Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
zxc206 napisał(a):Podepnę sie ostatnio tez robiłem taki test licznika i paczę a wskazówka stanu paliwa jest trochę przechylona w lewo da sie to jakoś nastawić poprawnie
polecamzxc206 napisał(a):paczę
Arek84 napisał(a):Czy komuś udało się uruchomić pół fis lub fis w 1M z silnikiem APP? Bo wiem, że są z tym problemy...
exb napisał(a):kicoro a jak tam prace nad VFIZem do 1P?
Amazon napisał(a):podświetlanie segmentów tarczy zegarów bez względu na pozycję przełącznika świateł - po przekręceniu zapłonu
Adres $1ED (w niektórych modelach $21F)
pod tym adresem ustawiamy co ma się świecić, nie interesuje nas jaka jest pierwsza cyfra, drugą wstawiamy odpowiednio do:
0- brak podświetlenia
3- wyświetlacz
5- skala
7- skala i wyświetlacz
9- same wskazówki
B- wskazówki i wyświetlacz
D- wskazówki i skala
F- wszystko
greg81 napisał(a):To ja też trochę popytam;)
Czy taki licznik podejdzie do fr 2005 tdi http://allegro.onet.pl/licznik-vw-passat-b5-00-3b0920847e-1-9-tdi-fis-i1771066521.html
Po czym poznać (jakie oznaczenie powinien mieć licznik z paska b5 fl), że zegary są z immo 3, bo rozumiem, że właśnie takie siedzi u mnie w aucie.
exb napisał(a):ja nie wymieniałem ale widziałem włożonego chińczyka-kontrast gorszy i mniejszy kąt widzenia. Do siebie bym nie założył.
kicoro jak tam prace nad VFIZem do 1P?
PiterEL napisał(a):A skad taki wsad wziać i jak wrzuca sie wsad do zegarów ?
marcus415 napisał(a):Polaryzacje zmieniles tez na klimatroniku? IMHO lepiej licznik wyglada z ori polaryzacja.
Martinus1985 napisał(a):Jest ktoś z okolic Malborka, Elbląga, Grudziądza bądź Iławy kto by pomógł z zakodowaniem licznika z FIS ? ?
greg81 napisał(a):PiterEL napisał(a):Martinus1985 napisał(a):Jest ktoś z okolic Malborka, Elbląga, Grudziądza bądź Iławy kto by pomógł z zakodowaniem licznika z FIS ? ?
A z czym masz problem?
Martinus1985 napisał(a):1. Zakodowanie licznika aby wszystko działało
2. Podłączenie manetki do sterowania kompem (obecnie nie posiadam kompa[Leon 1M TDI ])
RaDeK86 napisał(a):o co wam chodzi z tą polaryzacją klimatronika i zegarów?
RaDeK86 napisał(a):Drugie pytanie, ile Ci wyszło $ za zmianę licznika?
mcaris napisał(a):Witam zakupiłem ten licznik http://allegro.pl/show_item.php?item=2290504162 czy nie będzie problemu z tym licznikiem immo. Bawił sie ktoś może z licznikiem od A3![]()
mcaris napisał(a):
Chyba nici z licznika od audi tzn. odczytałem pin licznika vagiem dodałem kluczy i niby immo " zgasło" na zegarach ale auto gasnie po odpaleniu podpowiedzcie co może być nie tak
Jeśli włączysz na nim test wyświetlacza (np. Vagcom/Output Test), to na 90% będzie widać na poziomych liniach u góry i u dołu wyświetlacza że ich końce już słabiej świecą.
To zjawisko będzie bardziej widoczne jak licznik rozgrzeje się albo w upale.
Powrót do Leon 1 - Tuning - Warsztat
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość