Reklama

Zapraszamy do polubienia naszego nowego fanpage na Facebook'u.

[ALL] Zaryglowanie drzwi

Dane techniczne, osiągi, eksploatacja, ...

Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior

Re: [ALL] Zaryglowanie drzwi

Postprzez dreadlook » 1 lutego 2013, 22:23

Jak otwierasz kluczykiem to jest tak samo? Czy jeżeli wejdziesz do środka auta i zamkniesz się i otworzysz przyciskiem to jest ok? (czy wszystkie drzwi się otworzą) - jednak wciśnij "otwórz" i spróbuj drzwi otwierać z zewnątrz auta, nie od środka.
dreadlook
TopSport
TopSport

Auto: Seat Leon
Silnik: ARL 1.9

Reklama

Postprzez Big_w » 2 lutego 2013, 13:17

Więc tak. Kluczykiem też otwiera mi tylko drzwi kierowcy. ALE!!! Coś mi do głowy przyszło spr i jest tak: Klikam raz - drzwi kierowcy: klikam 2x. otwierają się wszystkie drzwi. Tak samo jest jeśli otwieram kluczykiem. Raz w lewo drzwi kierowcy, 2x w lewo wszystkie drzwi. To jest normalne czy jakoś programowalne? Bardzo mocno mi się wydaję że jak oglądałem auto, 1 kliknięcie starczyło żeby otworzyć wszystkie drzwi.
Big_w
Stella
Stella

Auto: Leon 1M 1.6

Postprzez neostar » 2 lutego 2013, 15:05

Jest programowalne w module komfortu. Poszukaj trochę o kodowaniu.
a Twój kot jak reaguje po zobaczeniu blasku Twojego auta?
neostar
Sport
Sport

Auto: Toledo II

Postprzez untaztood » 2 lutego 2013, 15:26

Jeśli jednak takie coś pojawiło się samo, bez programowania, to spróbuj odłączyć aku na parę sekund.
Ale bardziej obstawiam zaprogramowanie tej funkcji via VAG-COM.
Potocznie nazywa się "funkcja kawalerska" :)
untaztood
FR
FR

Auto: Superb
Silnik: CGGB 1.4

Centralny zamek

Postprzez Adam leon2002r » 4 lutego 2013, 11:54

Witam
Posiadam Leona 1 2002r 1.9 TDI 110km. Mam problem z otwarciem tylnich lewych drzwi. Mysle ze spowodowanym tym ze w trakcie otwierania drzwi od kierowcy kluczykiem, osoba przy tylnich drzwiach złapala za klamke przed otwarciem i drzwi sie nie otworzyly. Po ponownym otwieraniu otworzyły sie,lecz po probie zamkniecia sie nie zamknely i tak po kolejnych probach. na zmiane sie nie otwieraly albo nie zamykaly aż wkoncu sie całkiem zamknely i nie chca otworzyc. reszta drzwi otwiera sie bez problemu. Proszę o pomoc,jak naprawic tą usterke
Adam leon2002r
Stella
Stella

Auto: Leon

Postprzez untaztood » 4 lutego 2013, 21:15

Adam leon2002r napisał(a):Witam
Posiadam Leona 1 2002r 1.9 TDI 110km. Mam problem z otwarciem tylnich lewych drzwi. Mysle ze spowodowanym tym ze w trakcie otwierania drzwi od kierowcy kluczykiem, osoba przy tylnich drzwiach złapala za klamke przed otwarciem i drzwi sie nie otworzyly. Po ponownym otwieraniu otworzyły sie,lecz po probie zamkniecia sie nie zamknely i tak po kolejnych probach. na zmiane sie nie otwieraly albo nie zamykaly aż wkoncu sie całkiem zamknely i nie chca otworzyc. reszta drzwi otwiera sie bez problemu. Proszę o pomoc,jak naprawic tą usterke

Czy jak ciągniesz klamkę od środka to stawia opór? Czy podnosi "cycek" do góry?
untaztood
FR
FR

Postprzez Adam leon2002r » 5 lutego 2013, 09:56

jak ciagne za klamke od srodka to sie podnosi cycek,ale jak puszcze to znowu sie chowa. probowalem cycek podniesc reka przytrzymac ,ale trzyma cos i sam sie chowa
Adam leon2002r
Stella
Stella

Postprzez untaztood » 5 lutego 2013, 12:52

No to masz uszkodzony mechanizm zamka, a dokladniej ten element w części elektrycznej zamka co blokuje odryglowywanie. Nie stało się to dlatego, że ktoś ciągnął klamkę przy otwieraniu - to jest przewidziane i nie psuje zamka.

Niestety bez prucia tapicerki nie da rady.
Najpierw jednak sprawdź czy zamek w ogóle wydaje jakiś dźwięk? Czy VAG nie wskazuje problemów z zamkiem?
Moze gdzieś tylko kabel się przetarł...
untaztood
FR
FR

Postprzez Adam leon2002r » 5 lutego 2013, 21:22

Własnie nie wydaje żadnego dzwieku, a co to jest VAG?. nie wiem nie znam sie na tym musze jakiegos fachowca znalesc co mi to zrobi...
Adam leon2002r
Stella
Stella

Postprzez dreadlook » 5 lutego 2013, 21:29

Jak zamykasz i otwierasz drzwi to nic nie słychać w tych drzwiach (że coś chodzi)?
dreadlook
TopSport
TopSport

Auto: Seat Leon

Postprzez Tracer2 » 5 lutego 2013, 23:03

Można otworzyć drzwi bez prucia tapicerki, tylko tylnie trzeba otworzyć. Juz to opisywałem.
Leon II 1,6 CAYC 147 KM by Vtec, prowadzi WAZE i AM XL 6.25 , VW Caddy SDI 1,9 KAT
Tracer2
FR
FR

Region: mazowieckie
Auto: Leon II TDI
Silnik: CDLD 2.0

Postprzez untaztood » 6 lutego 2013, 10:06

Tracer2 napisał(a):Można otworzyć drzwi bez prucia tapicerki, tylko tylnie trzeba otworzyć. Juz to opisywałem.

O ile wiem, to Leon z jeden strony ma tylko dwoje drzwi.
Tak więc jak chcesz otworzyć drzwi, które się nie otwierają?
Chyba, że masz na myśli tylną klapę ;) Albo tylne po drugiej stronie ;)

dreadlook napisał(a):Jak zamykasz i otwierasz drzwi to nic nie słychać w tych drzwiach (że coś chodzi)?

a chwilę wcześniej...

Adam leon2002r napisał(a):Własnie nie wydaje żadnego dzwieku, (...)

a chwilę później...

Tracer2 napisał(a):Można otworzyć drzwi bez prucia tapicerki, tylko tylnie trzeba otworzyć. Juz to opisywałem.

Mam wrażenie, że każdy pisze post nie czytając nawet problemu.
untaztood
FR
FR

Postprzez Adam leon2002r » 6 lutego 2013, 12:17

Nic nie słychać w tych drzwiach jak otwieram czy zamykam. eh chyba mi nie pomozecie z tym problemem, chyba ze mial ktos podobny problem taki jak ja ;/
Adam leon2002r
Stella
Stella

Postprzez Tracer2 » 6 lutego 2013, 14:42

untaztood, Można otworzyc zryglowane drzwi przednie tylko trzeba otworzyć z nimi sąsiadujace drzwi tylnie.
Nie żadne po drugiej stronie , tylko te za nimi.
Wtedy sie robi dostęp do sruby która odkreca się Torxem i mozna wyjąc zaslepke wkładki zamka bądz wkładkę.
Ja miałem zablokowany zamek i po takie akcji drzwi otworzyłem bez prócia tapicerki.
Torxa jedynie trzeba odpowiednio wygiąc w takie "U" zeby podszedł pod tą srubę.
Nie zaszkodzi spróbować, zamiast rabać tapicerke.
Leon II 1,6 CAYC 147 KM by Vtec, prowadzi WAZE i AM XL 6.25 , VW Caddy SDI 1,9 KAT
Tracer2
FR
FR

Postprzez untaztood » 6 lutego 2013, 15:23

Tracer2 napisał(a):untaztood, Można otworzyc zryglowane drzwi przednie tylko trzeba otworzyć z nimi sąsiadujace drzwi tylnie.
Wtedy sie robi dostęp do sruby która odkreca się Torxem i mozna wyjąc zaslepke wkładki zamka bądz wkładkę.
Ja miałem zablokowany zamek i po takie akcji drzwi otworzyłem bez prócia tapicerki.

Dobra, widzę że mój język jest zbyt skomplikowany.
Jak ma otworzyć tylne drzwi jak się zepsuły?!
Mam nadzieję, że zrozumiałeś i nie będę musiał tego rysować :)

Adam leon2002r napisał(a):Nic nie słychać w tych drzwiach jak otwieram czy zamykam. eh chyba mi nie pomozecie z tym problemem, chyba ze mial ktos podobny problem taki jak ja ;/

Najważniejsze to sprawdzić VAGiem czy nie ma przypadkiem braku komunikacji z zamkiem. Może po prostu na łączeniu przetarł się kabel.
Czy masz elektryczne szyby z tyłu?
Działają?
untaztood
FR
FR

Postprzez Adam leon2002r » 6 lutego 2013, 17:11

mam z tylu zwykle na korbke, nie dzialaja mi tylko jedne drzwi z tylu lewe a reszta sie otwiera bez zarzutu. nie zrozumialem to co mi napisales .
Tracer2 napisał(a):
untaztood, Można otworzyc zryglowane drzwi przednie tylko trzeba otworzyć z nimi sąsiadujace drzwi tylnie.

-- 6 lutego 2013, 17:11 --

jak mozesz to narysuj mi to , to wiecej zrozumiem. Pozdrawiam
Adam leon2002r
Stella
Stella

Postprzez untaztood » 6 lutego 2013, 19:48

Adam leon2002r napisał(a):mam z tylu zwykle na korbke, nie dzialaja mi tylko jedne drzwi z tylu lewe a reszta sie otwiera bez zarzutu. nie zrozumialem to co mi napisales .
Tracer2 napisał(a):

-- 6 lutego 2013, 17:11 --

jak mozesz to narysuj mi to , to wiecej zrozumiem. Pozdrawiam

Tracer2'a nie masz co słuchać, bo chyba sobie po prostu jaja robił.

- Musisz wyjąć tylną kanapę z oparciem.
- Zdjąć osłonkę klamki i odkręcić dwie śruby.
- Otworzyć na maksimum szybę.
- Zdjąć "kołowrotek" od otwierania okna.
- Wyszarpać tapicerkę.
- Odłączyć klamkę, lampkę i ew. głośnik
- Teraz spróbuj otworzyć ciągnąć za linkę.

Jak nie pomoże to daj znać. Sczytałeś już błędy VAGiem? Co pokazało?
untaztood
FR
FR

Postprzez Tracer2 » 6 lutego 2013, 21:07

Temat jest o zaryglowanych drzwiach. Najczęśćiej piszą tu o przednich. Umknęło mi ze to tylnie. No body perfect .
Tracer2
FR
FR

Postprzez _carlos- » 25 lutego 2013, 23:38

A wymieniał ktoś z Was microswitche?
_carlos-
TopSport
TopSport

Region: śląskie
Auto: LEON 2 FR + ALTEA XL
Silnik: BMN 2.0

Postprzez enka » 26 kwietnia 2013, 13:35

Gonzus_1989 napisał(a): enka napisał(a):ja odkąd mam leona zauważałem taką samą przypadłość tj nie włączająca się kopertówkach w drzwiach i lampka podsufitki po stronie pasażera z przodu; z domykaniem/otwieraniem szyb czy to przyciskiem w drzwiach czy zdalnie pilotem w tych drzwiach nie było i nie ma problemów, ale żeby było śmieszniej problem zniknął odkąd przyszła zima i/lub temperatury poniżej zera. jest na to jakieś wytłumaczenie?

Identycznie dziś u mnie "nagle drzwi i podsufitka żyje!"... minął mrozy pewnie umrze;)
\
wracając do tematu, a raczej temat wrócił do mnie.. któreś z kolei dni dość ładnej i ciepłej pogody i co widze? kopertówka, podsufitka i podświetlenie drzwi się nie zapalają z przodu po stronie pasażera.. chyba nie będzie wyjścia i trzeba to rozebrać choć miałem nadzieję na uniknięcie tego.
Obrazek było Signo+ ASV/Top Sport ARL/2x A4 B6 AVANT TDI/jest FR ARL+++ Obrazek i Passat CC 2.0 TDI
enka
Sport
Sport

Auto: eFeRowe

Postprzez _carlos- » 27 kwietnia 2013, 07:55

Popraw luty na płytce w kasecie i powinno być OK.
_carlos-
TopSport
TopSport

Postprzez PaVLo » 13 czerwca 2013, 17:14

Witam. Dzisiaj i mnie dopadł pech zablokowanych drzwi pasażera z przodu. Przy próbie otwierania z panelu lub kluczyka widać jak rygiel lekko próbuje się podnieść, ruszając klamką w środku, rygielek sie podnosi i opada gdy puszczam klamkę. Przy zamykaniu drzwi słychać podwójny klik w zablokowanych drzwiach. Jesli nie odblokuje ich to czeka mnie chyba rwanie tapicerki, więc jak ktoś ma sprawdzony sposób aby jej nie połamać to proszę o napisanie na PW. :? (tapicerkę już kiedyś rozbierałem, więc wiem gdzie się trzyma i gdzie jest przykręcona)

Alarm po zamknięciu uzbraja się, widać mrugającą diodę, lampka w zablokowanych drzwiach nie świeci.
PaVLo
TopSport
TopSport

Auto: Seat SPORT

Postprzez untaztood » 13 czerwca 2013, 18:11

PaVLo napisał(a):Witam. Dzisiaj i mnie dopadł pech zablokowanych drzwi pasażera z przodu. Przy próbie otwierania z panelu lub kluczyka widać jak rygiel lekko próbuje się podnieść, ruszając klamką w środku, rygielek sie podnosi i opada gdy puszczam klamkę. Przy zamykaniu drzwi słychać podwójny klik w zablokowanych drzwiach. Jesli nie odblokuje ich to czeka mnie chyba rwanie tapicerki, więc jak ktoś ma sprawdzony sposób aby jej nie połamać to proszę o napisanie na PW. :? (tapicerkę już kiedyś rozbierałem, więc wiem gdzie się trzyma i gdzie jest przykręcona)

Alarm po zamknięciu uzbraja się, widać mrugającą diodę, lampka w zablokowanych drzwiach nie świeci.

Masz to szczęście ze masz dostęp przez tylne drzwi, po ich otwarciu. Było o tym na forum, jak będę via komp to sam poszukam.
untaztood
FR
FR

Postprzez eko_zgonuś » 20 sierpnia 2013, 11:14

podepnę się, wymieniałem zamek w lewych przednich poszło w miarę ok. Przy okazji wykleiłem drzwi matami wygłuszającymi :cfaniak: i żeby nie pływały dywany dałem folię między prowadnicę i to samo chciałem zrobić z prawymi, bo szumy ulicy już mnie doprowadziły do irytacji. I tu pojawia się problem, za cholerę nie mogę wyjąć wkładki zamka. Kręcę śrubą do końca cały czas szarpiąc za wkładkę, a ta ani drgnie, nawet milimetr się nie poluzowała. Da się rozbebeszyć drzwi jakoś inaczej? Albo co ją trzymać może?
eko_zgonuś
Sport
Sport

Auto: 1M

Postprzez franek581 » 24 września 2014, 16:30

Witam. Mam niemalże identyczny problem jak kolega wcześniej, lecz nie wiem jak mam się z nim uporać.
Od początku.. Samochód kupiłem w styczniu, czyli jak były mrozy. Zaraz po zakupie zorientowałem się, że drzwi za kierowcą nie zawsze chcą się otworzyć. Aby je otworzyć musiałem nieco dłużej poklikać przyciskiem na pilocie, bądź pobawić się panelem otwierania drzwi w drzwiach kierowcy.
Zima minęła, problem zniknął aż do końca wakacji. Drzwi znów zaczęły szwankować, przestały się zamykać, otwierać, trzeba było znów się nawciskać. Teraz tych drzwi po prostu się nie da otworzyć. Wciskałem przycisk na pilocie z milion razy i nic. Nic nie słychać, żeby w tych drzwiach coś się działo, głucho...
Powiem też, że nie mam grzybków w drzwiach i mam 4 szyby w prądzie. Pomożecie?
franek581
Stella +
Stella +

Silnik: ASV 1.9

Re: Odp: [ALL] Zaryglowanie drzwi

Postprzez lysaglaca » 24 września 2014, 19:33

eko_zgonuś napisał(a):podepnę się, wymieniałem zamek w lewych przednich poszło w miarę ok. Przy okazji wykleiłem drzwi matami wygłuszającymi :cfaniak: i żeby nie pływały dywany dałem folię między prowadnicę i to samo chciałem zrobić z prawymi, bo szumy ulicy już mnie doprowadziły do irytacji. I tu pojawia się problem, za cholerę nie mogę wyjąć wkładki zamka. Kręcę śrubą do końca cały czas szarpiąc za wkładkę, a ta ani drgnie, nawet milimetr się nie poluzowała. Da się rozbebeszyć drzwi jakoś inaczej? Albo co ją trzymać może?

Kolego da się wkładkę musisz wyciągnąć po to by przy składaniu zaczepic linke na klamkę zewnętrzną inaczej tego nie zrobisz no chyba ze nie będziesz potrzebował otwierać z zewnątrz, ta wkładka zapiekas się poprzez używanie chemi do mycia auta powoduje ona minimalne utlenianie się metalu nie osłoniętego lakierem, musisz wziąć cieniutki srubokret i jakąś cienki kawałek gumy na podkładkę pod śrub okręt, wepchnij go delikatnie miedzy drzwi a wkładkę czyli jak byś chcial podwarzyc przyloz ta gumę do drzwi pod srubokret i podwazaj delikatnie aż się zacznie ruszać i wyciagniesz, gdy wyciagniesz juz to oczyścić porządnie te wkładkę i otwór. W razie problemów i pytań to pisz pw pomógł :)

Nabazgrane z pilota do lodówki
lysaglaca
Sport
Sport

Auto: LEON

Postprzez lysaglaca » 24 września 2014, 19:36

franek581 napisał(a):Witam. Mam niemalże identyczny problem jak kolega wcześniej, lecz nie wiem jak mam się z nim uporać.
Od początku.. Samochód kupiłem w styczniu, czyli jak były mrozy. Zaraz po zakupie zorientowałem się, że drzwi za kierowcą nie zawsze chcą się otworzyć. Aby je otworzyć musiałem nieco dłużej poklikać przyciskiem na pilocie, bądź pobawić się panelem otwierania drzwi w drzwiach kierowcy.
Zima minęła, problem zniknął aż do końca wakacji. Drzwi znów zaczęły szwankować, przestały się zamykać, otwierać, trzeba było znów się nawciskać. Teraz tych drzwi po prostu się nie da otworzyć. Wciskałem przycisk na pilocie z milion razy i nic. Nic nie słychać, żeby w tych drzwiach coś się działo, głucho...
Powiem też, że nie mam grzybków w drzwiach i mam 4 szyby w prądzie. Pomożecie?

Najprościej to rozebrać drzwi i zamek przelutowac piny i po składać wszystko do kupy. Gwarantuje ze problem zniknie. Ostatni weekend spędziłem przy tym gdyż miałem identyczny problem. Dziś cieszę się działającym zamkiem i nie mam juz stresu ze drzwi mam niezamkniete przez noc. Pytania to pisz PW

lysaglaca
Sport
Sport

Postprzez franek581 » 24 września 2014, 21:18

No dobra, ale jak mam się dostać do zamka, skoro muszę odkręcić boczek, a to jest możliwe tylko przy otwartych drzwiach, bo na dole boczku mam dwie śruby, do których nie mam dojścia?
franek581
Stella +
Stella +

Postprzez Leon_TS_ARL » 24 września 2014, 21:34

Pisałeś że problem z drzwiami za kierowcą. Z tyłu nie masz śrub na dole. Masz tylko pod klamką. Reszta na spinki.
Obrazek
Leon_TS_ARL
Administrator LC Team
Administrator LC Team

Auto: Leon TS

Postprzez lysaglaca » 25 września 2014, 02:28

franek581 napisał(a):No dobra, ale jak mam się dostać do zamka, skoro muszę odkręcić boczek, a to jest możliwe tylko przy otwartych drzwiach, bo na dole boczku mam dwie śruby, do których nie mam dojścia?

Poprobuj centralnym poklikac ew lekko postukaj ręką w okolicy zamka od zewnątrz powodem na 99% będą zimne luty, przy zamykaniu drzwi pękają miejsca na płytce drukowanej w zamku gdzie jest lutowane wtyk do kostki. Probuj aż do skutku

lysaglaca
Sport
Sport

Postprzez franek581 » 28 września 2014, 11:58

Wielkie dzięki lysaglaca, i Leon_TS_ARL! :-D

-- 28 września 2014, 11:58 --

Panowie, jeszcze jedna sprawa.. Jak zdjąć ten pieprzony boczek? :-|
franek581
Stella +
Stella +

Postprzez przebor » 28 września 2014, 12:03

Jak ja miałem zablokowane drzwi z tyłu to żeby sobie ułatwić wyjąłem siedzisko kanapy i plastikową osłonę progu. Wtedy łatwiej jest złapać za boczek i szarpnąć. Oczywiście musisz jeszcze zdjąć rączkę drzwi żeby odkręcić dwie schowane pod nią śruby.
Wysłane z ATARI 65XE
Obrazek
przebor
Sport
Sport

Auto: Leon 1m

Postprzez lysaglaca » 28 września 2014, 13:54

franek581 napisał(a):Wielkie dzięki lysaglaca, i Leon_TS_ARL! :-D

-- 28 września 2014, 11:58 --

Panowie, jeszcze jedna sprawa.. Jak zdjąć ten pieprzony boczek? :-|

Boczek trzyma się na spinkach plastikowych i dwóch śrubach pod maskownicą na uchwycie. Musisz delikatnie rozpołowić rączkę drzwi odkręcić dwie śruby i delikatnie ale stanowczo szarpnąć za któryś z boków tapicerki aż spinka puści i potem lecisz dookoła tapicerki odpinając spinki, potem delikatnie do góry dźwigasz i ściągasz. Musisz jeszcze kostki porozpinać z lampki, głośnika wysoko tonowego, przycisku otwierania szyby, i linkę z klamki.
lysaglaca
Sport
Sport

Postprzez franek581 » 28 września 2014, 16:00

Jak to za któryś z boków tapicerki..?
Drzwi mam zamknięte, więc powinienem próbować to oderwać od góry (?)
franek581
Stella +
Stella +

Postprzez lysaglaca » 28 września 2014, 16:53

od góry nie dasz rady wiec na zamknietych drzwiach to spróbuj ciagnac za raczke dobrze bys usunal kanape i oparcie jak kolega wyzej pisal
lysaglaca
Sport
Sport

Postprzez franek581 » 28 września 2014, 17:04

Jak uje*ię rączkę, wyślę Ci swój numer konta, gdzie wypłacisz mi za szkody :mrgreen: :mrgreen:
franek581
Stella +
Stella +

