http://filmin.pl/video/77H66KS97AAA/Fan ... -COSWORTH-
Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
Amazon napisał(a):Sammael ja bym gościa idiotą jednak nie nazwał, pewnie trochę więcej aut w swoim życiu zrobił niż Ty.
Amazon napisał(a):Haldex na prostej i tak Ci nie pomoże, bo masz napęd na jedną ośkę, napęd na 4 pazurki pojawia Ci się jedynie podczas uślizgu lub podczas ruszania na śliskim.
Amazon napisał(a):Jeśli to autko było wyścigowe, a na takie mi wygląda to jak sądzisz był sens wywalenia tego czy nie?
Amazon napisał(a):Sammael w zakręcie haldex Ci nie pomoże, chyba że wpadniesz w lekki poślizg, przy małych różnicach prędkości obu osi i tak jedziesz na ośce, to samo podczas startu niewiele pomoże a swoje waży.
Amazon napisał(a):A co do tych 6s do setki
to jakby nie patrzeć ARL ma ponad 8s
http://www.zeperfs.com/en/duel355-74.htm
Amazon napisał(a):To teraz mi powiedz czy ARL 4x4 po sofcie będzie szybszy czy wolniejszy od ARL ośka po sofcie?
Sammael napisał(a):PS. posty do wydzielenia do osobnego tematu "Po co z 4x4 robić FWD".
Amazon napisał(a):podczas startu niewiele pomoże a swoje waży.
Amazon napisał(a):ARL 4x4 po sofcie będzie szybszy czy wolniejszy od ARL ośka po sofcie?
młoda napisał(a):Także napęd na przód został zrobiony przez nas
marcus415 napisał(a):Czy Ty w ogole widziales jak startuje Leon 4x4 , bo glupoty wypisujesz ze az glowa boli?
Sammael napisał(a):no przecież haldex nie pomaga przy startach...
Amazon napisał(a):Po pierwsze jedna ośka będzie szybsza od tej z hakdexem. Jeśli auto jest robione pod wyścigi to z sensem jest wywalenie 4x4.
Pomijam już awaryjność tego rozwiązania, bo pewnie mi nie powiesz, że haldex jest mniej awaryjny niż ośka?
Po drugie porównywanie tego coswortha do Twojej S3 jest dziecinne, ale nich Ci będzie masz się czym pochwalić
Sterownik Haldexa nie musi włączyć się przy 3' różnicy, jako użytkownik powinieneś to wiedzieć.
Ty masz przed ficeliftingiem czy po, bo jak po to raczej masz IV generacji.
Mimo wszystko waga sprawia, że z rolki ARL 4x4 po sofcie jedzie tak jak ARL ośka w serii
Amazon napisał(a):no pokazanie startu na mokrym faktycznie jest miarodajne
Amazon napisał(a):to samo s3 i bmka
Amazon napisał(a):a i takie coś znalazłem:
Cytat:
Mimo wszystko waga sprawia, że z rolki ARL 4x4 po sofcie jedzie tak jak ARL ośka w serii
wiesz kto to napisał
Amazon napisał(a):jeśli wymieniasz olej max co 60k to haldex faktycznie jest pancerny, jeśli ...
Amazon napisał(a):chętnie zobaczyłbym dwa leony jeden z napędem na ośkę a drugi na 4x4
Amazon napisał(a):marcus415 bo kierownik dał ciała przy starcie
marcus415 napisał(a):Fakt, kierownik 4x4 nie strzelil dobrze ze sprzegla.
Amazon napisał(a):a co do palenia laczków to się nie chwal, bo ja potrawię to i swoimi nędznymi 90 kucami
Amazon napisał(a):jechałem, nawet deczko więcej niż to Twoje miało kucy i niutków
Amazon napisał(a):a tak nawiasem mówiąc do tych startów, to ile kucy i jaki moment ma auto nie gwarantuje, że wyrwie pierwsze spod świateł, czy na kresce, liczy się jeszcze, i to bardzo, ten łącznik pomiędzy pedałami a kierownicą
Amazon napisał(a):a tak nawiasem mówiąc do tych startów, to ile kucy i jaki moment ma auto nie gwarantuje, że wyrwie pierwsze spod świateł, czy na kresce, liczy się jeszcze, i to bardzo, ten łącznik pomiędzy pedałami a kierownicą
Amazon napisał(a):no i właśnie o to mi chodzi
Amazon napisał(a):porsche oczywiście że są na 4x4 i na tył
http://www.v10.pl/narzedzia/dane,techni ... 11456.html
http://www.v10.pl/narzedzia/dane,techni ... 11439.html
Amazon napisał(a):ale są tacy co wolą ośkę na tył lub na przód
Amazon napisał(a):4x4 jest najbardziej neutralne i wiele wybacza
Amazon napisał(a):no a porównujemy jakie auta do siebie, jedno po sofcie a drugie nie czy dwa takie same
...to jest nieficjalny czas ale zawsze bedac gdzies na zawodach a to pogoda do dupy a to opona nie ta...
Amazon napisał(a):dane panowie, dane ... a nie pobożne życzenia
Amazon napisał(a): looknijmy w ściągę od producenta
noktoto napisał(a):Zamykajcie Było chwilami ciekawie, ale teraz to już się po prostu strasznie nudne robi...
Amazon napisał(a):Poniżej pewnej mocy jednak ośka daje radę przenieść to wszystko na asfalt więc auto lżejsze, szybciej się zbierze
Amazon napisał(a): Fizyka Panowie i stare książki
Amazon napisał(a):dane panowie, dane ... a nie pobożne życzenia
Amazon napisał(a):jakoś żaden z Was, a znawców tu tylu 4x4 nie udowodnił, że arl 150KM jest wolniejszy od ARL 4x4 150 KM, czyżbym się mylił?
Powrót do VAG - Techniczne Ogólne
Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot] i 1 gość