Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
Tom-Tdi napisał(a):kiedyś obiło mi się o uszy iż w Niemczech jest akcja serwisowa na wtryski
Tom-Tdi napisał(a):jeżeli ktoś ma możliwość podjechania gdzieś za granicą do ASO Seata to proponowałbym tam zapytać.
Tom-Tdi napisał(a):Co do VW to za granicami naszego pięknego kraju nie tylko jest serwisówka na wtryski, ale także wszystkie wadliwe głowice 16V wymieniają za free bez względu na to czy już pękła że jeszcze nie.
miroA3 napisał(a):zmien zrodlo, nie ma i nigdy nie bylo zadnych akcji serwisowych na glowice, ani w audi, ani w vw
wymieniano takowe i owszem na gwarancji, po gwarancji sa przypadki wymian w audi "z dobrej woli producenta"
akcji serwisowej jako takiej nie bylo nigdy
miroA3 napisał(a):nie ma znaczenia gdzie sie udasz do ASO, jesli jest akcja serwisowa na auto, to po numerze nadwozia, czy to bedzie w grecji czy w niemczech, czy w polsce. niewazne czy auto ma 2 czy 8lat
Alzak napisał(a):tak dla informacji w UK Seat oglosil plan serwisowy na wymiane wtryskow moje w przyszlym tygodniu beda wymieniane ...
miroA3 napisał(a):podział silników 2.0TDI:
- 2.0 TDI 8V bez wałków wyrównoważających (np. BMM, BGW) -
zero problemów mechanicznych w układzie korobowo - tłokowym,
czasem (bardzo sporadycznie) pękające głowice na mostku pomiędzy zaworami
a końcówką pompowtrysku, wyrabiające się gniazda pompowtrysków,
awaryjne turbiny i problemy wynikające z DPF,
Axee napisał(a):zapomniales dodac o notorycznie wycierajacych sie walkach rozrzadu w silnikach 2.0 8v z dpf, walki potrafia wytrzymac nawet tylko 120ooo km i nadaja sie do wymiany. Wycieraja sie na krzywkach i pod uszczelniaczem od strony kola paska rozrzadu.
Sa conajmniej 2 rodzaje walkow w 1.9 8V, zasadniczo wystepuje podzial na te bez dpfa BJB, BKC, BXE, ktore maja walek 038109101R, w Audi wystepuje tez 038109101AF i te z dpfem BLS, BMM, BPW, ktore maja walek 038109101AH. Akurat tych walkow 038109101AH juz kilka wymienilem, byc moze ze byla jakas wadliwa niedohartowana seria, trudno mi okreslic, zdarzalo sie zarowno w Seacie, jak i w Audi.miroA3 napisał(a):walek w silnikach BMM jest ten sam co w silnikach 1.9 jak np BLS,BKC,BXE
Andre napisał(a):odpowiedz od seat polska...
W odpowiedzi na maila informuję, iż szczegółowo na Pana pytania (włącznie z płatnością za naprawę)
może odpowiedzieć jedynie Autoryzowana Stacja Obsługi Seata po analizie usterki i związanej z nią
procedury naprawczej przewidzianej przez Producenta. Przypominamy jednak, że usterka musi istnieć
w samochodzie, gdyż SEAT, jak już informowaliśmy, nie wymienia wtryskiwaczy jeżeli nie są
uszkodzone. Informujemy też, że jeżeli usterka w samochodzie nie występuje, zaś będzie Pan chciał jedynie
profilaktycznie sprawdzić samochód, to taka usługa sprawdzenia będzie płatna.
jak to rozumiec?
Niemcy tez twierdza ze nic nie wiedza(aso Gorlitz),wyslalem maila do glownego seata w niemczech ciekawe co odpisza....
klauspolo napisał(a):Czytając ze zrozumieniem dla mnie z tej odpowiedzi wynika iż nie mówią że nie wymienią, jednak nadmieniają iż wtryskiwacz musi być uszkodzony i wtedy będą rozpatrywać. Natomiast kategorycznej odmowy tutaj nie widze, raczej kierują się w dobrym kierunku.
Warunkiem udzielenia dobrej woli jest wykonywanie przeglądów zgodnie z wytycznymi producenta
ale auto przy zakupie było sprawdzane i wszystko było ok
ZUZ1 napisał(a): Autko zlądowało na teraz w seacie na wrocławskiej w Warszawie.. Potem wracam pod Gdańsk - gdzieś tam bym je dała do sprawdzenia, ale auto przy zakupie było sprawdzane i wszystko było ok.
Z tym paliwem w takim razie to takie gadanie i mogę spokojnie dalej brać na Orlenie?
ZUZ1 napisał(a):Znajomy dosłownie kazał nam jechać na wrocławską
grzybek napisał(a):Alzak, a ktory rocznik masz auta ?
grabarz18 napisał(a):ZUZ1, z tym serwisem to dobry wybór. A jak chcesz sobie auto sprawdzić w okolicach Trójmiasta to masz tam przecież pod nosem Roba i jego Tune-Up, powinni Ci to zrobić porządnie. Najlepiej też podpytać kogoś z tamtych rejonów, jest tam sporo osób z forum, sprawdź w temacie spotów.
To nie jest akcja tylko dobra wola tzn naprawa jest wykonywana w chwili wystąpienia usterki.
dato napisał(a)::) No, nawet na forach jeszcze nie czytałem jakichś specjalnie złych opinii na ich temat
A o Komecie całe mnóstwo;)
Powrót do Leon 2 - Techniczne Diesel
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości