Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
Adam leon2002r napisał(a):Witam
Posiadam Leona 1 2002r 1.9 TDI 110km. Mam problem z otwarciem tylnich lewych drzwi. Mysle ze spowodowanym tym ze w trakcie otwierania drzwi od kierowcy kluczykiem, osoba przy tylnich drzwiach złapala za klamke przed otwarciem i drzwi sie nie otworzyly. Po ponownym otwieraniu otworzyły sie,lecz po probie zamkniecia sie nie zamknely i tak po kolejnych probach. na zmiane sie nie otwieraly albo nie zamykaly aż wkoncu sie całkiem zamknely i nie chca otworzyc. reszta drzwi otwiera sie bez problemu. Proszę o pomoc,jak naprawic tą usterke
Tracer2 napisał(a):Można otworzyć drzwi bez prucia tapicerki, tylko tylnie trzeba otworzyć. Juz to opisywałem.
dreadlook napisał(a):Jak zamykasz i otwierasz drzwi to nic nie słychać w tych drzwiach (że coś chodzi)?
Adam leon2002r napisał(a):Własnie nie wydaje żadnego dzwieku, (...)
Tracer2 napisał(a):Można otworzyć drzwi bez prucia tapicerki, tylko tylnie trzeba otworzyć. Juz to opisywałem.
Tracer2 napisał(a):untaztood, Można otworzyc zryglowane drzwi przednie tylko trzeba otworzyć z nimi sąsiadujace drzwi tylnie.
Nie żadne po drugiej stronie , tylko te za nimi.
Wtedy sie robi dostęp do sruby która odkreca się Torxem i mozna wyjąc zaslepke wkładki zamka bądz wkładkę.
Ja miałem zablokowany zamek i po takie akcji drzwi otworzyłem bez prócia tapicerki.
Torxa jedynie trzeba odpowiednio wygiąc w takie "U" zeby podszedł pod tą srubę.
Nie zaszkodzi spróbować, zamiast rabać tapicerke.
Adam leon2002r napisał(a):Nic nie słychać w tych drzwiach jak otwieram czy zamykam. eh chyba mi nie pomozecie z tym problemem, chyba ze mial ktos podobny problem taki jak ja
Adam leon2002r napisał(a):mam z tylu zwykle na korbke, nie dzialaja mi tylko jedne drzwi z tylu lewe a reszta sie otwiera bez zarzutu. nie zrozumialem to co mi napisales .
Tracer2 napisał(a):
untaztood, Można otworzyc zryglowane drzwi przednie tylko trzeba otworzyć z nimi sąsiadujace drzwi tylnie.
Nie żadne po drugiej stronie , tylko te za nimi.
Wtedy sie robi dostęp do sruby która odkreca się Torxem i mozna wyjąc zaslepke wkładki zamka bądz wkładkę.
Ja miałem zablokowany zamek i po takie akcji drzwi otworzyłem bez prócia tapicerki.
Torxa jedynie trzeba odpowiednio wygiąc w takie "U" zeby podszedł pod tą srubę.
Nie zaszkodzi spróbować, zamiast rabać tapicerke.
-- 6 lutego 2013, 17:11 --
jak mozesz to narysuj mi to , to wiecej zrozumiem. Pozdrawiam
\Gonzus_1989 napisał(a): enka napisał(a):ja odkąd mam leona zauważałem taką samą przypadłość tj nie włączająca się kopertówkach w drzwiach i lampka podsufitki po stronie pasażera z przodu; z domykaniem/otwieraniem szyb czy to przyciskiem w drzwiach czy zdalnie pilotem w tych drzwiach nie było i nie ma problemów, ale żeby było śmieszniej problem zniknął odkąd przyszła zima i/lub temperatury poniżej zera. jest na to jakieś wytłumaczenie?
Identycznie dziś u mnie "nagle drzwi i podsufitka żyje!"... minął mrozy pewnie umrze;)
PaVLo napisał(a):Witam. Dzisiaj i mnie dopadł pech zablokowanych drzwi pasażera z przodu. Przy próbie otwierania z panelu lub kluczyka widać jak rygiel lekko próbuje się podnieść, ruszając klamką w środku, rygielek sie podnosi i opada gdy puszczam klamkę. Przy zamykaniu drzwi słychać podwójny klik w zablokowanych drzwiach. Jesli nie odblokuje ich to czeka mnie chyba rwanie tapicerki, więc jak ktoś ma sprawdzony sposób aby jej nie połamać to proszę o napisanie na PW.(tapicerkę już kiedyś rozbierałem, więc wiem gdzie się trzyma i gdzie jest przykręcona)
Alarm po zamknięciu uzbraja się, widać mrugającą diodę, lampka w zablokowanych drzwiach nie świeci.
eko_zgonuś napisał(a):podepnę się, wymieniałem zamek w lewych przednich poszło w miarę ok. Przy okazji wykleiłem drzwi matami wygłuszającymii żeby nie pływały dywany dałem folię między prowadnicę i to samo chciałem zrobić z prawymi, bo szumy ulicy już mnie doprowadziły do irytacji. I tu pojawia się problem, za cholerę nie mogę wyjąć wkładki zamka. Kręcę śrubą do końca cały czas szarpiąc za wkładkę, a ta ani drgnie, nawet milimetr się nie poluzowała. Da się rozbebeszyć drzwi jakoś inaczej? Albo co ją trzymać może?
franek581 napisał(a):Witam. Mam niemalże identyczny problem jak kolega wcześniej, lecz nie wiem jak mam się z nim uporać.
Od początku.. Samochód kupiłem w styczniu, czyli jak były mrozy. Zaraz po zakupie zorientowałem się, że drzwi za kierowcą nie zawsze chcą się otworzyć. Aby je otworzyć musiałem nieco dłużej poklikać przyciskiem na pilocie, bądź pobawić się panelem otwierania drzwi w drzwiach kierowcy.
Zima minęła, problem zniknął aż do końca wakacji. Drzwi znów zaczęły szwankować, przestały się zamykać, otwierać, trzeba było znów się nawciskać. Teraz tych drzwi po prostu się nie da otworzyć. Wciskałem przycisk na pilocie z milion razy i nic. Nic nie słychać, żeby w tych drzwiach coś się działo, głucho...
Powiem też, że nie mam grzybków w drzwiach i mam 4 szyby w prądzie. Pomożecie?
franek581 napisał(a):No dobra, ale jak mam się dostać do zamka, skoro muszę odkręcić boczek, a to jest możliwe tylko przy otwartych drzwiach, bo na dole boczku mam dwie śruby, do których nie mam dojścia?
franek581 napisał(a):Wielkie dzięki lysaglaca, i Leon_TS_ARL!
-- 28 września 2014, 11:58 --
Panowie, jeszcze jedna sprawa.. Jak zdjąć ten pieprzony boczek?
franek581 napisał(a):Jak uje*ię rączkę, wyślę Ci swój numer konta, gdzie wypłacisz mi za szkody![]()
tomcior napisał(a):Oo, ja tez mam problem z przednim zamkiem od pasażaera - nie działa koperta ani podsufitka. Ale wszystko normalnie sie zamyka i otwiera z zew. i z wew. Zamek przy zmaknieciu jednak zamyka sie na "dwa kliki" - słychać go dwa razy przy zamykaniu.
upel napisał(a):Witam serdecznie, mam też chyba właśnie problem z zamkiem... Gdy zamykam drzwi pilotem i raz naciskam jak zawsze to wszystko ładnie dziala i zamykają się drzwi, ale gdy chce je otworzyć to juz sie nie otwieraja prawe przednie. Są zamknięte na tzw. zaryglowanie także nie mogę ich otworzyć z żadnej strony... Dopiero za którymś razem złapią. Gdy zamykam pilotem dwa razy bez ryglowania to się wtedy otwierają zawsze... Czy to jest wina wlaśnie zamka i to zamek muszę kupić?
Wytapnięte z mojego Samsunga Galaxy Note 3 przez Tapatalk
Powrót do Leon 1 - Techniczne Ogólne
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości