Reklama

Zapraszamy do polubienia naszego nowego fanpage na Facebook'u.

Jakie glośniki kupić ?

Podforum związane tylko i wyłącznie z nagłosnieniem w naszych samochodach

Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior

Re: glosniki

Postprzez niq » 11 sierpnia 2011, 21:55

wikara, co to za radio? Po co 4 kanałowy? przód plus mostek na skrzynie? bo nie kumam. Wyciszenie to podstawa. PB nie grają najlepiej... takie słowa możesz sobie schować w buty. Jeżeli będzie to samo radio to wystarczą te helix.
Obrazek
niq
Sport
Sport

Auto: RS3

Reklama

Postprzez Lesoto » 11 sierpnia 2011, 22:16

Lepiej się posługiwać mocą RMS, a nie MAX - a te 4x60W w radiu to nie mniej nie więcej MAX, i to pewnie deklarowany przez producenta, a nie realny. RMS najzwyczajniej więcej mówi o potencjale sprzętu.

Do samego radia, bez pieca, najlepiej brać system o niedużym RMS i dużej skuteczności.
Jak się planuje bardziej rozbudowany setup to trzeba klocki skompletować na podobnym poziomie mocowym, skuteczność może zejść na drugi plan. Marka klocków to już kwestia gustu i upodobań muzycznych... i możliwości $$$.

O wygłuszeniu nie piszę, bo to elementarz przyzwoitego brzmienia...
podpis niezgodny z regulaminem / usunięto Admin
Lesoto
Ex LeonClub Team

Auto: Robur
Silnik: diesel inny

Postprzez MrSiara » 11 sierpnia 2011, 22:30

te helixy zagraja calkiem calkiem pod radiem ale jesli myslisz o wzmaku to lepiej wziasc juz hertz hsk choc i te helixy jak je zasilisz to zagraja naprawde przyjemnie i dlatego musisz sobie zadac pytanie czy na wymianie glosnikow sie twoja rozbudowa audio konczy czy bedziesz cos dzialal dalej jesli bedziesz myslal by to rozwijac bierz hertz hsk
MrSiara
TopSport
TopSport

Auto: Leon

Postprzez wikara » 11 sierpnia 2011, 22:38

niq
Ja mówie swoje zdanie że mi najlepiej sie podobały PBc6 lecz setup nie był montowany w leonei tylko fordku,zas helixy ja mam i naprawde super bez wzmaka.
Moje radyjko to alpine 9812rb wyjście 4x60
Jak zmostkowałem przód tył i skrzynie, na 2 kanałówce grało to no dawało rade ale nie było tego co ja bym chciał,zas po podłączeniu samej skrzyni pod wzmak 2 kanałowy wtedy jest to co chce głeboki czysty mocny bas.
wikara
Sport
Sport

Silnik: BKD 2.0

Postprzez Lesoto » 11 sierpnia 2011, 22:44

wikara napisał(a):Moje radyjko to alpine 9812rb wyjście 4x60

Tam nie ma w żadnym wypadku 4x60W mimo, że napisali tak na panelu.
Tam nawet połowy tego nie ma :D
Ale fakt faktem, że Helix pod tym radiem może fajnie zagrać...
Lesoto
Ex LeonClub Team

Postprzez Artmic77 » 12 sierpnia 2011, 05:33

Nie mysle o dalszej rozbudowie same głosniki mi wystarcza, nie bede zakladal tuby i suba.
Zrobie tylko wyciszenie i mysle ze to mi wystarczy.
Zakupiłem Helixy czekam na paczke i mysle ze i tak bedzie lepiej niz na seryjnych głosnikach.
Artmic77
Signo
Signo

Auto: Seat Leon

Postprzez Sebool2006 » 12 sierpnia 2011, 06:03

Artmic77 napisał(a):Nie mysle o dalszej rozbudowie same głosniki mi wystarcza, nie bede zakladal tuby i suba.
Zrobie tylko wyciszenie i mysle ze to mi wystarczy.

Uwierz nam na tym na pewno się nie skończy. Założysz nowe głośniki i zrobisz wyciszenie samochodu zobaczysz,że Ci się spodoba granie i wciągnie Cię w modzenie przy Car-Audio i będziesz chciał jeszcze większego pierdoln****a w samochodzie bo będziesz mówił,że czegoś Ci tu brakuje. Skończy się na tym,że założysz tubę i sub. Niestety ale modzenie to już choroba zawsze chce się mieć coś więcej ;]
Było niebieskie 1M 1.8 AGN 125km
Poszła całka w czarne 1P FR 2.0 BWA TFSI 2++ :(
Jest biturbo ;)
Sebool2006
Moderator LC Team
Moderator LC Team

Auto: Leon FR
Silnik: benzyna 2.0 turbo

Postprzez eip » 12 sierpnia 2011, 08:31

No i ja właśnie tak mam... Co prawda jak montowałem dsk na przód to miałem w planach podłączenie wzmacniacza... Na dniach będę wygłuszał i zmieniał tylne ori na coś z większym basem bo nie chcę tuby w bagażniku...
Szukam kogoś kto by mi pomógł podłączyć wzmacniacz... nie chcę spaprać roboty ze złym doborem kabla pod akumulator itp.... z przeprowadzeniem i podłączeniem pod głośniki kabli bym sobie poradził..
Salem alejkum!
eip
Signo
Signo

Auto: Seat Leon 1.9 TDI

Postprzez Lesoto » 12 sierpnia 2011, 08:59

Artmic77 napisał(a):Zrobie tylko wyciszenie

Artmic77 napisał(a):Zakupiłem Helixy czekam na paczke

:spoko: To powinno pozwolić Ci usłyszeć różnicę 'in plus' vs. standard (jak poprawnie zrobisz wygłuszenie, dodasz dystanse, itp. - czyli przyłożysz się do montażu). Będzię fajnie ;)

... a i tak Cię wciągnie jak SEBOOL2006 przewiduje :D

... i dojdą wzmaki, suby, zrobisz 'customowe' słupki pod wysokotonówki, kupisz lepszy system, puścisz go w bi-ampingu, itd., itd., ... :hahaha: :hahaha: :hahaha:

...neverending story...
Lesoto
Ex LeonClub Team

Postprzez niq » 12 sierpnia 2011, 11:16

marcink79 napisał(a):Ale fakt faktem, że Helix pod tym radiem może fajnie zagrać...

Na pewno nie będzie miało dobrej dynamiki. Dla mnie to kupa, bez sensu kupować głośniki lepsze jak nie ma czym napędzić. Takie moje zdanie :palacz: Zaczynałem kiedyś z CA podobnie, teraz mam na pokładzie R6A i HSK165 w dobrym wyciszeniu pod nadzorem alpine na dobrych przewodach. DLSy mają takiego kicka, że byłem pod duużym wrażeniem i mogę je polecić.
niq
Sport
Sport

Postprzez Lesoto » 12 sierpnia 2011, 12:18

niq napisał(a):
marcink79 napisał(a):Ale fakt faktem, że Helix pod tym radiem może fajnie zagrać...

Na pewno nie będzie miało dobrej dynamiki. Dla mnie to kupa, bez sensu kupować głośniki lepsze jak nie ma czym napędzić. Takie moje zdanie :palacz: Zaczynałem kiedyś z CA podobnie, teraz mam na pokładzie R6A i HSK165 w dobrym wyciszeniu pod nadzorem alpine na dobrych przewodach. DLSy mają takiego kicka, że byłem pod duużym wrażeniem i mogę je polecić.

Jasne, ale pamietaj niq, że tu mowa o systemie za ca. 250 pln, który będzie napędzało radio... I w takim kontekscie napisałem, że fajnie może zagrać... Do dobrego systemu, dobrze zasilonego to wiadomo, że podejścia nie ma :D i... nie ma co porównywać - to jak niebo i ziemia :D
Lesoto
Ex LeonClub Team

Postprzez Artmic77 » 12 sierpnia 2011, 19:01

Jeszcze jedno pytanie kable pod głośniki mam ciągnąć nowe czy narazie zostawic te co są???

I czy jest gdzieś opis instrukcja jak dobrze wyciszyć drzwi bo nie mam pojecia jak sie za to zabrać bede wdzięczny za pomoc.

No i podstawowe pytanie czy sa gdzies zwrotnice przy starych głosnikach bo bede zakładał te co sa przy Helixach ??
Artmic77
Signo
Signo

Postprzez Lesoto » 12 sierpnia 2011, 22:34

Artmic77 napisał(a):Jeszcze jedno pytanie kable pod głośniki mam ciągnąć nowe czy narazie zostawic te co są???

I czy jest gdzieś opis instrukcja jak dobrze wyciszyć drzwi bo nie mam pojecia jak sie za to zabrać bede wdzięczny za pomoc.

No i podstawowe pytanie czy sa gdzies zwrotnice przy starych głosnikach bo bede zakładał te co sa przy Helixach ??

Wrzucaj głośniki na ori instalacji. Jak dokupisz 'dopałkę' to wtedy pociągniesz nową.

Nie wiem czy masz 1M czy 1P (w 1M podobno prościej i lepiej da radę to zrobić), ale o wyciszaniu na 100% było wspomniane na forum...
Lesoto
Ex LeonClub Team

Postprzez niq » 12 sierpnia 2011, 22:42

Pociągnij nowe, będziesz miał problem z głowy w przyszłości :whoeva:
Obrazek
niq
Sport
Sport

Postprzez Lesoto » 12 sierpnia 2011, 22:56

niq napisał(a):Pociągnij nowe, będziesz miał problem z głowy w przyszłości :whoeva:

Co będzie miał z głowy jak pociągnie kabel od kostki do głośnika? Później będzie potrzebował i tak pociągnąć kable głośnikowe od wzmaka i sygnał od radia do wzmaka?
Nie bardzo rozumiem co masz niq na myśli... IMHO podwójna robota ;/
Lesoto
Ex LeonClub Team

Postprzez Artmic77 » 13 sierpnia 2011, 06:38

Ja mam 1M :)

[ Dodano: 14 Sierpień 2011, 18:40 ]
pytanko czy twetery też podłączam pod wzmacniacz czy zostaja na kostce przy dadiu bo jednak zakupie kaloryfer i zrobie to odrazu
I jaki wybrać
1. http://aukcjewp.wp.pl/show_item.php?item=1750609064
2. http://aukcjewp.wp.pl/wzmacniacz-magnat ... 71675.html
3. http://aukcjewp.wp.pl/poczuj-ta-moc-wzm ... 73328.html
4. http://aukcjewp.wp.pl/wzmacniacz-sam-bo ... 76111.html

Głośniki tak jak wcześniej pisałem Helix

[ Dodano: 15 Sierpień 2011, 08:49 ]
Zapomniałem dopisać ze kupiłem dwa komplety tych głośników helix dlatego wydaje mi sie ze wzmacniacz 4 kanałowy i czy podłączam tez zwrotnice od helixów czy już bedą nie potrzebne jak bedzie podpięte pod wzmacniacz ?
Artmic77
Signo
Signo

Postprzez tkoczi » 15 sierpnia 2011, 18:42

Tweetery jak i woofery wpinasz do zwrotnicy, a ze zwrotnicy dopiero idzie kabel do wzmacniacza.
Jeśli masz komplet helixów (tweetery, woofery, zwrotnice) to się podpina tak jak wyżej napisałem, a dopiero później pod wzmacniacz. Zwrotnica poprostu puszcza wysokie tony na tweetery, a niskie tony na woofery. Z radia do wzmacniacza idą jedynie chinche, zwrotnic/tweeterow/wooferow nie laczysz z radiem zwyklym kablem glosnikowym...

A co do wzmacniacza... to skrzynię jakąś wrzucasz? Jakiej muzyki słuchasz? Zależy Ci na jakości czy na dudnieniu?
I jakie masz radio ?
tkoczi
Signo
Signo

Postprzez Artmic77 » 15 sierpnia 2011, 18:55

Muzyka w sumie wszystko oprócz disco polo i metalu
Zależy mi na jakości dobry bass nie dudnienie Radio Clarion 4x45 rms 4x20
Żadnej tuby nie bedzie suba tez nie same helixy z przodu i z tyłu
Czy jest jakis schemat jak to podłączyc w kupe tweetery, woofery, zwrotnice i dalej wzmaciacz.
A wzmacniacz chyba ten wystarczy http://aukcjewp.wp.pl/wzmacniacz-magnat ... 71675.html tak jak pisałem same głośniki odseparowane helix x2.
Artmic77
Signo
Signo

Postprzez Lesoto » 15 sierpnia 2011, 19:02

Artmic77 napisał(a):Muzyka w sumie wszystko oprócz disco polo i metalu
Zależy mi na jakości dobry bass nie dudnienie Radio Clarion 4x45 rms 4x20
Żadnej tuby nie bedzie suba tez nie same helixy z przodu i z tyłu
Czy jest jakis schemat jak to podłączyc w kupe tweetery, woofery, zwrotnice i dalej wzmaciacz.
A wzmacniacz chyba ten wystarczy http://aukcjewp.wp.pl/wzmacniacz-magnat ... 71675.html tak jak pisałem same głośniki odseparowane helix x2.

Jeżeli kupiłeś komplet głośnków z pudłem i papierami to tam powinno być rozrysowane.
Ciagniesz zasilanie z aku i sygnał z radia do wzmaka, a od wzmaka kable głośnikowe do zwrotnic...
Ot, cała filozofia...
Lesoto
Ex LeonClub Team

Postprzez MrSiara » 15 sierpnia 2011, 20:04

zaden z tych wzmakow nie jest wart tych pieniedzy jesli zalezy ci na jakosci to poszukaj uzywek ktore stawialy na jakosc a nie na marketing na allegro jest multum wzmacniaczy ktore beda kosztowac tyle samo co te nowki a bija je na leb a jakie masz radio masz wyjscie na 2 wzmacniacze? dystanse zakupione?
MrSiara
TopSport
TopSport

Postprzez Artmic77 » 15 sierpnia 2011, 21:14

Dystanse sa z MDF :ok: brak tylko wzmacniacza i mam dylemat jaki 4 kanałowy kupić ??
Artmic77
Signo
Signo

Postprzez Lesoto » 15 sierpnia 2011, 22:01

Artmic77 napisał(a):Dystanse sa z MDF :ok: brak tylko wzmacniacza i mam dylemat jaki 4 kanałowy kupić ??

A Sz.P. Artmic77 jakim budżetem dysponuje na "dopałkę"?
Lesoto
Ex LeonClub Team

Postprzez Artmic77 » 16 sierpnia 2011, 05:27

350 zł
Artmic77
Signo
Signo

Postprzez paul78 » 16 sierpnia 2011, 08:53

Ludziska!!! ja mam trochę inne pytanko.........jestem w tym temacie laikiem dlatego zdam sie na wasza fachowa wiedzę.......otóz kupiłem radyjko 2 din JVC KW-XR611 2-DIN SD USB AUX....................i powiem szczerze pod seryjne głosniki to totalna kicha ;/..........moze pomozecie mi dobrać jakieś lepsze?
podaję linka dla specyfikacji technicznej .........http://allegro.pl/jvc-kw-xr611-2-din-sd ... ...........
Pozdrawiam Paul78 LCT
ASV 193.4 KM / 396.4 NM :)

Z drogi z drogi śledzie bo ASV jedzie :D
paul78
TopSport
TopSport

Auto: Seat Leon TDI
Silnik: ASV 1.9

Postprzez wikara » 16 sierpnia 2011, 09:53

paul78
Radyjko nowe to tu na wiele sie nie przyda,będzie nadal lipa,kupić głośniki lepsze i radyjko to co jest i bedzie wtedy już róznica co do ori głośników,głośniki ori zapodasz na tył jak nie masz a na przodek np helixy,hertze,czy pb.Albo lepsze radyjko i głośniki lepsze wtedy będzie eleganckie brzmienie to czego byś oczekiwał w 100%:)))
wikara
Sport
Sport

Silnik: BKD 2.0

Postprzez paul78 » 16 sierpnia 2011, 11:50

wikara, dzięki za porady spróbuje na innych głosnikach pojechać i zobaczymy efekty :)
Pozdrawiam Paul78 LCT
ASV 193.4 KM / 396.4 NM :)

Z drogi z drogi śledzie bo ASV jedzie :D
paul78
TopSport
TopSport

Auto: Seat Leon TDI
Silnik: ASV 1.9

Postprzez MrSiara » 16 sierpnia 2011, 14:10

Artmic77, np ten bylby napewno o niebo lepsze niz te co podales http://allegro.pl/wmacniacz-axton-c508- ... 54394.html
tu masz drozszy ale tej samej firmy co glosniki :) http://allegro.pl/helix-dark-blue-db-fo ... 00172.html
paul78, ile chcesz przeznaczyc na glosniki i czy bedzie wzmak? jaka muzyka?
MrSiara
TopSport
TopSport

Postprzez Artmic77 » 16 sierpnia 2011, 15:39

Artmic77
Signo
Signo

Postprzez MrSiara » 16 sierpnia 2011, 20:33

widze ze koniecznie musisz miec nowe ktore sie przechwalaja moca a nie jakoscia ja bym mimo wszystko wolal albo tego helixa albo axtona podejrzewam ze wszystkie te wzmaki graja podobnie
MrSiara
TopSport
TopSport

Postprzez Artmic77 » 16 sierpnia 2011, 20:48

No ale z tego co wyczytałem to wzmacniacze Crunch sa całkiem niezłe wiec moje pytanie czy brać Crunch MXB 40 MKII czy Crunch GTX4400 ewentualnie Mac Audio ZX 4000

[ Dodano: 16 Sierpień 2011, 21:49 ]
dodam ze to beda same głośniki helix na przód i na tył żadnej tuby i suba nie bedzie.

[ Dodano: 17 Sierpień 2011, 17:42 ]
a czy ktos mi powie czym rózią sie te dwa od siebie

1. http://aukcjewp.wp.pl/helix-blue-four-n ... 73696.html
2. http://aukcjewp.wp.pl/helix-dark-blue-d ... 67252.html

[ Dodano: 17 Sierpień 2011, 22:13 ]
niestety nikt mi nie odpowiedział na moje pytanie szkoda ale na elektrodzie poczytałem i wybrałem Crunch MXB-4125 jak na moj pierwszy wzmacniacz do zasilenia helixa przód i tył wystarczy http://www.caraudio.com.pl/index.php?pa ... &Itemid=99

[ Dodano: 18 Sierpień 2011, 17:15 ]
Anulowałem zamównienie
Zmieniłem na Autotek A-4150
http://www.caraudio.com.pl/index.php?pa ... &Itemid=53

[ Dodano: 12 Wrzesień 2011, 16:34 ]
Dzieki wszystkim za porady Drzwi wygłuszone matami , nowe kable pociągniete , głośniki podłączone przód i tył wzmacniacz w bagażniku i wszystko gra zarąbiście nie przypuszczałem ze różnica miedzy głośnikami ori a helixami bedzie tak spora jestem naprawde zadowolony :)) jeszcze raz dzięki wszystkim za porady co do sprzętu.
Artmic77
Signo
Signo

Postprzez Andre » 18 stycznia 2012, 09:15

Witam, nie zakladam nowego tematu a potrzebuje rady.... mam navi mfd2 ile to ma mocy? chce zalozyc na przod jakis zestaw 16 odseparowany w cenie max 250-300zl + wygluszenie , w przyszlosci wzmacniacz jakis maly do tych glosniczkow.Czy jest sens do tej navi cos takiego robic ?bo dzwiek seryjnych glosnikow jest marny... ale z kolei radio to tez kibel ale nei chcialbym wywalac navi....Ktos cos poradzi?Jakie glosniki?Helixy?Herze?
leon 2 FR TDi + 200KM/405NM
Andre
Sport
Sport

Auto: leon II TDi FR+

Postprzez MrSiara » 18 stycznia 2012, 09:53

jesli pod radio to helixy jesli wzmak to porozgladaj sie za morel maximo albo hertz esk ale fakt faktem radio fabryczne jest slabe ale mozna z niego cos wykrzesac i podstawa wygluszyc drzwi i zmienic glosniki sprzet ma byc nowy?
MrSiara
TopSport
TopSport

Postprzez Andre » 18 stycznia 2012, 10:09

ok ale jak dokupie wzmak to helixy tez beda dawaly rade ?glosnik wolalbym nowy a chyba z tego radia dzwieku lepszego eiuzykam zebym kupowal cos lepszego uzywanego?wzmak jak najbatziej uzywka moze byc... a mam jeszcze pytanko czy jakis equalizer pod to radio mozna podlaczyc bo w radiu mamy az treble i basy a moze takie cos by troszke pomoglo?wygluszenie napewno zrobie.
Andre
Sport
Sport

Postprzez MrSiara » 18 stycznia 2012, 10:30

mozesz dokupic procesor dzwieku ale ustawienie tego to juz troche wyzsza szkola choc pewnie jak poczytasz potestujesz to da rade ogarnac co do lepszych glosnikow zawsze mozna wsadzic lepsze bo moze akurat za jakis czas wymienisz jednostke sterujaca na 2 din z navigacja? helixy pod wzmakiem takze daja rade i to napewno i potrzebuja mniej pradu niz hertz
MrSiara
TopSport
TopSport

Postprzez Lesoto » 19 stycznia 2012, 17:42

Andre napisał(a):Witam, nie zakladam nowego tematu a potrzebuje rady.... mam navi mfd2 ile to ma mocy? chce zalozyc na przod jakis zestaw 16 odseparowany w cenie max 250-300zl + wygluszenie , w przyszlosci wzmacniacz jakis maly do tych glosniczkow.Czy jest sens do tej navi cos takiego robic ?bo dzwiek seryjnych glosnikow jest marny... ale z kolei radio to tez kibel ale nei chcialbym wywalac navi....Ktos cos poradzi?Jakie glosniki?Helixy?Herze?

Tak jak MrSiara napisał - z Twoimi założeniami kup Helix, wygłusz i będzie dobrze... Później możesz jakąś niezbyt mocną dopałkę dorzucić i będzie bardzo dobrze - oczywiście jak na takie pieniądze. Nic lepszego nie wymyślisz.

P.S. A to MDF2 ma jakieś RCA? Bo jak nie to z dopałką może być kłopot. Są oczywiście jakieś 'druty', ale to huk nie robota.
Lesoto
Ex LeonClub Team

Postprzez adziami » 20 stycznia 2012, 11:49

jeżeli chcesz w przyszłości wzmaka to pomyśl że helixy mają chyba koło 60 rms, troszkę więcej dopłacisz i masz np hertz lub morel, a po co później zmieniać ? jak szaleć to od razu na wyższą półkę wskakuj :)
adziami
Sport
Sport

Auto: leon

Postprzez Andre » 23 stycznia 2012, 08:56

w piatek bylem zasiegnac informacji w car audio i powiedziano mi ze mam wziac helixa esk i wtedy bede zadowolony nawet bez wzmacniacza podobno graja super do tego wygluszenie oczywiscie.Leon 1p ma podobno bardzo marna komore i wszystko ponizej tego herza nie zagra dobrze.Takze tzreba dolozyc kaski :-)
Andre
Sport
Sport

Postprzez Lesoto » 23 stycznia 2012, 11:30

Andre napisał(a):powiedziano mi ze mam wziac helixa esk i wtedy bede zadowolony

Żeby to tak działało, że czyjeś słowo staje się rzeczywistością... Może lepszą marżę mają na esk...
W każdym razie powodzenia i nie wierz sprzedawcom na słowo - nie piszę, że każdy każdego wydyma, ale biznes to biznes :mrgreen:
Fakt, że 1P ma kiepskie drzwi do audio - dlatego sukces bardziej zależy od wytłumienia... Nie jednemu się udało, to i Tobie się uda.

P.S. Esk to hertz, nie helix...
Lesoto
Ex LeonClub Team

Postprzez grubsoon » 23 stycznia 2012, 22:15

Polecam sklep car audio na zwyciestwa w Koszalinie na Zwyciestwa, stoi przed sklepem biale Scirocco ;) Gosciu zwie sie Michal i jest totalnym maniakiem car audio, czasem po nocach zostaje po to zeby sprawdzac jakie glosniki co najlepiej zagraja... i do muzyki roznej, takiej troche HH troche rocka, a czasem jakis house polecil morele maximo... i sa na prawde swietne :)
Nie prędkość zabija, tylko nagła jej utrata .
grubsoon
Stella
Stella

Auto: Seat Leon 1.6 16v

Postprzez Andre » 24 stycznia 2012, 12:21

Panowie hertz esk czy hsk lepszy??bo na allegro pojawil sie hsk tanszy od esk....tylko pewnie hsk potrzebuje wiecej mocy...a na samym radiu bedzie bieda.
Andre
Sport
Sport

Postprzez MrSiara » 24 stycznia 2012, 14:47

te tanie hsk to sa prawdopodobnie podrobki jak pod radio to hsk choc zastanow sie nad morel maximo jak kolega wyzej napisal :)
MrSiara
TopSport
TopSport

Postprzez dziubek6 » 26 stycznia 2012, 22:20

Panowie, które głośniki zapodać na przód?
http://allegro.pl/hertz-dsk-165-dsk165- ... 73280.html
http://allegro.pl/kultowe-helix-b-62c-d ... 40557.html
http://allegro.pl/powerbass-s-6c-wysylk ... 14221.html
wybieram tylko pomiędzy tymi trzema. Na tył idą ori. Narazie będą grały pod radiem, a później może jak będzie kaska poleci wzmak.
dziubek6
Stella
Stella

Auto: Seat Toledo

Postprzez MrSiara » 26 stycznia 2012, 22:26

jesli ma byc pod wzmaka pozniej to najpierw pb potem dsk potem helix jesli pod samo radio to helix pb i hertz. Jesli moge cos doradzic to jest promocja na Morel Tempo 6 kosztuja teraz od 419 do 449 zl one normalnie kosztuja 800 zl i sa naprawde swietne jak do tej kwoty ale one potrzebuja dobrego wzmaka :)
MrSiara
TopSport
TopSport

Postprzez Sebool2006 » 26 stycznia 2012, 22:27

I ważne jest tez jakiej muzyki słuchasz i ile tak na prawdę kasy chcesz przeznaczyć na granie.
Jest biturbo ;)
Sebool2006
Moderator LC Team
Moderator LC Team

Postprzez Andre » 27 stycznia 2012, 08:55

ja wzialem wkoncu hertz esk 165.4 sa tez 165 ale te 165.4 to jakas poprawiona wersja, odluchiwalem PB i hertz i pb graja duzo gorzej,najlepiej gralo audio system ale tu cena ponad 500zl...Morele tez polecali ale powiedzieli ze w takich zrypanych drzwiach jak ma leon 1p ,hertz powinien grac dobrze.W sobote montuje , zobaczymy co z tego wyjdzie.
Andre
Sport
Sport

Postprzez Lesoto » 27 stycznia 2012, 22:35

Andre napisał(a):najlepiej gralo audio system

Całkiem zajefajnie :yes: :mrgreen:

Andre napisał(a):W sobote montuje , zobaczymy co z tego wyjdzie.

Daj znać jak się spisują w 1P.
Lesoto
Ex LeonClub Team

Postprzez adziami » 28 stycznia 2012, 16:32

MrSiara napisał(a):Jesli moge cos doradzic to jest promocja na Morel Tempo 6 kosztuja teraz od 419 do 449 zl one normalnie kosztuja 800 zl i

kolega podaj namiary gdzie w tej cenie mogę je dostać, bo od pana z allegro który kupił po "likwidacji sklepu" nie byłbym pewien ponieważ nie przesyłał podbitych kart gwarancyjnych.
adziami
Sport
Sport

Postprzez Sebool2006 » 28 stycznia 2012, 19:20

adziami napisał(a):
MrSiara napisał(a):Jesli moge cos doradzic to jest promocja na Morel Tempo 6 kosztuja teraz od 419 do 449 zl one normalnie kosztuja 800 zl i

kolega podaj namiary gdzie w tej cenie mogę je dostać, bo od pana z allegro który kupił po "likwidacji sklepu" nie byłbym pewien ponieważ nie przesyłał podbitych kart gwarancyjnych.

Chociażby tu http://sklep.axel2.pl/index.php?product ... rod_id=504
Jest biturbo ;)
Sebool2006
Moderator LC Team
Moderator LC Team

Postprzez Lesoto » 28 stycznia 2012, 19:57

adziami napisał(a):

Kolego, nie kupuj moreli, bo to są podróbki brzoskwiń...

A serio, to Tempo to podstawka Morela i da się za tą kasę wyrwać coś lepszego... DLS / Focal / AS? No chyba, że musi być morelowy dżem...
Lesoto
Ex LeonClub Team

Postprzez adziami » 28 stycznia 2012, 22:01

podziękował Tobie Sebool :D co do Marcink to już się zastanawiałem nad tym focalem ale już zostane przy morelach, na samym początek miałem mieć już montowane hertze ;p więc i tak postęp jest :)
adziami
Sport
Sport

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Car Audio, CB, Nawigacja