Postprzez lysaglaca » 28 września 2014, 17:15

franek581 napisał(a):Jak uje*ię rączkę, wyślę Ci swój numer konta, gdzie wypłacisz mi za szkody :mrgreen: :mrgreen:

Pamiętaj ze wszystko co robisz, robisz na własne ryzyko :D:D autor porad nie ponosi odpowiedzialności za szkody które użytkownik dokona poprzez nie umiejętną naprawę :D:D
lysaglaca
Sport
Sport

Postprzez 23061988PAWEL » 4 października 2014, 17:58

czy ktos moze dzialal z tym drutem co idzie od rygielka w drzwach do zamka w takie plastikowe ruchome oczko co otwiera/zamyka zamek. Problem polega na tym ze ten drut sie slabo trzyma bo plastik jest wyrobiony/gietki i podczas zakladania blachy spada. Ma ktos jakis patent na to ? nie wiem sklepac go to raczej ciezko bd bo niewiele wystaje czy moze wsadzic go w kawalek kolka aby usztywnic lub jakies inne rozwiazanie
23061988PAWEL
Stella
Stella

Auto: leon
Silnik: benzyna 1.6 16V

Postprzez qaz » 6 października 2014, 13:57

Mam pytanie, odnośnie drzwi kierowcy, sytuacja wygląda tak po wymianie zamka i zaprogramowaniu wszystko działało cacy jednak po 2 tygodniach drzwi nie da się po prostu otworzyć. Drzwi po otwarciu centralką podnosi się bolec ale żeby wejść musze lekko uderzyć w okolice zamka i wtedy otwieram drzwi potem po zamknieciu i otwieraniu juz sie tak nie dzieje, co może być przyczyną czy jest jakiś moduł który nie daje napięcia na zamek i nie otwierają sie przez to ?
qaz
Signo
Signo

Auto: Leon 1m
Silnik: APG 1.8

Postprzez kurex » 6 października 2014, 15:01

Panowie ostatnio mi drzwi zaczynają szaleć od strony pasażera, jeżeli zamek odmówi posłuszeństwa i nie otworzy drzwi to jak je możemy otworzyć ? od wewnątrz za klamkę nie idzie, centralnym nie idzie jakie wtedy pozostaje wyjście ?, bo z dnia na dzień może zdarzyć się taka sytuacja.
kurex
TopSport
TopSport

Postprzez _carlos- » 10 października 2014, 00:08

Machanicznie musi sie otworzyć - pociągnij dwa razy za klamkę wewnątrz, chyba że masz uszkodzenie elektryczne i mechaniczne to wtedy lipa.
_carlos-
TopSport
TopSport

Postprzez kurex » 5 listopada 2014, 16:33

Co w przypadku gdy drzwi się nie da otworzyć ?!.
Chodzi o tylne od strony kierowcy, nie reagują na centralny zamek, nie reagują na otwieranie z kluczyka, nie reagują na otwieranie od wewnątrz samochodu, po prostu zamek umarł...
Czy jedynym sposobem aby coś z nimi zrobić to rwać na siłę tapicerkę przy zamkniętych drzwiach ? (Sytuacja kuzyna w Passacie B5).
kurex
TopSport
TopSport

Postprzez tomcior » 13 stycznia 2015, 19:30

Oo, ja tez mam problem z przednim zamkiem od pasażaera - nie działa koperta ani podsufitka. Ale wszystko normalnie sie zamyka i otwiera z zew. i z wew. Zamek przy zmaknieciu jednak zamyka sie na "dwa kliki" - słychać go dwa razy przy zamykaniu.

untaztood świetna fotorelacja, muszę zrobić to co Ty. Tylko pytanie od amatora - jak rozumiesz naprawę płytki w zamku? :) Co tam dokładnie jest zepsute i co trzeba naprawić? Ścieżka się ulotniła i trzeba kupić trochę cyny i dolutować?
Pozdrawiam
tomcior
tomcior
Stella
Stella

Auto: Leon 1M1 110KM VP

Postprzez _carlos- » 13 stycznia 2015, 19:35

Pekaja luty na laczenich plytki z elementami - trzeba je na nowo zlutowac.
_carlos-
TopSport
TopSport

Postprzez Robal_26 » 13 stycznia 2015, 20:39

tomcior, posprawdzaj przewody w przelotkach (harmonijkach) przy okazji jak już będziesz wyciągał zamek. :-D
Jest Skoda Kodiaq STYLE 4X4 DFGA 2,0TDI CR DSG 181,6KM 408,7NM

Była Skoda Octavia kombi 4x4 ARL+ 1,9TDI PD 6B 185KM 371NM
Robal_26
Sport
Sport

Region: zachodniopomorskie
Auto: KODIAQ STYLE 4x4
Silnik: turbo diesel inny

Postprzez Tracer2 » 16 stycznia 2015, 07:18

tomcior napisał(a):Oo, ja tez mam problem z przednim zamkiem od pasażaera - nie działa koperta ani podsufitka. Ale wszystko normalnie sie zamyka i otwiera z zew. i z wew. Zamek przy zmaknieciu jednak zamyka sie na "dwa kliki" - słychać go dwa razy przy zamykaniu.

Najczęściej, w tym wypadku, tzw mikrostyk, który jest na zewnątrz zamka , się wyciera i nie załącza
Tracer2
FR
FR

Postprzez misior » 19 października 2015, 22:56

Witam Was.
Problem mam podobny. drzwi pasażera sie nie otwierają ani ze środka ani z zewnatrz. Prosze o link do porady jak je otworzyć bo nie moge znaleźć
misior
Sport
Sport

Auto: VB GSI+GTI+E30 325

Postprzez upel » 4 stycznia 2016, 23:03

Witam serdecznie, mam też chyba właśnie problem z zamkiem... Gdy zamykam drzwi pilotem i raz naciskam jak zawsze to wszystko ładnie dziala i zamykają się drzwi, ale gdy chce je otworzyć to juz sie nie otwieraja prawe przednie. Są zamknięte na tzw. zaryglowanie także nie mogę ich otworzyć z żadnej strony... Dopiero za którymś razem złapią. Gdy zamykam pilotem dwa razy bez ryglowania to się wtedy otwierają zawsze... Czy to jest wina wlaśnie zamka i to zamek muszę kupić?

Wytapnięte z mojego Samsunga Galaxy Note 3 przez Tapatalk
...::: Znalazłeś rozwiązanie problemu? Napisz, a na pewno komuś pomożesz :):::...
upel
Stella
Stella

Auto: Leon 1.6 16V 105KM
Silnik: BCB 1.6

Postprzez untaztood » 6 stycznia 2016, 18:11

upel napisał(a):Witam serdecznie, mam też chyba właśnie problem z zamkiem... Gdy zamykam drzwi pilotem i raz naciskam jak zawsze to wszystko ładnie dziala i zamykają się drzwi, ale gdy chce je otworzyć to juz sie nie otwieraja prawe przednie. Są zamknięte na tzw. zaryglowanie także nie mogę ich otworzyć z żadnej strony... Dopiero za którymś razem złapią. Gdy zamykam pilotem dwa razy bez ryglowania to się wtedy otwierają zawsze... Czy to jest wina wlaśnie zamka i to zamek muszę kupić?

Wytapnięte z mojego Samsunga Galaxy Note 3 przez Tapatalk

Zamiennik?
Mróz?
Jeśli 2x TAK, to ten typ tak ma.
untaztood
FR
FR

Postprzez upel » 6 stycznia 2016, 19:05

Oryginał na 100% bo jest w rodzinie od nowości i nie mróz właśnie. Latem to samo... Zamek czy coś innego?
...::: Znalazłeś rozwiązanie problemu? Napisz, a na pewno komuś pomożesz :):::...
upel
Stella
Stella

Auto: Leon 1.6 16V 105KM
Silnik: BCB 1.6

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Leon 1 - Techniczne Ogólne