Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
oskar84 napisał(a):Czy jest Ktoś pomocny w tej kwestii z woj. Łódzkiego?
oskar84 napisał(a):Witam Wszystkich!
Jestem posiadaczem Leona 1.6 BCB od ponad pół roku. Od dwóch miesięcy borykam się z problemem niedziałającego centralnego w pilocie. Denerwujące jest otwieranie z kluczyka.
Pilot ma oznaczenia 730 955 00, 433mhz 5FA 007 680.
Udało mi się zakupić na jednym z portali aukcyjnychidentyczne cudo.
Pierwsza sprawa to wymiana grota. Ok z tym sobie poradzę
Ale główna kwestia to zaprogramowanie tych dwóch kluczyków.
Przeglądałem forum znalazłem dwie (nie wiem która bardziej skuteczna?) metody:
- bez pomocy VAGa - http://www.youtube.com/watch?v=83Co22N7 ... re=related
- za pomocą VAGa
Dodam, że w Bełchatowie mało jest speców i powiem szczerze, że nikt się tym nie chce zająć.
Czy jest Ktoś pomocny w tej kwestii z woj. Łódzkiego?
Chodzi o zaprogramowanie tych dwóch kluczyków...
Z góry dziękuję!
ardi84 napisał(a):Mam dwa zwykłe kluczyki (jeden z pilotem, drugi zwykły bez żadnych guzików). Czy jest możliwość rozebrania tego zwykłego bez guzików żeby z niego wyciągnąć pastylkę i przełożyć ją do scyzoryka??? Pytam bo wolał bym mieć scyzoryk i drugi z pilotem jako zapasowy.
carnivore836 napisał(a):Przyciski rozbierz i przeczyść preparatem do czyszczenia styków. Można też przylutować płytkę lutownicą na powietrze.
Czy moduł komfortu widzi pilota można sprawdzić w moduł komfortu (46) bloki pomiarowe (08) grupa 007 pozycja 2 wartości
powinne się zmieniać.
GangstaMarc napisał(a):Witam...
Cały dzień zabawiam się z kluczykiem i mam k***a dość. Miałem już ochotę rozwalić samochód.
Mam podobny problem jak kolega wyżej. Centralka z kluczyka wcale nie chce działać... więc próbuje adaptować kluczyk. Komfort -> Adaptacja -> blok 0 = 000, blok 1 = 1 -> przycisk na kluczyku i trąbnięcie.
Nadal nie działa... Blok pomiarowy 014. Pozycje 1 i 3 zmieniają się z no Value na NOT OK. Sytuacja jak wyżej.
Gdy próbuje adaptować inny kluczyk (działa bez problemu na 1M stojącym obok, te same numery kluczyka, częstotliwość...) to nie ma charakterystycznego trąbnięcia. Ani nie zmieniają się wartości w bloku pomiarowym 014.
No to co? Wkurzony tańcuje parę godzin na mrozie z tymi kluczykami i ni uja. Robię niby wszystko dobrze z tym, że u mnie jest tak, że jak biorę w lewo to otwierają się tylko drzwi kierowcy, a jak dwa razy to wszystkie. Próbowałem tak i tak.
Kto mi powie co jest grane i jak sobie z tym poradzić? Dodam jeszcze, że mam aktywne blokowanie drzwi przy 20km/h jak również drzwi się otwierają (wszystkie) jak wyjmę kluczyk ze stacyjki. Może to jakiś konflikt ustawień? Sam nie wiem.
Proszę o jakieś rady bo "nie zniese" i chyba wyładuje złość na aucie. Dodam może jeszcze, że zwalił się dziś zamek klapy i pokazuje, że cały czas otwarta, ale wątpię żeby to był problem bo wcześniej gasła normalnie, a problem z kluczykiem również miał miejsce.
Proszę o pomoc
binio napisał(a):OMEGA, Witam
Poradziłeś sobie z programowaniem pilota ?
Robię dokłądnie tak jak Ty beep'nie mi auto wyciagam zapasowy kluczyk ze stacyjki, a pilot nadal nie działa. To nie pogoda na taką zabawęjak możesz to pomóż błagaaaaaaaaaaaaaaaaaam
Pjotras napisał(a):Witam
Panowie mam mały problem. Otóż musiałem wymienić baterie w swoim kluczyku scyzoryku ( leon I 1,9 arl), i teraz nie mam zaprogramowanego centralnego. Na 2 klucze nie mogę tego zrobić bo nie mam wkładek w drzwiach. Próbowałem opcji , którą gdzieś znalazłem na forum jak zaprogramować bezpośrednio ze stacyjki:
"1. Przekręc kluczyk w stacyjce w pozycje "włączonej cewki
2. Wyłącz zapłon
3. Przytrzymując przycisk zamykania drzwi kliknij 3 razy na przycisk otwierania drzwi
4. Centralny zamek powinien stuknąć
5. Pilot zakodowany"
jednak ta opcja nie działa. może coś źle robie, nie wiem, może ktoś potwierdzić ten schemat?
I ogólnie czy jest jakaś inna opcja pomijając kodowanie VAG'iem??
Pjotras napisał(a):Dzieki kolego za tą rozpiskę, jutro pokombinuje, ale złącze do diagnostyki już zakupione więc sobie już w razie czego przez vag'a zrobię.
kluczyk działa napewno bo na starej baterii łapało. postanowiłem wymienić baterie po tym jak zgubiłem ten kluczyk i przeleżał całą noc w śniegu, kto wie jak by długo podziałała po tym bateria. rozebrałem kluczyk wyjąłem baterie i pojechałem do sklepu żebym miał na wzór no i kupa
binio napisał(a):Byłem u dwóch magików i niestety stwierdzili, ze jest kaput.
Zamówiłem cały klucz z pilotem w aso cena 218 zł o dziwo sam pilot 417 zł
sam sprzedawca w aso smial sie z tego.
Znalezłem na allego namiar na kolesia który naprawia, zadzwoniłem i powiedział że w 95% udaje mu się naprawić pilota.
Tak więc wyśle mu pilota, a nóż naprawi to będę miał dwa piloty
Pozdrawiam
binio napisał(a):Zamówiłem cały klucz z pilotem w aso cena 218 zł o dziwo sam pilot 417 zł
uciu_85 napisał(a):Koledzy jaki kluczyk(pilot) scyzoryk będzie pasował do mojego Leona z 2000r. z modułem komfortu 1J0 959 799 AH? Dodam że oznaczenia mojego pilota to: 730 955-00 433MHZ 5FA 007 680 a na grocie jest wybite W3. Proszę o pomoc
uciu_85 napisał(a):Kupiłem na e-bay używany kluczyk scyzoryk HLO 1J0 959 753 N (dwa przyciski) 433Mhz z VW + nowy grot. Zaprogramowałem Vagiem bo opcja z dwoma kluczykami jeden w drzwiach drugi w stacyjce nie dała rezultatu, vagiem poszło w kilka sek. Grot dociąłem w punkcie gdzie dorabiają klucze. Koleś nie wiedział jak wymienić mi grot w kluczyku na nowy i dorobil mi za free:) a wystarczy wybić malutki pin wymienic grot i włożyć pin z powrotem. Teraz pozostaje kwestia immo:/
karolw2 napisał(a):Witam panowie i panie.
Posiadam układ komfortu 1J0959799AH (Golf IV) padł kluczyk 1J0 959 753 N (na obudowie 434MHz wg ETKA 433,92MHz) zakupiłem innego pilota 1J0 959 753 DA również (na obudowie 434MHz wg ETKA 433,92MHz) i nie chce się zaprogramować programowałem z vag i bez. Wyrzuca błąd 01179 - Incorrect Key Programming. Czy ten pilot będzie działał czy szukać innych na 433,92??
uciu_85 napisał(a):Witam!
Mam nową pastylkę immo w kluczyku, PIN licznika. Jak zakodować immo w nowym kluczyku vagiem?
Peter007 napisał(a):Mam uwalony w jakiś sposób pilot i chyba popełniłem mały błąd bo podłączyłem auto pod komputer i faktycznie wywaliło mi błąd źle zakodowanego klucza (czy jakoś tak), który usunąłem zamiast od razu spróbować zakodować i od tej pory nie mogę się połączyć vagiem z centralnym zamkiem. Jakieś sugestie?
uciu_85 napisał(a):Ile cyfr powinien mieć PIN licznika potrzebny do zakodowania immo w kluczyku? 4 czy 7 cyfr?
cez001 napisał(a):Może ktoś mi powiedzieć jaką baterie powinienem mieć w pilocie?? 2*cr2016 czy jedna cr2032
leon z 2001
-- 7 marca 2012, 09:49 --
Może ktoś mi powiedzieć jaką baterie powinienem mieć w pilocie?? 2*cr2016 czy jedna cr2032
leon z 2001
mam leona od nie dawna i nie chce mi pilot działać, wymieniłem baterie, zsynchronizowałem go(recznie, nie VAGiem), dioda w pilocie mruga ale nic się nie dzieje
Prosze o pomoc
cez001 napisał(a):nie programowałem VAGiem tylko poprzez różne procedury(recznie na 2 kluczyki)
ale dzięki tak zrobie
Powrót do Leon 1 - Tuning - Warsztat
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości