Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
Barton napisał(a):Bezpieczniejszego miejsca na Śląsku nie ma.
siewcu napisał(a):Barton napisał(a):Bezpieczniejszego miejsca na Śląsku nie ma.
No tak, bo Compsport wysadza silniki wszystkim
szklanka napisał(a):
szklanka napisał(a):Pisane było we wcześniejszych postach m.in o CS i Dynosoft, nie doczytałemzdecydowałbym sie chyba na Dynosoft. Jak myślicie ile KM i Nm dają mi dodatkowo biorąc pod uwage że autko nie jest zjeżdzone (mam na myśli przebieg i ogólnie dobrą kondycje silnika)? Chciałbym żeby było to zrobione narazie tak abym nie musiał wymieniać podzespołów. Jak taki tuning przełoży sie na praktyke; osiągi, czy można troche wyżej wykręcić obroty i jak ze spalaniem?
adii100 napisał(a):To mój znajomy taki program może Ci zrobić koło 600zl
Nogaj napisał(a):adii100 napisał(a):To mój znajomy taki program może Ci zrobić koło 600zl
Ja za 400 na maila mogę wysłać
piter557 napisał(a):Maszynownia sprawna a styl jazdy raczej emeryckiNa przyszły sezon planuję wymienic turbo na jakieś nie seryjne i wtedy dopiero virus. Trochę zainteresowałem się tematem lecz nie znam jeszcze cennika. Każda odpowiedź i podpowiedź będzie przydatna
Pozdro
untaztood napisał(a):piter557 napisał(a):Maszynownia sprawna a styl jazdy raczej emeryckiNa przyszły sezon planuję wymienic turbo na jakieś nie seryjne i wtedy dopiero virus. Trochę zainteresowałem się tematem lecz nie znam jeszcze cennika. Każda odpowiedź i podpowiedź będzie przydatna
Pozdro
Najpierw wymien wtryski, bo co Ci po większym turbo, jak paliwo nie bedzie dochodzić odpowiednie.
Masz obecnie turbo ze zmienna geometria?
szklanka napisał(a):Jaką moc można uzyskać ze seryjnego 1.8T 180KM bez wymiany częsci, chciałbym wszystko zostawić narazie na serii ze względu na to że auto ma przejechane 90tyś. Jaka jest cena takiego chiptuningu i czy ktoś może orientuje sie gdzie można to bezpiecznie i profesjonalnie zrobić na Śląsku? Jak taki zabieg ma sie do spalania?
hornet15re1 napisał(a):szklanka napisał(a):Jaką moc można uzyskać ze seryjnego 1.8T 180KM bez wymiany częsci, chciałbym wszystko zostawić narazie na serii ze względu na to że auto ma przejechane 90tyś. Jaka jest cena takiego chiptuningu i czy ktoś może orientuje sie gdzie można to bezpiecznie i profesjonalnie zrobić na Śląsku? Jak taki zabieg ma sie do spalania?
Około 200KM i naprawdę warto bo różnica co do serii naprawdę ogromna koszt to około 1100/1400zł spalanie przy normalnej jeździe bez zmian
adii100 napisał(a):Około 200KM i naprawdę warto bo różnica co do serii naprawdę ogromna koszt to około 1100/1400zł spalanie przy normalnej jeździe bez zmian
grabol napisał(a):powiedzcie mi czy po przekładce turbin na seryjnym programie alh poczuję trochę różnicy w dynamice ? ( wiem że po programie napewno ale narazie brak $$ ) ... czy lepiej kupić taka jak miałem ? z góry dzięki.
Wydaje mi sie ze i tak musisz zrobić jakąś korekte programu przy wiekszym turbo ..............bo mozesz odczuc róznicę ale na minus ,przynajmiej ja tak miałem
grabol napisał(a):Wydaje mi sie ze i tak musisz zrobić jakąś korekte programu przy wiekszym turbo ..............bo mozesz odczuc róznicę ale na minus ,przynajmiej ja tak miałem
więc musze się zastanowić...bo generalnie regenerowane turbawki do alh i asz w podobnych cenach więc chcąc tam kiedyś podnieść lekko programem moc zawsze lepiej jak będzie większe turbo...
dlaczego tak myślisz?? Przecież padające turbawki to norma. Co ma jedno do drugiego?Martinus1985 napisał(a):Skoro turbawka wczoraj Ci padła to ciekawe czy Motorownia nie będzie do remontu.
Martinus1985 napisał(a):Bo skoro turbawka odleciała to mogło korby pokrzywić itp
LuQas napisał(a):Martinus1985 napisał(a):Bo skoro turbawka odleciała to mogło korby pokrzywić itp
rozwiń swoją myśl dlaczego tak się stanie?
sprecyzuj bo może o czymś nie wiem? Co dokładnie się stało?Martinus1985 napisał(a): turbo sie rozpierdzielilo
grabol napisał(a):ale na seryjnym programie z alh ( moda zrobie za jkis czas) bedzie sie jakoś kulał? nie grozi to jakimś uszkodzeniem czegoś z racji innej turbiny? A co do sprzęgła myslę ze jak program będzie rozsądny ( max115-120 hp)a ja nie będe pałował to powinno wytrzymać.
grabol napisał(a):większych modów na razie nie planuje bo właśnie ożeniłem sie 2gi raz - tym razem z kredytem na chatę
Powrót do Leon 1 - Tuning - Warsztat
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość