Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
RafRoo napisał(a):dzięki instrukcji, którą zrobił przebor - jeszcze raz WIELKIE DZIĘKI
przebor napisał(a):Spoko QQmonzter ja przecież nikogo nie zmuszam, pokazałem tylko jak działa dogrzewacz i jak rozwiązałem problem jego krótkiego grzania (na co parę osób się skarżyło) u siebie.
Myślę, że świece żarowe podgrzewacza mogą brać w granicach 40A. Nie policzyłeś jednej rzeczy - bezpośrednio po uruchomieniu silnika grzeją jeszcze świece żarowe silnika (do 3 minut) jest to tzw. faza afterglow. 4 świece żarowe silnika każda po 15A(?) + 3 świece żarowe dogrzewacza to już się trochę uzbiera. Druga sprawa - ECU nie włącza wszystkich 3 świec dogrzewacza w jednej chwili tylko robi to pojedynczo za każdym razem sprawdzając warunek czy obciążenie alternatora jest mniejsze niż 50%. Czyli aby wszystkie 3 świece zostały uruchomione, po włączeniu drugiej musi być obciążenie altka mniej niż 50%. Myślę, że łatwiej to osiągnąć na alternatorze 140A niż 90A jaki miałem fabrycznie.
Obroty podniosłem do około 1100 przy silnych mrozach. Wraz ze wzrostem temp. płynu obroty płynnie maleją do 900.
Tak.Czy jest możliwość zwiększenia temperatury podgrzewacza płynu chodniczego 3 świece z 5 stopni na np. 15 stopni.
Nie, ponieważ trzeba zmodyfikować wsad w sterowniku silnika, a kabelek VAG służy do diagnostyki.Za pomocą vagu
W jakimś na pewno.Lub w jakimś serwisie?
Powrót do Leon 1 - Tuning - Warsztat
Użytkownicy przeglądający ten dział: Bing [Bot] i 2 gości