Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
rob555 napisał(a):Uwazam ze BXE + turbo ARL + wieksza chlodnica oleju + nowy DP + sprzeglo...
ciso1 napisał(a):Rob555 Rozumiem że ten mod bez ruszania pompowtryskiwaczy. A jakbym chciał 190-200 to juz bedzie takie obciazenie dla silnika? Co wtedy bys zaproponował? Polecasz sprzęgło jednomas czy raczej wymiana skrzyni na 6 ?
ciso1 napisał(a): wiec może z BXE wcale nie o to chodzi że to nie pancerny silnik tylko nikt nie potrafi z niego wiecej wykrzesać za rozsądną cenę?????
stellarium napisał(a):Nie ukrywam, że tyle z BXE to już byłoby więcej niż zadowalające
stellarium napisał(a):pozostaje pewien niedosyt
KriSSo napisał(a):stellarium napisał(a):Nie ukrywam, że tyle z BXE to już byłoby więcej niż zadowalające
Nom, być może. A czy nie lepiej by było sprzedać autko i poszukać sobie BMNa, albo coś na CR? \.
rob555 napisał(a): teraz sie okazuje ze psuja sie bardziej niz 2.2dci w lagunach....
toma86 napisał(a):zastanawiam sie na chipem do mojego BXE
toma86 napisał(a):Zadowoliło by mnie te 140 KM.
toma86 napisał(a):obawiam sie z jednej strony o sprzęgło
toma86 napisał(a):turbina mi gwizda juz glosno wiec moze szybciej padnac ?
toma86 napisał(a):Jak ze spalaniem w takim wypadku czy bedzie mniejsze/wieksze czy bez zmian?
ciso1 napisał(a):U mnie tez to jest na rozgrzanym silniku albo jak lekko pod górke jade tylko nie szarpie a jakby nieco dławił się takie mam wrazenie- podobno to jakis błąd w oprogramowaniu tych silników- ponoc aktualizacja oprogramowania powinna to zlikwidowac.
węgiel napisał(a):Myślę, że bez katowania turbiny i sprzęgła pojeździ tyle samo, co na serii.
kozak2543 napisał(a):Ja zrobiłem ze swoim 1,9 BXE z 112/265 na 142/312 bez żadnych , dodatkowych zmian.Jestem zawiedziony,albo zmanierowany?
stellarium napisał(a):Czy ktoś przerabiał temat montażu w BXE wskaźnika temperatury oleju? Jakie części należy skompletować, gdzie należałoby zamontować taki zestaw i jaka będzie najkorzystniejsza opcja montażu wskaźnika w kabinie (w desce/na desce?) w 1P?
kozak2543 napisał(a):Jestem zawiedziony,albo zmanierowany?
Piotrek_tdi napisał(a):sam żałuje do dzisiaj że kuface nie robi pod leon 2 fl tych modułów bo już dawno bym go zakupił....
coyote01 napisał(a):Goście mają nieźle rozpracowane protokoły warstwy transportowej i aplikacji magistrali CAN stworzonych i wykorzystywanych przez Volkswagena.
KriSSo napisał(a):Podniesienie mocy nie daje aż takich odczuć, co jej utrata.
marcink79 napisał(a):coyote01 napisał(a):Goście mają nieźle rozpracowane protokoły warstwy transportowej i aplikacji magistrali CAN stworzonych i wykorzystywanych przez Volkswagena.
Tego nawet Elka nie zrozumie
marcink79 napisał(a):kozak2543 napisał(a):Ja zrobiłem ze swoim 1,9 BXE z 112/265 na 142/312 bez żadnych , dodatkowych zmian.Jestem zawiedziony,albo zmanierowany?
Jak przebieg masz? Normalne wartości wyszły... Moment mógłby być większy. Cudów nie ma co się spodziewać po tym motorze i programie - BXE to mocowa lipa i już...
Powrót do Leon 2 - Techniczne Diesel
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości