Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
kadamki napisał(a):mam problem z tym że lampka nie gaśnie po zamknięciu drzwi pasażera. pali się cały czas lampka w podsufitce i w drzwiach pasażera. zamek zamyka się normalnie. czy to będzie wina mikrostyku czy może coś innego?
OMEGA napisał(a):Ja go montowałem też z tme, długo nie pochodził z pół roku i przestał dlaczego nie wiem nie rozbierałem go.
Teraz jak będę robił to wymienię cały zamek i mam nadzieje że będzie po problemie.
Ps,jaki zamek polecacie tj.firmę?
adam1.9TDI napisał(a):ktory "micro" najlepiej zakupic? Mam te switche do wymiany
ZetJot napisał(a):zanim zaczniecie, kupować,lutować to rozbierzcie zamek i miernik w rękę i sprawdźcie czy jest "przejście" na poszczególnych ścieżkach, mikro wyłącznikach. Zazwyczaj kończy się na zimnych lutach.
untaztood napisał(a):Ja kupiłem używkę w idealnym stanie - po oczyszczeniu z kurzu wyglądał i działa jak nowy.
Lepiej kupić używkę, rozkręcić i zobaczyć co jest w środku, niż zamiennik, który zardzewieje po jednym sezonie.
-- 26 lut 2013, o 15:10 --adam1.9TDI napisał(a):ktory "micro" najlepiej zakupic? Mam te switche do wymiany
Skąd wiesz, że są do wymiany? może są tylko zimne luty?
wojtekk napisał(a):Ja mam takie pytanie, jak te mikrostyki podlaczyc ? fabrycznie one sa tak jak by zalane czyms i z niego wychodza dwa kable niebieski i czerowny, a na tych mikrostykach z allegro sa 3 zlaczki, jak je sie podlancza ?
http://allegro.pl/mikrostyk-zamka-vw-pa ... 53221.html
dreadlook napisał(a):Wszędzie tematy z przednich drzwi, wymieniał ktoś w tylnych? Jak potem spasować, włożyć ten drut od zamykania drzwi? ..nie mogę sobie z tym poradzić, ciągle wypina się :/
QQmonzter napisał(a):Panowie ja mam teraz trochę inny problem, nie jestem pewien czy to wina krańcowego ale być może ktoś się z takim czymś spotkał.
Sprawa wygląda tak:
- odpalone auto, otwieram drzwi, nie zapala się ani lampa z przodu ani lampka w drzwiach, [...] Co ciekawe nie działa również lampka ani w schowku ani w bagażniku. Nie działają też wszystkie pozostałe 3 kopertówki w drzwiach
- zazwyczaj problem ustępuje po zgaszeniu auta albo po np. 1-2min
inny scenariusz
- podchodzę do zamkniętego auta, naciskam przycisk otwarcia, wszystkie lampki wewnątrz się zapalają, otwieram drzwi i wszystko gaśnie, działają tylko lampki z tylu, wszystkie inne nie działają włącznie z bagażnikiem
- zazwyczaj po odpaleniu auta problem znika
.
_carlos- napisał(a):Czy poprawiłeś luty na płytce wewnątrz kasety?
ufo22222 napisał(a):czyli zamki do rozebrania?
Powrót do Leon 1 - Tuning - Warsztat
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość