Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
na 99% czujnikkristofLeon napisał(a):Czy czujnik jest do wymiany czy może ujeszcze coś innego? Pomóżcie.
kristofLeon napisał(a):jaki czujnik temperatury najlepiej kupić i za ile?
florek napisał(a):seb_jag ARL, było poruszaneczujnik w zbiorniczku szaleje.
seb_jag ARL napisał(a):a gdzie? bo czytałem i może nie doczytałem czyli generalnie czujnik temp płynu chłodzącego, wymiana na ORI, tak?
sleeper napisał(a):nie, czujnik temperatury zostaw w spokoju - on daje informacje na zegary i do komputera
za objaw o którym piszesz odpowiada czujnik w zbiorniczku wyrównawczym płynu chłodzącego (zintegrowany z bańką) - albo wymieniasz cały baniak albo możesz spróbować jakimś narzędziem trochę oczyścić z nalotu druciki w bańce zbiornika wyrównawczego
seb_jag ARL napisał(a):a gdzie?bo czytałem i może nie doczytałem
Tygrysek napisał(a):przy niskich temperaturach płyn chłodzniczy jakby zmniejszał swoją objętość, tym samym obniża się poziom w zbiorniku, co dalej idzie sygnalizuje ci kontrolką o za niskim poziomie.
trzymaj ciut wyższy poziom, nie będzie problemu.
darq12 napisał(a):Teraz to takie robią części że mógł się znów uszkodzić, podłącz kompa jak kolega wyżej i zobacz co on wyświetla. Nie wiem czy na wyświetlaczu od klimatronika nie można sprawdzić temperatury ale nie wiem jaką on pokazuje czy temp na kompa czy na zegary.
kendo napisał(a):Siema ja dziś wymieniłem ten czujnik, w intercarsie kosztuje 55zł ale nie obyło się bez browara, więc dziś juz nie wsiadam do leosia jutro sprawdze czy smiga wszystko
Wysłane z mojego LT26i za pomocą Tapatalk
Powrót do Leon 1 - Techniczne Diesel
Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot] i 0 gości