Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
Mateo napisał(a):Koledzy nie chcę zakładać nowego tematu odnośnie adapterów zmieniających rozstaw śrub więc podpinam się pod ten temat,a może uzyskam odpowiedź która mnie nurtuję od paru dni. To tak, noszę się z zamiarem zmiany felg na przyszły sezon i te które mi się strasznie podobają akurat trafiłem z rozstawem 5x112. Wiem że ludzie stosują różnego rodzaju adaptery zmieniające rozstaw, jeżdżą i nie narzekają. Moje pytanie brzmi: aktualnie mam fabryczne felgi Cupra R tzn. 18", 7,5j, ET38 5x100 na dystansie 17mm co by wypełnić lepiej nadkole, a teraz przymierzam się do kupna felg 19", 8j, ET45 5x112. Jest ktoś na forum kto by mógł mi wyliczyć jak szeroki adapter muszę zastosować żeby nic nie wystawało, obcierało itp. Z moich wyliczeń wyszło że 20 mm dystans powinien załatwić sprawę ale wolę żeby potwierdził tą tezę ktoś siedzący w tym temacie.
Mateo napisał(a):No dokładnie ET 21 obecnej, a nowej przy zastosowaniu adaptera 20mm było by ET25. To może lepiej by było kupić adapter 25mm co by lepiej nadkole wypełniło?
GangstaMarc napisał(a):Mateo napisał(a):Koledzy nie chcę zakładać nowego tematu odnośnie adapterów zmieniających rozstaw śrub więc podpinam się pod ten temat,a może uzyskam odpowiedź która mnie nurtuję od paru dni. To tak, noszę się z zamiarem zmiany felg na przyszły sezon i te które mi się strasznie podobają akurat trafiłem z rozstawem 5x112. Wiem że ludzie stosują różnego rodzaju adaptery zmieniające rozstaw, jeżdżą i nie narzekają. Moje pytanie brzmi: aktualnie mam fabryczne felgi Cupra R tzn. 18", 7,5j, ET38 5x100 na dystansie 17mm co by wypełnić lepiej nadkole, a teraz przymierzam się do kupna felg 19", 8j, ET45 5x112. Jest ktoś na forum kto by mógł mi wyliczyć jak szeroki adapter muszę zastosować żeby nic nie wystawało, obcierało itp. Z moich wyliczeń wyszło że 20 mm dystans powinien załatwić sprawę ale wolę żeby potwierdził tą tezę ktoś siedzący w tym temacie.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 8 gości