Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
coyote01 napisał(a):Ja pytałem w Tarnowie, tydzień mnie zwodzili po czym stwierdzili, że oni nie są mi w stanie tego zrobić, ze względu na sytuację z IMC.
Piotrek_tdi napisał(a):coyote01 napisał(a):Ja pytałem w Tarnowie, tydzień mnie zwodzili po czym stwierdzili, że oni nie są mi w stanie tego zrobić, ze względu na sytuację z IMC.
Poproś na piśmie odmowę podjęcia naprawy akcji serwisowej którą zlecił producent.
adiegoo napisał(a):jestem umówiony na weryfikacje. Zostałem poinformowany ze muszę wpłacić 1000zl kaucji zwrotnej.Tez tak mielsicie ?
adiegoo napisał(a):jestem umówiony na weryfikacje. Zostałem poinformowany ze muszę wpłacić 1000zl kaucji zwrotnej.Tez tak mielsicie ?
depesz napisał(a):Witam czy wie ktos jakie numery kodów błedu odpowiadaja za pompowtryskiwacze ? Wczasie jazdy Leon FR padł i nie odpali, odczytałem bledy za pomoca vaga i chciałbym sie dowiedziec czego one konkretnie dotycza.
2 Faults Found
04160 Unknown Error Code
006 - Short to Plus - intermittent
08518 Shareware Version. To Decode all DTCs.
009 Please Register/Active
miroA3 napisał(a):depesz napisał(a):Witam czy wie ktos jakie numery kodów błedu odpowiadaja za pompowtryskiwacze ? Wczasie jazdy Leon FR padł i nie odpali, odczytałem bledy za pomoca vaga i chciałbym sie dowiedziec czego one konkretnie dotycza.
2 Faults Found
04160 Unknown Error Code
006 - Short to Plus - intermittent
08518 Shareware Version. To Decode all DTCs.
009 Please Register/Active
04160 napiecie zasilajace na wtryskiwacze
zwarcie
008518 - Supply Voltage for Fuel Injector Group A: Open Circuit
P2146 - 009 - Open or Short to Ground - Intermittent
padniety pompowtrysk
Bombel napisał(a):sorki za mały OT ale po wymianie pompek juz 2 razy zaswieciło sie mi oczyszczanie filtra cząstek stałychdodam ze przed wymiana przejechałem ok 10tys km (w rok) i zaswiecila sie tylko raz. macie jakies pomysły co moze byc nie tak?
miroA3 napisał(a):konsekwensje sa takie ze akurat trwa akcja serwisowa na wymiane wtryskow, wystarczy przeczytac nascie postow wstecz
kontaktujesz sie z najblizszym ASO, bedziesz mial nowe (regenerowane) wtryski za free, zaplacisz za wiazki
Piotrek_tdi napisał(a):Hah ! Już się zaczynają znowu jaja z Iberią ! Powiedz że poprosisz to na piśmie od nich,z pieczątką.Rozumiem że kluczyki od auta zostały u nich ?
Bombel napisał(a):sorki za mały OT ale po wymianie pompek juz 2 razy zaswieciło sie mi oczyszczanie filtra cząstek stałychdodam ze przed wymiana przejechałem ok 10tys km (w rok) i zaswiecila sie tylko raz. macie jakies pomysły co moze byc nie tak?
Bombel napisał(a):a jezeli leja za duzo to gdzie moge dokonac korekty? zastanawiam sie nad malym programem ewentualnie i moze w tedy cos poprawia.
Piotrek_tdi napisał(a):dzis dostałem telefon od nich i typ powiedział mi ze zmieniła sie procedura i wpierw musze dostac autoryzacje od producenta na wymiane czesci i ze moze to potrwac do 3-4 tyg. Zdazył sie komus taki przypadek ?
k1icoR napisał(a):Nie uprawiać PSJ, dieslowi trzeba dać czasem w palnik i wtedy nie ma problemów z DPFem lub przedmuchać go od czasu do czasu w trasie...
Powrót do Leon 2 - Techniczne Diesel
Użytkownicy przeglądający ten dział: Majestic-12 [Bot] i 1 gość