Reklama

Zapraszamy do polubienia naszego nowego fanpage na Facebook'u.

Kolejny Leon po zMAHAniu

Wykresy z hamowni naszych Leonów

Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior

Kolejny Leon po zMAHAniu

Postprzez Pabi » 11 września 2005, 12:51

Wczoraj moje autko zostalo ponownie zhamowane, tym razem juz na hamowni MAHA w Masters Tuning. Dla przypomnienia, kilka miesiecy temu na hamowni inercyjnej wyszlo 180KM i 285Nm. W zwiazku z tym ze niedlugo planuje delikatnego moda padla decyzja o sprawdzeniu Leona na obcizeniówce.
Pierwsze hamowanie i od razu niefajne zaskoczenie:

Obrazek

To co po tym hamowaniu wyszlo to prawdopodobnie kiepski AFR - trzeba to bedzie skontrolowac.
Druga sprawa to dowalone cisnienie, spójrzcie na momnt obr. 301Nm :shock: Jednym slowem program trzeba bedzie napisac nowy bezwzglednie.
Trzecia sprawa to bardzo wysoka temperatura w dolocie. Intercooler nie wyrabia. Na przyszly sezon musi byc FMIC.
I kwestia ostatnia - Marek stwierdzil ze krzwa przeplywki nie przebiega jak powinna. Zrobil co sie na ta chwile dalo i przeczyscil ja dokladnie. Po tym zabiegu wyszlo juz zadawalajace mnie chwilowo:

Obrazek

To co wyszlo na pierwszym wykresie potwierdza moje odczucia ze autko troszke ostatnio oslablo (wyniki z G-Techa).
Tak wiec w najblizszej przyszlosci kilk wydatków sie szykuje ale po tym wszystkim powinno spokojnie peknac 200PS

Ogromne podziekowania dla Marka i Krzyska za poswiecony czas i rady oraz dla MarioQ za pomoc logistyczna i wsparcie duchowe ;)
Pozdroofka
Pawel
Pabi
Sport
Sport

Auto: Leon TS 1.8T

Reklama

Re: Kolejny Leon po zMAHAniu

Postprzez Asgaard » 11 września 2005, 13:26

No ładną zadymę robiła ta przepływka, nie ma co...
Wynik ładny :)
230@430 Leon TDI (sold)
420@593 Eva :twisted:
233@450 A4 quattro :wink:
Asgaard
Sympatyk LeonClub

Auto: Leon i Eva

Postprzez Pośpiech » 11 września 2005, 17:17

Kurde - to ładnie musiałeś odczuć polepszenie jazdy po wyczyszczeniu tej przepływki (16KM więcej) - ładny wykresik. No i z obciążeniówki :)
Pzdr
Pośpiech
Pośpiech
FR
FR

Auto: nieLeonowy TDCI

Postprzez prospect » 11 września 2005, 17:54

W koncu bedziemy wiedziec ile kto naprawde ma koni :)
U nas w kraku daniel juz ma dlugo mahe i ci ktorzy chcieli sprawdzili furki.
Przedewszystkim sam wykres na obciazeniowce zupelnie inaczej wyglada,niz jakbys ten sam wozek pyknal na inercji
prospect

Postprzez Pabi » 11 września 2005, 19:47

Pośpiech napisał(a):Kurde - to ładnie musiałeś odczuć polepszenie jazdy po wyczyszczeniu tej przepływki (16KM więcej) - ładny wykresik. No i z obciążeniówki :)

Auto odczuwalnie przyjemniej jezdzi. Musze teraz szybko skolowac nowa przeplywke, bo to plukanie to raczej na krótka mete.
Z wyniku jestem zadowolony, tym bardziej ze podczas pomiarów bylo niprzecietnie duszno i goraco (ponad 31 stopni).
Co do obciazeniówki, faktycznie super sprawa - kazdemu polecam sprawdzenie autka ;)
Pozdroofka
Pawel
Pabi
Sport
Sport

Postprzez Marcin_TDI » 11 września 2005, 21:14

Pabi napisał(a):Co do obciazeniówki, faktycznie super sprawa - kazdemu polecam sprawdzenie autka

a tak tylko zapytam - ile taka przyjemnosc kosztuje ??
http://WWW.SERCE-HELI.PL - zbieramy pieniążki na operację serduszka dla mojej Córki
Marcin_TDI
Cupra R
Cupra R

Auto: pozyczone

Postprzez txh » 12 września 2005, 10:03

Pabi, to dlatego cie oczkolek wtedy na A objechal :wink: :mrgreen:
N A W R O C O N Y

LeON ALH 90KM + Diagtronik
txh LCT & AA Club Member :D
txh
Sympatyk LeonClub

Auto: LeON

Postprzez oczkolek » 12 września 2005, 10:39

Pabi, ale i teraz tak mnie tez nie dogonisz. :-D
Pozdrawiam
Oczkol

Leon, Seat Leon

MASZ PROBLEMY Z WENTYLATORAMI CHŁODNICY/KLIMY (I BIEG) -> PISZ DO MNIE NA PW
oczkolek
Administrator LC Team
Administrator LC Team

Region: mazowieckie
Auto: Seat Leon
Silnik: CJSA 1.8

Postprzez przemas » 13 września 2005, 07:30

marcinl00 napisał(a):
Pabi napisał(a):Co do obciazeniówki, faktycznie super sprawa - kazdemu polecam sprawdzenie autka

a tak tylko zapytam - ile taka przyjemnosc kosztuje ??

najlepiej zadzwoń bezposrednio ale cena moze byc wtedy wysoka :-) wiec lepiej umówić się na okreslony dzien wiekszą grupą i zrobić DYNODAY wtedy na pewno cena będzie duzo lepsza :-D Jesli ktos chce skorzystac z obciązeniówki w rejonie krakowa to przypominam,ze mamy znizkę na taką samą Hamownie w Krakowie.

Pabi masz rację z tą przepływką ja tez jakis czas temu miałem ten sam problem i po wyczyszczeniu moc skoczyła mi z 133 do 141 ps takze rózniaca na tą moc spora.Niestety jak sam powiedziałes jest to raczej zabieg chwilowy.

czy będziesz robil wydech w El-Tecu i czy mozesz powiedziec cos wiecej jakie są przewidywani co do wzrostu mocy?Czy miałes robiony jakis program wczesniej ?

pozdrawiam
DARK KNIGHTS tdi squad

powered by COMPSPORT
przemas
Sport
Sport

Auto: Leonsio II BKD+

Postprzez txh » 13 września 2005, 07:54

przemas, leonik Pabiego, stoi od wczoraj w El-Tecu, byl tam wczesniej
jakis program ale z tego co wiem to bedzie robiony jakis nowy...
N A W R O C O N Y

LeON ALH 90KM + Diagtronik
txh LCT & AA Club Member :D
txh
Sympatyk LeonClub

Auto: LeON

Postprzez Artur20vt » 13 września 2005, 14:08

Pabi mial jakis kiepawy program VTG........
Przemas zadam Ci to samo pytanie co zadalem przy Leonie Pabiego - czy po wyczyszczeniu przeplywki od razu hamowaliscie auto??
Artur20vt
Signo
Signo

Postprzez przemas » 13 września 2005, 15:19

Artur20vt napisał(a):Pabi mial jakis kiepawy program VTG........
Przemas zadam Ci to samo pytanie co zadalem przy Leonie Pabiego - czy po wyczyszczeniu przeplywki od razu hamowaliscie auto??

Tak auto było hamowane przed czyszczeniem przepływki i filtra oraz następnie po tym zabiegu.Na pierwszym wykresie ewidentnie krzywa w okolicach 3800 obrotów bardzo mocno falowała.Po tym zebiegu problem zniknął za co dziękuje ekipie CS.

pozdrawiam[/list]
DARK KNIGHTS tdi squad

powered by COMPSPORT
przemas
Sport
Sport

Postprzez Pabi » 13 września 2005, 17:40

przemas napisał(a):czy będziesz robil wydech w El-Tecu i czy mozesz powiedziec cos wiecej jakie są przewidywani co do wzrostu mocy?Czy miałes robiony jakis program wczesniej ?
pozdrawiam

Zgadza sie, autko od wczoraj stoi w El-Tecu, niestety wyskoczyl mi maly wyjazd i dzis nawet nie mialem go kiedy odebrac, jutro to nadrobie ;) Co do przyrostów to powiem szczerze ze nie mam przewidywan. Bedzie chyba wedlug najlepszego przepisu, czyli: downpipe 3", potem 2,5" na dwóch tlumikach, praktycznie bez kata. Z reszta jak juz bedzie gotowy to zapodam jakis nowy temat z fotkami.
Na razie jest ciagle ten program który robil pierwszy wlasciciel w VTG. Niesetety z tego co wyszlo ostatnio AFR jest troche niefajny i cisnienia troszke za duzo :cry:
Jak juz zrobie wydech i zaloze nowa przeplywke to bedziemy z Markiem rzezbic cos nowego ;)
Pozdroofka
Pawel
Pabi
Sport
Sport

Postprzez Artur20vt » 13 września 2005, 19:23

Przemas a jakie miales parametry adaptacji - sprawdzaliscie??
Artur20vt
Signo
Signo

Postprzez przemas » 13 września 2005, 20:43

Artur20vt napisał(a):Przemas a jakie miales parametry adaptacji - sprawdzaliscie??

Zabij mnie ale nie pamiętam.Poszukam wykresu bo gdzies go miałem to napisze dokładnie.

pozdrawiam
DARK KNIGHTS tdi squad

powered by COMPSPORT
przemas
Sport
Sport

Postprzez Kawas » 5 października 2005, 19:14

niebawem ja uderzem na MAHE..już sie boje ile mi wypluje :?
Kawas
Signo
Signo

Auto: auq+

Postprzez Andrzej » 5 października 2005, 21:26

jakieś do 5 hp i nm więcej jak u mnie by zinercjowało. Tam zresztą też inercjuje dodając hamulec elektrowirowy.
Andrzej

Postprzez Kawas » 5 października 2005, 23:15

heh wydaje mi sie, ze wypluje mniej - niedługo go zhamuje to zapodam wykres - fajny raczej nie będzie bo powyżej 5,5krpm auto słabnie (czyżby przepustnica?)
Kawas
Signo
Signo

Postprzez Barth » 5 października 2005, 23:22

Kawas, a kto w koncu stroil ci ostatecznie autto ??? CZyzby MIchał czy udales sie do prawdziwego specjalisty ??
Powered by CPN
Barth LCT & AA Club Member
Barth
Sympatyk LeonClub

Auto: OOOO

Postprzez Kawas » 6 października 2005, 13:44

mam program VTG, robiony pod k03s, po zmianie turbo nic nie robiłem, aż dziwne, że to jeździ..
Kawas
Signo
Signo

Postprzez Fawor » 6 października 2005, 19:48

A masz w zamiarze pisac nowy w J, czy dalej bedziesz smigał na poprzednim? Nowy sofcik pewnie by wygenerował kilka świeżych koników 8)
Fawor
Sport
Sport

Auto: EjK9 i CupeR
Silnik: BAM 1.8

Postprzez Kawas » 6 października 2005, 19:56

jeśli będzie potrzeba to zdecyduje sie na poprawki softu, będę to jednak robił w VTG
Kawas
Signo
Signo

Postprzez Andrzej » 6 października 2005, 20:32

VTG przynajmiej robi zawsze tak samo a narazie najmocniejsze 1.8T jak narazie wychodzą i tak spod skrzydeł unitronic. Udowodniły swoją trwałość i moc czasami. Jakieś dwa lata temu takie czasy kręciły niby 600hp potwory. Co się teraz z tymi koniami porobiło :roll: Te stare jakoś zmalały :wink:
Andrzej

Postprzez Kawas » 7 października 2005, 13:13

heh fakt faktem, ale mi raczej biega o koszty upgrade'u soft'a.
zależy mi też na poprawie przebiegu momentu
Kawas
Signo
Signo

Postprzez mario q. » 8 października 2005, 11:17

Andrzej napisał(a):VTG przynajmiej robi zawsze tak samo a narazie najmocniejsze 1.8T jak narazie wychodzą i tak spod skrzydeł unitronic. Udowodniły swoją trwałość i moc czasami. Jakieś dwa lata temu takie czasy kręciły niby 600hp potwory. Co się teraz z tymi koniami porobiło :roll: Te stare jakoś zmalały :wink:

Buehehehehehe.... Pomidorek żartowniś! :hahaha:
mario q.
Signo
Signo

Auto: łoś

Postprzez Andrzej » 8 października 2005, 11:41

mario q. napisał(a):
Andrzej napisał(a):VTG przynajmiej robi zawsze tak samo a narazie najmocniejsze 1.8T jak narazie wychodzą i tak spod skrzydeł unitronic. Udowodniły swoją trwałość i moc czasami. Jakieś dwa lata temu takie czasy kręciły niby 600hp potwory. Co się teraz z tymi koniami porobiło :roll: Te stare jakoś zmalały :wink:

Buehehehehehe.... Pomidorek żartowniś! :hahaha:

Chyba troszkę za młody jesteś abyś pozwalał sobie na takie żarty chyba że, twoj ojciec to burak. :!: wieśniaku. :!: Moj syn ma więcej rozumu w podeszfach jak ty w głowie co udowadniasz na okrągło.
Pozdrawiam i rzyczę dalej tak owocnego wymyślania epitetów. Jak się nie ma wiedzy to trzeba się czymś ratować zwłaszcza telefonami do TJ bo ten siedząc u mnie może coś wiedzieć. :twisted: sie lecz............ty fabryczny afr :twisted:
Andrzej

Postprzez mario q. » 8 października 2005, 12:46

"Życzę" panie mundraliński piszę sie przez "Ż"! :-D

Oczywiście jak zwykle piszesz coś od rzeczy ale to nie pierwszy raz... Zdarzylismy przywyknąć... Spoko! :-D

Tak też nie wiem co ma TJ wspólnego z tym tematem! Nie jedz już tych pomidorków halucynków!!!
Nigdy do niego nie dzwoniłem o jakies rady więc ????? Jak widać problemy z czaszką!
Jesli już to sam TJ napisał pw z ofertą wszelkiej pomocy w temacie mojego auta....
I znów wyszedłeś na kłamcę! I to po raz setny z koleii! :PPP

Rada: Na nogi i tak się nie wyleczysz ale kompleksy to choroba która da się wyleczyć! Tak więc trzymam kciuki Ziom! :spoko:
mario q.
Signo
Signo

Auto: łoś

Postprzez Artur20vt » 8 października 2005, 13:22

mario lubie Cie chlopaku, ale czasami glupio mi jest czytac Twoje debatowanie w temacie 1.8t.....
Jak juz sam sie przekonales AFR w 1.8t nawet w serii nie wynosi 11,5 o czy mialem Ci napisac gdy walczyles z tematem AFR w 1.8t na roznych forach............ ale w koncu sam sie przekonales na swoim aucie. Sek w tym ze malo ktora seria 1.8t schodzi z AFR ponizej 13. Jedynie gora moze on jeszcze troszke spasc - o powodach i efektach tego zachowania pozwolicie ze nie bede pisal.......

Gdybyscie z EXem razem na siebie nie najezdzali zapewne pomoglby Ci on rozwiazac Twoje problemy z autkiem. Lubie Marka, ale niestety Jego wiedza w temacie ME7.5 jest znikoma - z reszta tyczy sie to wiekszosci naszych a nawet zagranicznych tunerow.
Zapewne z tego wzgledu i w obliczu problemow z Twoim autkiem Marek dzwonil do TJa. Bylem nawet przy tej rozmowie. Mogles oczywiscie o tym niewiedziec, ale to juz wlasciwie nie ma znaczenia.

Tak sie sklada ze ME7.5 najlepiej rozpracowane w Polsce ma EX....
Dla VTG sporo programow robi Tora a gdy sam ma problem z 1.8t - dzwoni do Poniedzialka.

Nie pisze tego dlatego ze chcialbym komus tam dopiekac - chcialbym po prostu uspokoic i sprowadzic troszke na ziemie osoby, ktore do konca nie rozeznaja sie w temacie 1.8t a trzepia na forach masa dziwnych zaslyszanych teori, a jako ze AP ma nerwowy charakter - to rodza sie kolejne klotnie.

Mozna powiedziec ze nie jestem obiektywny bo mam program pisany przez EXa, ale zanim wybralem sobie tunera - przeswietlalem temat wyboru powaznie, bo to w koncu ja musialem wylozyc pieniadze na inwestycje w auto.

Wielu wlascicieli jako ksiege tuningu 1.8t traktuje amerykanskiego vortexa. Wpiszcie "unitronic" i poczytajcie opinie ludzi.
Jako ciekawostke podam, ze nawet ATP chcialo podpisac umowe z EXem na programy....

pozdro
Artur20vt
Signo
Signo

Postprzez Andrzej » 8 października 2005, 13:45

mario q. napisał(a):"Życzę" panie mundraliński piszę sie przez "Ż"! :-D

Oczywiście jak zwykle piszesz coś od rzeczy ale to nie pierwszy raz... Zdarzylismy przywyknąć... Spoko! :-D

Tak też nie wiem co ma TJ wspólnego z tym tematem! Nie jedz już tych pomidorków halucynków!!!
Nigdy do niego nie dzwoniłem o jakies rady więc ????? Jak widać problemy z czaszką!
Jesli już to sam TJ napisał pw z ofertą wszelkiej pomocy w temacie mojego auta....

Rada: Na nogi i tak się nie wyleczysz ale kompleksy to choroba która da się wyleczyć! Tak więc trzymam kciuki Ziom! :spoko:
Jesteś g.... i to wszystko. Jak widzisz co do kłamcy ................. ..............
Powiem jedno dla mnie jesteś szczeniak i młody szczyl. Trochę za wiele lat brakuje ci do mnie więc nie podskakuj bo zachowujesz się jak rasowy gnojek i jako taki będziesz treaktowany szczeniaku.
Zakończyłem z dziciątkiem rozmowę. Pa dziecko. Kompleksy?????? Ja ich nie mam bo nie ma powodu a ty????? z tego co widzę tak. Jest taki syndrom powodujący obrarzanie innych aby sobie dodać animuszu tylko dlaczego robisz to na odległość???? może przyjechać do Marka jak zbyt daleko masz jak będziesz się wypacał nad tą swoją strychniną prosiaczku. :twisted:
Andrzej

Postprzez AdamTower » 8 października 2005, 14:43

I znów to samo :evil: :?
AdamTower
Sympatyk LeonClub

Auto: AUDI A5 2.0TFSI+
Silnik: benzyna 2.0 turbo

Postprzez darksmile » 8 października 2005, 14:57

Andrzej napisał(a):
mario q. napisał(a):"Życzę" panie mundraliński piszę sie przez "Ż"! :-D

Jesteś g.... i to wszystko. Jak widzisz co do kłamcy ................. ..............
Powiem jedno dla mnie jesteś szczeniak i młody szczyl. Trochę za wiele lat brakuje ci do mnie więc nie podskakuj bo zachowujesz się jak rasowy gnojek i jako taki będziesz treaktowany szczeniaku.
Zakończyłem z dziciątkiem rozmowę. Pa dziecko. Kompleksy?????? Ja ich nie mam bo nie ma powodu a ty????? z tego co widzę tak. Jest taki syndrom powodujący obrarzanie innych aby sobie dodać animuszu tylko dlaczego robisz to na odległość???? może przyjechać do Marka jak zbyt daleko masz jak będziesz się wypacał nad tą swoją strychniną prosiaczku. :twisted:

Artic juz zdązyłem się przyzwyczaić, że EX jest najlepszym specjalistą od wszystkiego. Od diesli, 1.8t itp. Udowodnił to wielokrotnie np. tworząc fabię i parę innych aut. Co prawda z wielu przyczyn nie pokazały one pełnego potencjału bo a to kurek, a to zbyt krótki dystans albo coś innego.

Co do postu powyżej to mam dla kol. Andrzeja dobrą radę. Licz się ze słowami, bo życie to nie forum Seat-Napinator, na którym nawet jak zrobisz kupę to będą chwalili, że jest zajebista i mega samczna bo penie poprosza o spróbowanie. Życie to też nie warsztat. W gadce jesteś dobry...szkoda, że w czynach nie bardzo. Pół roku temu obiecałeś, że odwiedzisz mnie z kolegami. Kiedy wpadniesz?
darksmile
Stella +
Stella +

Auto: a3

Postprzez MiKruS » 8 października 2005, 15:03

Andrzej napisał(a):jakieś do 5 hp i nm więcej jak u mnie by zinercjowało.

Nie przestajesz mnie zadziwiac, Expert.

Jak rozumiem, po tak precyzyjnym oszacowaniu mocy i momentu, Twoj piękny umysl wymyslil jakis wzor na przeliczanie wartosci generowanych przez hamownie obciazeniowa na generowane przez hamownie inercyjna.

Czy moglbym w takim razie zobaczyc wykres Pabiego po przeliczeniu?

Prosze wybaczyc oczywisty sarkazm, skrywam pod nim swoj brak wiedzy oraz ewidentne gowniarstwo.
MiKruS
Stella
Stella

Auto: Octavia

Postprzez Colgate » 8 października 2005, 15:07

darksmile napisał(a):Licz się ze słowami, bo życie to nie forum Seat-Napinator, na którym nawet jak zrobisz kupę to będą chwalili, że jest zajebista i mega samczna bo penie poprosza o spróbowanie.

Widze, że chyba już próbowałeś i wiesz jak smakuje ta kupka - może coś więcej o niej napiszesz, bo nikt o takowej nigdy u nas nie słyszał...

I bądź tak łaskaw nie podcierać się cudzymi forami, bo to mało eleganckie...
Colgate
Sport
Sport

Auto: Passat B7

Postprzez darksmile » 8 października 2005, 15:48

Colgate...jesteś malutki i ślepy. Wróć do siebie i napisz kolejne kilka ciepłych słów o najlepszym z tunerów. Może zresztą zmieńcie nazwę z sh...znaczy Seat Napinator na Monday Friends Group czy jakoś tak
darksmile
Stella +
Stella +

Auto: a3

Postprzez Tonny S » 9 października 2005, 02:55

darksmile, jesli chodzi o Ex to nie jestes obiektywny takze swoje opinie zachowaj dla siebie albo PW - inaczej smietnik.

Artur20vt, jesli chodzi o ME7.5 masz w zupelnosci racje.

Andrzej, szanuje ale bez wyzwisk na forum !!.

mario q., to, ze mam CompSport w podpisie nie upowaznia do obrazania innych foromowiczow nawet jesli maja odmienne zdanie !! i reprezentuja konkurencyjne firmy polecam obiektywizm.

BTW tak od siebie - wiecej obiektywizmu.
Nie ma litosci dla http://dziecineo.prv.pl/
Tonny S
Sympatyk LeonClub

Auto: Harley-Davidson

Postprzez Tonny S » 9 października 2005, 03:18

Colgate...jesteś malutki i ślepy.

A ty jestes wielki - malo ??

darksmile, chyba pomyliles fora, nie ten adres .........
Nie ma litosci dla http://dziecineo.prv.pl/
Tonny S
Sympatyk LeonClub

Auto: Harley-Davidson

Postprzez prospect » 9 października 2005, 07:42

Niestety ta wojna nigdy sie nie skonczy.Proponuje spotkac sie live i wtedy wszystko bedzie jasne.W 100% przyznaje racej darksmilowi ale panowie wiecj loozu i kultury na naszym forum!!Oczywiscie jezeli chodzi o kwestie pana AP.Co do klubu i forum Seat-Napinator bardzo prosze o nie obrazanie ich bo to sa tezludzie i maja swoje zdanie.Pzdr
prospect

Postprzez dave » 9 października 2005, 07:54

Andrzej, powiem ci tylko jedno bo nie chce mi sie prowadzic z toba jakis jalowych dyskusji bo szkoda mi na to czasu i to nawet jak jest niedziela i sie nudze :!:
nie obrazaj klubowiczy bo nikt ci na to nie pozwola, w tym rowniez ja :!:

rob sobie te swoje auta.. zrob sobie nawet z 1,8t 1500 koni i kij ci w dupe za to bo dla mnie zawsze bedziesz nikim. chocbys zrobil najmocniejsze 1,8t czy 1,4t czy diesla na swiecie to ja i setki innych ludzi nigdy do ciebie nie przyjedzie na jakiekolwiek mody bo po prostu nie :!: :!: wolalbym juz v-tech niz ciebie :!:

zycze ci wiec zajebistych osiagniec super swietnych walkow :!:

p.s. dlaczego temu przyjacielowi nie da nikt bana :?:
dave
Sympatyk LeonClub

Auto: V6T+++
Silnik: CJXA 2.0

Postprzez oczkolek » 9 października 2005, 09:09

Poproszę o zamknięcie tego wątku.
Pozdrawiam
Oczkol

Leon, Seat Leon