Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
Marcin_1p napisał(a):Wychodzi na to, że auto opuści się tylko o 23 mm w stosunku do tego co mam, więc nie wiem czy ma to sens. Nie wspomnę już o tym, że zamiast pójść w dół potrafi się podnieść. Sam już nie wiem co o tym wszystkim myśleć. Jeśli się mylę to proszę mnie poprawić. No i jeśli ma ktoś zdjęcia przed i po tym lekkim modzie to byłbym wdzięczny.
Marcin_1p napisał(a):sportline z ori amorami będzie za twardo?
saddam napisał(a):Zakładając sprężyny Eibach Pro-Kit + amortyzatory Bilstein B6 jest możliwość, że auto podniesie się względem ori amortyzatorów z przebiegiem kilkudziesięciu tys. km + Eibach Pro-Kit? Czy może lepszym wyborem byłby amortyzator o krótszym skoku - Bilstein B8?
miroA3 napisał(a):przy sportline obnizenie to -50 wzgledem wersji podstawowej
chocbys nie wiem co robil to standardowy amortyzator z az tak krotka sprezyna nie bedzie pracowal wlasciwie
ale mozna wyjsc z takiego zalozenia, ja tym autem i tak duzo kilometrow nie zrobie
amortyzatory siada dajmy na to po 30tys km, w moim przypadku to 4lata jazdy, tyle ja tym autem nie bede jezdzil, wiec...
gdybym tylko w ten sposob patrzyl, wkladalbym sportline
miroA3 napisał(a):czytaj ze zrozumieniem, chodzilo o teoretyczny przebieg amora po zalozeniu do niego/na niego sprezyny czerwonej
a nie o to czy Ty masz w dobrym stanie czy nie masz, znam wiele aut ktore maja przy przelocie 200tys i wiecej od nowosci po polskich drogach ponad 80%,
jak masz wymieniac amory na nowe, to dobierz takie zeby sie dalo wsadzic czerwone eibachy (sportline) wtedy ma to sens,
lub poszukaj gwintu
U mnie pasuje... od S3 maja pełna gumę... Powinieneś mieć ten sam wachacz i mocowanie ...poluretan nie jest tu potrzebny pozatym wyrabia sie szybkoigorpl napisał(a):Tuleje z s3 do wahacza w 1,9 bxe podejdzie? Cos mi stuka, pukamysle nad tuleja z s3 i pewnie gumy wahacza (poluretan?) zawias seria... Ktos ogarnial podobny temat?
pkonrad napisał(a):.. Mylith, pisząc że skorygowana została zbieżność rozumiem, że robiłeś pomiar geometrii, ustawienie zbieżności i kąty wyprzedzenia zwrotnicy oraz kąty pochylenia kół(tak to się chyba fachowo nazywa)
Mylith napisał(a):Panowie,
mam problem, otóż przy wymianie opon, skorygowana została zbieżności, ponieważ był dosyć mocny rozjazd (nawet dwu krotnie), auto po puszczeniu kierownicy ucieka w prawo. Wymieniono mi nawet ponownie opony na kolejne sztuki, tak aby wykluczyć iż problem leży w nich. Następnie sprawdzałem zimowy komplet kół - analogiczny problem. Auto było podnoszone i luzów które by wskazywały na problem póki co nie znaleziono. Leon miał zmienione spręży, tak przynajmniej twierdzi technik, który robił zbieżność (przy czym nie ja je zmieniałem). Co ciekawe przy rozpędzeniu się i mocnym hamowaniu auta nie ściąga na prawo. Teraz pytanie, co może być przyczyną, MacPherson z przodu, tuleje, zmienione sprężyny, gdzie szukać przyczyny?
Z góry dzięki za jakieś wskazówki
Powrót do Leon 2 - Tuning - Warsztat
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości