Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
PiterEL napisał(a):Sprawdzili i powiedzieli mi że mam krzywe piasty. I że mogą mi przetoczyc tarcze te ATE( przebieg mialy znikomy) na aucie i jakby wykrzywić je do krzywizny piasty.
bledow napisał(a):U mnie właśnie to było problemem. Wymiana sprawiła że drgania zniknęły. Po przetoczeniu było Ok ale zacisk krzywo pracuje i krzywi tarcze. A pewny nigdy nie będę ale u mnie to było rozwiązaniem problemu.
PiterEL napisał(a): tylko pytanie czemu po przetoczeniu bylo ok i drgania nie wystapily ? dopiero za niecale 2000 km jak przejechalem znow sie pojawily ? to mnie dziwi.
PiterEL napisał(a):A piaste bez lozyska wymieniales ? Da sie ? I czy kupowales oryginal czy zamiennik ?
PiterEL napisał(a):Czy lozysko z piasta pozniej pasuje do SWAPA na wieksze hamulce ?
PiterEL napisał(a):ale nie wiadomo czy przegrzewaja sie...
tez nie wiadomo czy to piasty czy zwrotnicze ze przerabiane sa dwie sruby gwint ich po ktorych plywa zacisk....
bledow napisał(a):Przesiadka na 288 wiąże się z zakupem zwrotnic, łożysk, jarzm i zacisków + do tego robocizna tak więc koszt ok. 1k. Tak więc musisz przemyśleć ile chcesz dołożyć
maniek803 napisał(a):I minimum 16 koła oczywiście
PiterEL napisał(a):Niby maja certyfikat ATE ze sa autoryzowani. Zasugerowałem zmiane na hamulce wieksze 288mm. To powiedzieli mi ze to nie pasuje. Ze przeguby zewnetrzne sa inne... Mowie ze ludzi wymieniaja i jest ok. Oni ze nie robili i wedlug nich przeguby sa inne i chyba inna dlugosc polosi bedzie ze to nie bedzie pasowac.... Nie wiem co o tym myslec.
darq12 napisał(a):Jeśli ktoś z was wymienia tarcze a klocków nie rusza bo niby są grube to niech się zastanowi nad klockami u mnie właśnie w nich był problem
Powrót do Leon 1 - Techniczne Ogólne
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości