Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
Miro napisał(a):Lać dalej full syntetyk.
Lechu1777 napisał(a):Dzwonił do salonu i dostał odpowiedź
Lechu1777 napisał(a):Myślałem, ze ktoś mi to po prostu od strony technicznej wyjaśni, a nie "bo tak jest napisane w specyfikacji"
raptor napisał(a):Po drugie, dzwonilem do salonu seata i powiedzieli mi zeby TDI jeździły najlepiej na olejach półsyntetycznych, syntetycznych. Facet mi powiedział jak takie oleje sie będzie stosowac to silnik pozyje nawet 500tyś km i nawet wiecej.
Lechu1777 napisał(a):Myślałem, ze ktoś mi to po prostu od strony technicznej wyjaśni, a nie "bo tak jest napisane w specyfikacji"
oczkolek napisał(a):Producent auta (silnika) zaleca lać olej spełniający normę xxx bez rozróżnienia na przebieg
burgerck napisał(a):Jaki olej zalać do AHF z ponad 200 kkm ? ostatnio był zalany półsyntetyk AGIP 10W40. Czy Motul 6100 Synergie + 10W40 będzie dobrym wyborem czy coś innego szukać ?
Karol_81 napisał(a):bo niestety Motul nigdzie nie jest dostepny od reki
pakuu1 napisał(a):zalazc syntetykiem valvoline skoro chcesz przejsc na syntetyk.
Ja zmnienilem z 5w40 motula na 5w40 valvoline maxlife i sobie bardzo chwale
Creed napisał(a):valvoline to juz jestem przekonany bo od wielu lat leje do motocykli
rutek-wat napisał(a):jędrek, ja przechodziłem i nie było żadnego problemu. Problem o którym piszesz dotyczył starych silników - jeśli wszystko jest ok to nic się nie będzie dziać - a samemu silnikowi ta kuracja na pewno pomoże
Arczi20 napisał(a):Witam, Mam zalany w ASV 110KM Mobil Super 2000-10W40 chce zmienić na Motula. Co polecacie ? Czy Motul 10W40 SYNERGIE 6100+ bedzie dobry ?
alt89 napisał(a):Witam
Mam pytanie odnośnie oleju silnikowego. Olej to Motul pełny syntetyk. Pytam bo mam w garażu otwarty olej z przed dwóch lat. Czy mogę go użyć jako dolewkę do obecnego? czy oleje posiadają jakiś termin ważności?
Pozdrawiam
Cielmus napisał(a):Oki tak ostatnio właśnie chciałem go zalać ale powiedziała mi kierowniczka, że to do sportowych aut ble ble ble....
A sami na warsztacie go stosują bo firma w której się serwisuje dostosowuje i przerabia Mitshubishi Lancery kierowcom rajdowym ale dlaczego mi odradziła nie mam pojęcia.
Powrót do VAG - Techniczne Ogólne
Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot] i 1 gość