Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
DCA napisał(a):Kupić np. od FK czy innego porównać twardość. Jak coś to priv.
florek napisał(a):Nie można tak robić ze względu na bezpieczeństwo, będzie samochód strasznie nie stabilny, powinno się stosować 4 amortyzatory (typowo sportowe) takie same.
DCA napisał(a):Kolego od kiedy twardość zawieszenia jest zależna od amortyzatorów?
Mateo napisał(a): gwint
Mateo napisał(a): 19
Mateo napisał(a):miarę komfortowego
florek napisał(a):każdy gwint będzie twardy
florek napisał(a):chyba że jakieś chińskie badziewie kupisz
hmm a które sa najlepsze? przeczytałem ten temat cały ale cieżko mi cos powiedziec na wiosne chce zarzucic fele 17 i troszke go obniżyc co radzicie?? wymienic całosc ?florek napisał(a):KSPORT, KW, BILSTEIN, EIBACH NA BILSTEIN.
Mati1906 napisał(a):na wiosne chce zarzucic fele 17 i troszke go obniżyc co radzicie??
moze masz racje jezdze na codzien wiec mysle ze wystarcza takieflorek napisał(a):Eibach pro kit
hmm a co oznacza ten skrót b6/b8 wogóle jakie koszta tych amorow i sprezyn co napisałes?grabarz18 napisał(a):Mati1906 napisał(a):na wiosne chce zarzucic fele 17 i troszke go obniżyc co radzicie??
To nie lepiej w takim razie kupić amory + sprężyny? Zamiast pakować się z kosztami w gwint kup Bielstein B6/B8 + Eibach pro kit i wystarczy
florek napisał(a):BILSTEIN B6/B8 koszt ok - 2tys można znaleźć taniej, proponuję B8 bo B6 podnosi pojazd - są bardzo twarde amorki, jeśli chcesz taniej to KONI SPORT - ok. 2000tys już ze sprężynami, nie kupuj tylko WEITEC bo to syf jest, bardzo miękkie i wadliwe, kupiłem raz sprężyny odesłałem, kupiłem amorki odesłałem bo pukały może mój nie fart. Ja polecam jeśli ma być asertywnie do twojej jazdy, Koni Sport na sprężynach H&R bądź Koni. Ale jeśli masz już EIBACH to tylko kup sobie amorki bo szkoda kasy ładować dwa razy za to samo.
florek napisał(a):http://moto.allegro.pl/koni-amortyzatory-zolte-tyl-leon-cupra-fr-tdi-1-8t-i1904809826.html
http://moto.allegro.pl/koni-sport-1130- ... 04221.html
Coś takiego, ja zawsze na allegro znajdowałem części tego typu, od tego drugiego linka już nie raz kupowałem i byłem zadowolony, jeszcze jest potężna firma w Otwocku pod Warszawą.
ok dzieki juz cos wiecej wiem to które polecasz b6 zapewne tak?grabarz18 napisał(a):Mati1906, Bielstein B6 i B8 to dwa modele do obniżonych zawieszeń, z tym, że B8 ma o ile pamiętam skrócony skok i lepiej pracuje ze sprężynami obniżającymi, ale jest też droższy od B6 (które też sobie z EIBACHami poradzi). Ja osobiście mam u siebie B8 i jest twardo.
nio tak niestety samochód to skarbonka bez dna ale oczy cieszy dzieki za poradeflorek napisał(a):ja też bardziej polecam B8 tylko do tanich nie należą co już wiesz:)
Powrót do Leon 1 - Tuning - Warsztat
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość