Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
Madnes napisał(a):konstant, a święcą Ci wszystkie lampki?
Bo u mnie to standard, nie działa brzęczek od niewyłączonych świateł, nie świeci lampka w dzwiach kierowcy i w podsufitce.
siemi1 napisał(a):U mnie wygląda sprawa nastepujaco miałem wymiane drzwi z osprzętem, tylnie lewe, lampka w drzwiach sie swieci, podświetlenie przycisku od el. szyb nie i jak zamykam centralnym to te drzwi sie nie zamykają a prad do drzwi dochodzi. pytanie czy to kwestia zamka tylko czy czegoś więcej bo szyba w tych drzwiach sie nie opuszcza. :/ Co może być do wymiany.
Madnes napisał(a):Panowie, wymieniał ktoś cały mechanizm zamka na coś takiego:
http://allegro.pl/vw-passat-b5-golf-iv- ... 50825.html
nie lepiej dołożyć pare dyszek i wymienić całe to ustrojstwo niż bawić sie w lutowanie?
Pytam bo nie wiem jak zamek z tej aukcji ma się do oryginału.
[ Dodano: 19 Listopad 2010, 20:48 ]
Cisza tuuu....jak po smierci organisty![]()
Zapytam inaczej - zamek z aukcji w powyżej jest z centranym zamkiem.Po wymianie centralny powinien działać czy będzie potrzebna ingerencja VAGiem ?
ps.sorry za 2 x post
Madnes napisał(a):siemi1 napisał(a):U mnie wygląda sprawa nastepujaco miałem wymiane drzwi z osprzętem, tylnie lewe, lampka w drzwiach sie swieci, podświetlenie przycisku od el. szyb nie i jak zamykam centralnym to te drzwi sie nie zamykają a prad do drzwi dochodzi. pytanie czy to kwestia zamka tylko czy czegoś więcej bo szyba w tych drzwiach sie nie opuszcza. :/ Co może być do wymiany.
Czytałem to Kolego na trzeźwo...i po kilku........i dalej nic z tego nie rozumiemNapisz jaśniej w czym tkwi problem
bachnik napisał(a):1.po otwarciu drzwi od kierowcy(przy zapalonym silniku)nie zawsze zapala sie oświetlenie wnętrza
2.zatrzaśnięty bagażnik(z pilota i z kluczyka wszystkie zamki się otwierają oprócz zamka w bagażniku)do siłownika chyba nie dochodzi napięcie bo nie ma słyszalnego dźwięku przy otwieraniu
Pomoże ktoś?
neostar napisał(a):Mam do wymiany 2 switche w zamku kierowcy: czujnik otwarcia drzwi i otwarcia zamka. Myślicie, że warto od razu wymienić wszystkie czy tylko uszkodzone?
wisnier napisał(a):Znów mam problem z zamkiem. Teraz w drugą strone tzn. przy większym mrozie po otwarciu drzwi i ich zamknięciu komputer wciąż odczytuje je jako otwarteDopiero po dłuższym czasie jazdy i nagrzaniu auta lampka gaśnie i drzwi są zamknięte. Jest to problem bo gdy nie rozgrzeje auta to nie mogę zgo zamknąc bo alarm odczytuję otwarte drzwi. Chyba czeka mnie wymiana całego zamka.
Powrót do Leon 1 - Tuning - Warsztat
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość