał(a):marcink79, nie przesadzaj, dzisiaj na mokrym wystrzeliłeś jak rakietka do przodu, a było 11'C. Potenza (semislicki) i Toyo T1R nie dały rady, a Twoje Rainsporty kleiły jak wściekłe. Fakt, że w drodze na wyjazd integracyjno-zapoznawczo-pijańsko-rekreacyjno-sportowy latały jak żyd po pustym sklepie, ale na mokre są idealne!
jagood napisał(a):Ja też mam u siebie na przodzie rainsporty 2 i złego słowa powiedzieć nie mogę. Fakt na suchym są gorsze od re050a ale i tak dobrze kleją. Na mokrym są wiadomo bardzo dobre.
Nie ma się co spodziewać cudów po oponie która kosztuje około 260zł (rozmiar 205/55/16), to nie r888, że będzie wymiatać na suchym
marcink79 napisał(a):jagood napisał(a):Ja też mam u siebie na przodzie rainsporty 2 i złego słowa powiedzieć nie mogę. Fakt na suchym są gorsze od re050a ale i tak dobrze kleją. Na mokrym są wiadomo bardzo dobre.
Nie ma się co spodziewać cudów po oponie która kosztuje około 260zł (rozmiar 205/55/16), to nie r888, że będzie wymiatać na suchym
Cudów nie, ale w rozmiarze 205/55/16 wszystko jest w miarę tanie i można kupić coś lepszego ;).
Ale fakt na moktym, w mżawce, z wyłączoną kontrolą trakcji ani razu nie zabuksowały przy lataniu na maksa
jagood napisał(a):marcink79 napisał(a):jagood napisał(a):Ja też mam u siebie na przodzie rainsporty 2 i złego słowa powiedzieć nie mogę. Fakt na suchym są gorsze od re050a ale i tak dobrze kleją. Na mokrym są wiadomo bardzo dobre.
Cudów nie, ale w rozmiarze 205/55/16 wszystko jest w miarę tanie i można kupić coś lepszego ;).
Ale fakt na moktym, w mżawce, z wyłączoną kontrolą trakcji ani razu nie zabuksowały przy lataniu na maksa
podaj przykłady bo nie wiem czy re050a na tyle wytrwają do końca sezonu
Gargamol napisał(a):Witam
Mam okazje kupic opony razem z alufelgami o rozmiarze 195/45/R16 Michelin. Alufelgi oryginalne od seata ibizy. Czy taki komplet podpasuje do seat leon 2001r?
Nie słyszałem nic ciekawego o tych oponach, a Bridgestony sa sprawdzone, sam mam trzeci komplet i zimówki teżAdam07 napisał(a):Jeździ/jeździł ktoś na takich oponkach? Może ktoś mógłby się wypowiedzieć na temat tej gumy. Nie wiem czy spróbować czegoś nowego czy ponownie kupić Bridgestone turanza er300
http://allegro.pl/opony-205-55-16-205-5 ... 36116.html
Kubazs napisał(a):Tracer2 jestem z Gocławia,zapisze numer,skontaktuje sie w weekend,dzieki wielkie..
Kubazs napisał(a):Forumowicze,co wybrac:
1. http://moto.allegro.pl/4szt-225-45r17-9 ... 59498.html
2. http://moto.allegro.pl/goodyear-eagle-f ... 95791.html
Ewentualnie moze ktos ma jakies dobre oponki na sprzedaz?
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 11 gości