Dziś wracając z pracy kobieta wjechała mi w dupsko

Co teraz mam zrobić
Jak to dobrze rozegrać aby do interesu nie dołożyć
Proszę o pomoc.
Ps. Zdjęci w późniejszej porze .
Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
lukaszlsw napisał(a):co wy z tym rozliczaniem bezgotówkowym, poprzedniego TSa miałem dwa razy rąbniętego w tył (lekko tylko zderzak był raz do wymiany/klejenia i nadloke lekko wgięte a drugim pare rysek ale rzeczoznawca podciągnął pod wymianę,). Zarobiłem na tym kupę kasy, dwa razy pisałem pismo ze zderzak nowy do tsa tyle i tyle i że za mało dają zawsze parę stówek podciągnęli. Zderzak na szrocie + malowanie wyszła mnie naprawa 500zł, a na konto 4 razy tyle. Też mi radzili żeby oddać do aso i mieć spokój, ja wybrałem opcje że sam wszystko pozałatwiam i spooro kasy zarobiłem na głupich stłuczkach
bono napisał(a):jestes w stanie wyjac zapas ? podloga nie zostala odkszatalcona ?
bono napisał(a): ze szkoda przekroczy 70% wartosci i wtedy moze kwalifikowac sie to jako szkoda calkowita.
Martinus1985 napisał(a):No z OC sprawcy.
Na dniach przyjedzie rzeczoznawca z ubezpieczalni sprawcy i pewnie wyliczy jakieś grosze i wybiorę naprawę bezgotówkową w ASO Seat-a.
PokalIno napisał(a):Martinus1985 napisał(a):No z OC sprawcy.
Na dniach przyjedzie rzeczoznawca z ubezpieczalni sprawcy i pewnie wyliczy jakieś grosze i wybiorę naprawę bezgotówkową w ASO Seat-a.
Może też być tak, że jeżeli naprawa wyjdzie więcej niż wartość auta, to możesz się go zrzec i wtedy ubezpieczyciel wyplaca Ci całą wartość auta i zabiera je. Według mnie dobra opcja, gdy chcesz się go pozbyć.
P.S Gdzieś wyczytałem, że Twój Leon to anglik, także bym się w ogóle nie zastanawiał i pchał go teraz, zwłaszcza, że masz okazje. Potem, gdy będziesz chciał go odsprzedać to będzie ciężko, gdyż jest to angol;p.
P.S2 Jak koło w bagażniku się zakleszczyło to było mocne walnięcie, więc i serwis sobie spooro policzy;) Także nie opłaca się go naprawiać, zastosuj tą opcje co napisałem wyżej;).
wojtekk napisał(a):ASO ma takze swoich podwykonawcow i oni takze nie robia idealnie auta, sam wiem z wlasnego doswiadczeniaw oplu robilem vectre, po odbiorze dostrzeglem zaciek na malowanym elemencie i zapryskana uszczelke, moj lakiernik w miescie by to lepiej zrobil jak te "ASO" pozdro
karabin napisał(a):o dodatkowe pieniądze z tytułu obniżenia wartości rynkowej
Martinus1985 napisał(a):Więc raczej nie bede Leona remontował bo sie nie opłaca
grabarz18 napisał(a):W 10+ letnim aucie? Chyba sam nie wiesz o czym mówisz ...
Martinus1985 napisał(a):Jeśli ktoś jest obeznany w temacie to proszę o pomoc iż została policzona 1 lampa a powinny 2. Nie uwzględniono błotników itp. Co radzicie zrobić
Leon zostanie wyremontowany (gotówka) i sprzedany.
Powrót do Naprawy blacharsko-lakiernicze
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości