Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
oczkolek napisał(a):bono, podaj dokładnie symbol płynu ATE.
mtz napisał(a):bono, ale tak czy tak, to kodowanie trza by mocniej rozkminic... u nas (czyt. Jacek i ja) widac roznice!
jaro4444 napisał(a):Oczkol chcesz butelkę ATE?
Sly napisał(a):problem może być całkiem poważny, jeżeli źle mi je założyli
Kozak napisał(a):Sly napisał(a):problem może być całkiem poważny, jeżeli źle mi je założyli
klocków nie da się założyć odwrotnie
IceMan napisał(a):Sly, kolego Ty sobie drwisz z nasz czy powaznie pytasz? Jak sie przypatrzysz na klocku jedna strona to ta scierna ktora dotyka do tarczy a druga metalowa ktora lezy w jarzmie. Nie widzialem EBC Green ale to nie ma znaczenia abys tylko blachy nie przylozyl do tarczy. Popatrz troche a napewno dojdziez do tego
TOMMI napisał(a):Na wiosne planuje 288mm
TOMMI napisał(a):Panowie czy to prawda ze byly jakies dwa rodzaje zaciskow 288mm?
Lukas i jeszcze jakieś a jezeli byly to czy jest miedzy nimi jakas roznica?
Lucjan napisał(a):TOMMI napisał(a):Panowie czy to prawda ze byly jakies dwa rodzaje zaciskow 288mm?
Lukas i jeszcze jakieś a jezeli byly to czy jest miedzy nimi jakas roznica?
Z przodu tylko i wyłacznie ATE 288-312mm jarzma też ATE
tył TRW jarzma i zaciski 256mm
RaDeK86 napisał(a):Ale to chyba jest komplety tylko na lewa stronę?? W opisie aukcji... "STRONA LEWA" a prawa to gdzie?
kruszyna napisał(a):pod 16 w stali sie mieszcza, nie wiem jak z alu
SerAcer napisał(a):Tak z ciekawości to co wy robicie z tymi tarczami 280 że tak sie krzywia? Troche stracha mi napędzacie.
SerAcer napisał(a):Mam nawiercane mikody juz ponad 10k przebiegu i na klockach ferrodo autko super hamuje
Martinus1985 napisał(a):Taki mod raczej nieopłacalny .
Martinus1985 napisał(a):Przechodząc z 280 na 288mm wg mnie jest nieopłacalne. Tarcze będą większe o 8mm a jak to się ma z efektywnością lepszego chamowaniaWg mnie nie bedzie sporo lepiej.
Ale może wypowiedzą sie fachowcy.
Klikoś napisał(a):W 1.6 jak dobrze pamiętam jest 256mm, więc bez zwrotnic ani rusz. Do tego zaciski, jarzma, tarcze, klocki. Ja bym poszukał całego zestawu, pewnie wyjdzie taniej.
grabarz18 napisał(a): I będzie spooooooro lepiej.
Sowa napisał(a):Tu bym się kłócił. Jeżdże na codzień zarówno asv i arl i różnic w hamulach wielkich nie ma, nawet bym powiedział, że w asv lepiej "czuć" hamulce pod nogą.
Sowa napisał(a):Jedynym plusem za 288mm jest to, że wolniej puchnie przy szybszej jeździe
Sowa napisał(a):grabarz18 napisał(a): I będzie spooooooro lepiej.
Tu bym się kłócił. Jeżdże na codzień zarówno asv i arl i różnic w hamulach wielkich nie ma, nawet bym powiedział, że w asv lepiej "czuć" hamulce pod nogą. Jedynym plusem za 288mm jest to, że wolniej puchnie przy szybszej jeździe. Na codzień szkoda kasy, według mnie oczywiście...
Powrót do Leon 1 - Tuning - Warsztat
Użytkownicy przeglądający ten dział: Bing [Bot] i 7 gości